Het centraal van 17 juli

Het centraal van 17 juli

Tijd om weer wat te bespreken, hier lees je alle besproken punten van het centraal van 17 juli terug.

Ivan opent het centraal, afgelopen maand hebben Gina, Mark, Gio en ik een maand lang gevast. We hebben van zonsopgang tot zonsondergang niet gegeten en gedronken. Het is een zware tijd geweest voor mij en Gina en Mark hebben mij steun gegeven. Nogmaals bedankt! Nicole ook voor het koken en de rest van de groep ook om mij bij te staan. Ivan legt nog eens uit waarom de ramadan gehouden wordt. Als het afgelopen is wordt het altijd gevierd, het Suikerfeest. Dan gaan families en kennissen bij elkaar komen om samen te eten en te drinken. Je vergeeft met iedereen een conflict of elkaar niet goed ligt. Dat doe je altijd door elkaar de hand te schudden. Het lijkt mij heel erg leuk als we elkaar de hand kunnen schudden en een kus te geven op de wang, zowel mannen als vrouwen.

Cees wil er gelijk op inhalen, ik ben hier nu een week. Ik moet voor mijzelf kwijt dat ze me een gevoel geven dat ze me niet moeten. Er is iets wat ik voel naar mij toe wat niet goed voelt. Ik ben niet iemand die loopt te schoppen en te slaan of gekke dingen doet. Ik heb mij getracht in te zetten voor de groep, bezig geweest en dienstbaar geweest. Voor wie of voor wat interesseert mij niet. Daar ligt het denk ik ook niet aan, ik dacht dat in Utopia de bedoeling was lief en aardig te zijn voor elkaar zoals in een geloof. Ik hoop dat het veranderd, dan wordt het niet leuk. Ivan antwoordt dat hij dat goed doet en dapper dat hij het zegt. Ik denk dat diegene die het aangaat weten hoe of wat voegt Cees eraan toe. Ik zou het fijn vinden als je direct tegen mij zegt als er iets is. Mark denkt dat het iets van gewenning is, je bent hier nu één week. En een pietje precies als ik dat mag zeggen, je spreekt mensen aan en dat kan verkeerd vallen. Ik ben in ieder geval blij met je. Af en toe denk ik van doe even rustig aan, let daarop. Iedereen kan het wel met je vinden, je bent een goede vent maar af en toe… Cees nodigt iedereen uit om erover te praten, maar laat het niet sluimeren want dan komt het niet goed.

Bjorn wil naar aanleiding van dit ook iets zeggen. Afgelopen weken zijn er wat dingen gebeurd, ook is er iets van een test geweest qua geld. Dat is een eigen weg gaan leiden, en het wordt nu persoonlijk en daar ben ik klaar mee. Als het persoonlijk wordt en geld verstopt wordt op een persoonlijke plek met één gedachtegang om iemand erbij te naaien ben je bij mij bij het verkeerde adres. Het past niet bij normen en waarden van respect. Ik zag 150 euro gisteren achter mijn fotolijstje liggen en vind het zeer en zeer min. Het is diep en diep triest, ik ben er een beetje klaar mee. Een aantal bewoners zijn het er mee eens, het is geen gepaste grap. De test is onduidelijk en als Ivan vraagt wat voor test het was antwoordt Mark dat dat nu niet besproken hoeft te worden. (hij heeft het met Bas immers verstopt) Benjamin voegt eraan toe dat als er geld bij hem ligt hij alles leeg trekt, het is geen stijl dit. Vervolgens volgt er een streamlock…

Als er weer beeld terug is wil Ivan een rondje doen waar iedereen mee bezig is of hoe diegene zich voelt. Gina geeft aan te moeten wennen aan Cees, maar dat ligt persoonlijk bij haarzelf. Gabriëlle is benieuwd wat Cees voelt. Cees antwoordt de non verbale reacties voelt en als ik contact probeer te maken sommige doorlopen. Verschillende signaaltjes, daar wil ik het graag bij laten. We gaan er iets moois van maken.

Nicole heeft de netwerkborrel voor de veteranen moeten cancelen, er was maar 1 kaartje verkocht. Ik denk dat het met de vakantietijd te maken heeft. Er is van buitenaf veel gepromoot via social media. Alleen ik denk dat sommige mensen moeite hebben met deze setting en de tijd. Het wordt later nog eens geprobeerd ook zullen mannelijke veteranen dan ook mogen komen. En weer een streamlock… Vandaag hoopt Nicole lekker te bakken en te koken. Dat iedereen vrolijk en gezellig is zodat het voor Mark, Gina en Ivan een leuke dag wordt. Ivan wil Gio ook nog even feliciteren en er volgt applaus.

Bjorn vertelt over 8 augustus, er zijn 25o kaarten verkocht en nog kaartjes beschikbaar. Ook zijn we bezig om via een ticket verkoop punt online kunnen verkopen. Later horen jullie er meer over. Hollands festijn is morgen, het rooster is klaar en ligt in het kantoor. Morgen zal er nog een korte briefing volgen. Voor de rest is alles geregeld qua drank. De nieuwe glazen zijn ook weer binnen. En we zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw shotje samen met Naomi. Zondag is er een voetbal toernooitje, het zijn 4 dames die komen voetballen. Bewoners mogen ook aansluiten om mee te voetballen. Ook is er nog een BBQ gepland. Volgende week 23 juli is er een jamsessie. Ook hebben we een tijdje geleden een challenge gekregen over roken. Er zijn nogal wat rokers, leuke challenges vind ik leuk. En er zijn verschillende discussies geweest. Ik weet dat er een aantal mensen zijn die het niet willen. Cees wil daar op inhaken, hij wil de challenge wel doen. Maar die 75 euro wil ik dan aan een stichting willen schenken en dan wil ik het wel doen. Rob antwoordt dat hij het moeilijk vind dat er ergens voor betaald wordt. Het wordt gedwongen en dat past niet bij mij. Benjamin wil het graag doen en aankomende zondag zal het mooi te combineren zijn. Aankomende zondag willen we heppie kids van stichting heppie uitnodigen. Er is een programma gemaakt waar ik op terug kom. Dan mag er ook niet gerookt en gedronken worden. Misschien is het dan mooi om deze challenge dan te doen. Ik hoop dat ik op steun kan rekenen. Hier kan ook een mooie samenwerking uit ontstaan als het bevalt. Iedereen is voor, zondag niet roken dus. Rob is echter toch tegen, hij wil niet voor iemand door een hoepeltje springen. Uiteindelijk wordt het zondag besproken wat er zal gebeuren. Andere verzonnen challenges moeten eerst overlegt worden met de groep.

Benjamin heeft meerdere punten, zo begint hij over de dixies zijn deze nog wel nodig? De groep vindt van niet. Ook zijn er shirts nodig aldus Benjamin, de groep vindt van niet. Daarna bedankt Benjamin de groep nog die gisteren langs zijn gekomen voor de wensput.

Mark vertelt nog  iets over de financiële status van de bewoners. Momenteel staan de bewoners 6500 euro in de min, er zit volgens Mark wel een stijgende lijn in. Mark is daarom blij. Rob wordt de man van de akker. Het plan is om bloemen of groenten te gaan planten om te verkopen.

Gaby heeft vandaag een afspraak met iemand van de stichting van de maand. Ook de tekeningen komen eraan en zijn ver af.

Gina heeft spullen voor haar kapsalon binnen gekregen, ook zijn er wat aanpassingen op het schoonmaakrooster.

Naomi vertelt dat haar bikini lijn niet door gaat, het beviel toch niet. Wel is haar loungeset waar ze vanmorgen hard aan gewerkt heeft af.

Bas is uit de bv groep gestapt en wil de verantwoordelijkheid hebben over de boerderij, de geiten en dieren. Ivan heeft een aanvulling, hij wil de koeien niet meer doen. Ik ga mij niet druk maken om dingen die niet nodig zijn. Volgens Mark vallen de koeien onder de gemeenschap en weer een streamlock…. Hij gaat alles op papier zetten komt er later op terug. Bas gaat vandaag het zwembad vullen.

Stefanie zegt dat ze de afgelopen dagen chagrijnig is, kom naar mij toe om te vragen wat er is. Ik ga het niet zo vertellen.

Wim hoort van veel mensen dat er iets tuk is en gemaakt moet worden. Er wordt een lijstje opgehangen zodat ik weet wat er gemaakt moet worden. Dan kan ik het afvinken als het gedaan is. Ook ga ik in de werkplaats een lijstje ophangen zodat er opgeschreven wordt wat je mee neemt. Morgen na 13:00 uur wordt het water afgesloten, het zal één uur duren. Het is nodig voor kapsalon er moeten wat leidingen gelegd worden.

Gabriëlle is bezig met haar bundel, ik ben al 4 dagen en nachten bezig met Ivan. Het gaat over mijzelf, en ook een beetje over Utopia. Als het goed is zal het op de markt ook verkocht worden. We zijn de puntjes op de i aan het zetten. Ook ben ik bezig met verschillende shirtjes in verschillende kleuren. Die komen als het goed is ook op de markt maar daar ben ik nog mee bezig.

Daarna sluit het centraal wat langer geduurd heeft als een half uur. Er wordt gekust en de hand geschud, het centraal zit er weer op!

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 7 reacties op dit artikel
 1. Marja at 13:11

  Zeur dan niet over taalfouten gido, wees blij dat er mensen zijn die, in de vakantie n. b, de moeite nemen om ons op de hoogte te brengen. Wat is die Rob toch een lamzak, wil niets, want dan is het moeten! Gaat nu de moestuin doen, van de week hing hij alleen maar over zijn schoffel. Maar niemand heeft het hem opgedragen, dus wie weet. Die achterbakse Mark moet eens ophouden met geld verstoppen om mensen te testen. Wat doet hij met het geld van de luifel.

  • anneke at 13:18

   Ik geef je gelijk wat betreft geld verstoppen hou daar mee op en weer bij Bjorn en Mark wil er niet over praten omdat Bas er niet bij is ik vind dat l*lkoek op houden daar mee anders mag hij van mij het geld houden.
   Maar hoe kan het dat de b.v zoveel in de min is en ze toch elke keer weer spullen krijgen kijk maar naar de kapsalon ze mag alles wat ze wil hebben van Mark dat klopt niet.

  • Mjo at 16:50

   Marja, hoezo mogen we niet over taalfouten “zeuren” . ONZIN dus

   Het is niet alleen in de vakantie zo, maar sorry dat ik het zeggen moet, maar taalkundig laat het wel vaker te wensen over.

 2. Mjo at 12:00

  Goed dat Bjorn van zich afspreekt. Prima Bjorn, vaker doen. Lucht op, om je hart en frustraties te uiten. Laat geen loopje met je nemen.

  Dat Mark het niet (nu) wil bespreken, verbaasd mij dan ook weer helemaal niet. De laffe…………. (mag iedereen het zelf invullen) 🙂 Wel anderen de maat nemen, bah.
  Die acties / tests van Mark (en Bas) slaan ook werkelijk nergens op. Ik heb het al eerder gezegd/geschreven, Mark (en Bas) zouden beiden deze test eens moeten ondergaan. Want over eerlijkheid bij die 2 heb ik sterk mijn twijfels.

  Cees, geeft het volgende aan: “dat ze me een gevoel geven dat ze me niet moeten” Wie is ZE en ME, beste Cees!!! Je zou het fijn vinden, dat ze je daarover aanspreken, tja Cees waarom zeg je dan “dat ZE ME………..”, wees jij dan ook eerlijk en noem diegene, OOK in het centraal, bij naam en toenaam. Maar ik denk dat ik wel weet waar bij velen de schoen wringt, Cees is net 1 week binnen en heeft al vanaf het begin het grootste woord en commentaar. Zeker als men elkaar nog niet zo goed kent, kan dat snel irriteren, zeker bij de manier en de toon waarop Cees zijn mening brengt.
  Dus wat Cees nu ervaart, heeft hij zelf gecreëerd.

 3. Gido at 10:56

  Jammer dat ik regelmatig (niet alleen dit bericht) de zinnen vaak moet lezen omdat er fouten inzitten. Het lijkt er op of de berichtgeving afgeraffeld wordt.
  Verder vind ik het fijn om ook op deze manier op de hoogte te blijven van Utopia.

  Groet Gido

 4. Wil at 10:48

  Denken ze nu echt dat de tuin schoon blijft en de bloemen bloeien en de groente kunnen eten? Ik help het ze hopen, Arme Chris, zo hard gewerkt enze keken er niet meer naar om, en waarom zoudenze dat nu wel doen? Er is niemand met hart voor het groen,

  • Anja at 16:20

   Als mark een vent is verteld hij de waarheid samen met bas,maar nee………durft hij niet,Wat een rot mentaliteit, ik denk dat ze veel kritiek gaan krijgen op de markt, binnen no time weet heel utopia het mark en bas, hoe gaat bjorn m.n reageren????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *