Felle discussie tussen Ivan en Cees

Felle discussie tussen Ivan en Cees

Wederom drama in de loods, dit keer niet huilen maar een felle discussie tussen Ivan en Cees.

Ivan en Benjamin hebben een gesprek over het schoonmaakrooster, regelmatig worden taken door bewoners niet uitgevoerd. Cees doet het vaak wel als het er niet van komt maar daar leren andere bewoners niet van aldus Benjamin. Geef mensen ook de kans om het schoon te maken. Als iemand anders het doet, dan heeft de verantwoordelijke geen kans om zijn taak alsnog uit te voeren. Ivan antwoordt dat het beter is om die persoon in zijn of haar gezicht aan te spreken. En dat er dan mensen bij hem komen klagen heeft hij niks mee, zo besprak Cees vanmorgen met Cees wie zijn taken allemaal niet doen. Hij lijkt zich er nogal aan te storen aan Cees. Ik heb mensen zien komen en gaan. Dit soort mensen gaan het niet lang volhouden, omdat je alleen maar jezelf ermee hebt. Hier kun je het beste gewoon naar iemand toegaan en het recht in zijn gezicht zeggen. Alleen op die manier ga je ver komen in Utopia. Cees heeft het gesprek opgevangen en mengt zich ook in het gesprek. En daar is Ivan blij mee want hij wil iets met hem bespreken. Ivan heeft namelijk gehoord dat Cees hem King Arthur noemt en spreekt hem daarop aan. Ik heb liever dat je gewoon tegen mij zegt wat er aan de hand is. Je gaat wel naar Benjamin toe en zegt dat ik King Arthur ben, maar je durft het niet tegen mij te zeggen zegt hij geirriteerd. Ik vraag me af waarom je me zo noemt. Cees antwoordt dat hij het als metafoor gebruikt. In het kader van wat ik heb gezien omtrent het eetgedrag. Als ik dat van jou vergelijk met wat er hier gemiddeld gegeten wordt, dan denk ik nou, dat heeft ie goed voor elkaar. Dat is King Arthur die zich de maaltijden toe eigent. Bijvoorbeeld de feta die overal wordt opgegooid, ik heb het nog nooit gekregen. Ivan kijkt verbaasd naar het geen wat Cees net uitgelegd heeft. Waar staat de feta dan? vraagt hij. Cees antwoordt dat het volgens hem in de kast staat. Exact! zegt Ivan, en waarom zou jij die niet mogen pakken dan? Dat is de privé-koelkast, voor iedereen. Waarom zou ik daar wel uit mogen eten en jij niet?” Cees zegt dat hij het niet weet. Dan kom je dat toch gewoon vragen? voegt Ivan eraan toe. Nu worden er namelijk zomaar conclusies getrokken. Ook geeft Ivan toe teleurgesteld te zijn in Cees. Ik dacht dat jij mij wel zou melden als er iets was. Op het moment dat jij mij in de ogen aankijkt en allemaal veertjes in mijn reet steekt. En vervolgens hoor ik dat jij mij achter mijn rug om King Arthur noemt. Dat vind ik laf.

Vervolgens start er een discussie, even kort samen gevat: Ivan vindt het niet eerlijk dat hij dingen van anderen moet horen. Hij had niet verwacht dat Cees zou roddelen over anderen. Cees geeft vervolgens een uitleg, in Utopia zoek je iemand om mijn hart te luchten, thuis doe je dat bij je vrouw en kinderen. Hier doe je dat bij een andere bewoner. Ivan begrijpt het maar volgens hem maar volgens hem zit het anders. Het is niet heel moeilijk. Als ik dit gesprek met iemand anders deel, dan is dat geen roddelen. Maar, als ik nog geen gesprek met jou heb gehad en ik ga wel met een ander over jou praten, dan heet het wel roddelen. Want op het moment dat ik het al met jou gedeeld heb dan heb ik niks meer te verbergen. Dan hoef ik er ook niet bang voor te zijn dat het als roddelen wordt gezien. Kom gewoon voortaan naar mij toe, dan kunnen we het als twee mannen onder elkaar oplossen. Cees antwoordt dat hij het ook fijn zou vinden als dat andersom ook gebeurd. Als hij op zijn fouten gewezen wordt leert hij er ook van.

Vervolgens komt het schoonmaakrooster weer aan bod. Ivan liet eerder al weten dat hij zich irriteert aan het feit dat Cees bij hem komt klagen over anderen, en Cees legt uit waarom. Ze zien jou als de leider, dus ik probeer dit probleem samen met jou aan te pakken. Cees geeft toe dat zijn aanpak niet helemaal juist is geweest, maar daar wil hij zich niet meer op focussen. Hij richt zich nu liever op de toekomst. De discussie loopt uiteindelijk weer ten einde en al snel kunnen de twee weer lachen. Het gesprek lijkt dus toch goede invloed gehad te hebben. Hopelijk blijft dat ook zo…

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 11 reacties op dit artikel
 1. ah at 12:43

  Laat de volgende ex-Utopianen maar weer terugkomen; als eerste Laura, Vanessa, patrick, ruud en billy, isabel, paul.

 2. Hannah at 12:30

  Leuk om te zien dat de lijstjes zo verschillen. Maar als we “de meeste stemmen gelden” aanhouden, gaat Ivan toch als een van de eersten weg.
  Gedrag als agressie, dominantie en overheersing worden als negatief gezien en zijn maatschappelijk niet geaccepteerd, waardoor een persoon die dit uitdraagt ook niet geaccepteerd wordt.
  Grappig dat Cees, net als Bas, soms boven aan de lijst staan en soms onder. Het zijn uitgesproken personen: of je mag ze, of niet.
  Wim, Bjorn en Benjamin zijn wat dat betreft minder opvallend en mogen volgens de lijstjes nog wel even blijven.
  Tot zo ver mijn analyse, maar zo interpreteert iedereen het weer anders natuurlijk. 🙂

 3. Mjo at 10:09

  Mijn voorkeur / lijstje zou zijn:

  1 Cees
  2 Ivan
  3 Bas
  4 Mark
  5 Nicole
  6 Gina
  7 Gaby
  8 Naomi
  9 Stefanie
  10 Rob
  11 Benjamin
  12 Bjorn
  13 Wim
  14 Gabrielle

 4. Mieke at 07:55

  Mijn lijstje is als volgt:

  1 Ivan
  2 Cees
  3 Gaby
  4 Naomi
  5 Rob
  6 Stefanie
  7 Gina
  8 Mark
  9 Nicole
  10 Benjamin
  11 Bjorn
  12 Wim
  13 Bas
  14 Gabrielle

 5. Lisa at 22:11

  Ik mag Ivan wel.Hij is recht voor z’n raap.Moet alleen zijn gevoel voor rechtvaardigheid wat meer ombuigen naar de mogelijkheid om ook een ander zijn mening te kunnen geven.Het wordt tijd dat Utopia stopt.

 6. Toet at 19:07

  Die Iwan moet er uit .Wat een mongool is dat .Als ze die er niet uithalen is de mol schuldig als hij Björn wat aan doet.Dit is echt vreselijk.Ik haat die vent

 7. joze at 17:33

  Mijn lijst zou zijn:
  1. Stefanie 2. Mark 3.Gina 4. Nicolle
  5. Gabrielle 6. Naomi 7.Gaby 8. Rob
  9. Ivan 10. Benjamin 11. Bas
  12. Cees 13. Bjorn 14. Wim

 8. lena at 16:51

  Het is al saai genoeg dus laatde dominante ivan maar lekker zitten. Andersvalt helemaal niks mee te beleven. Het is een saaie boel. Stuur gaby en naomi maar weg. Voegen niks toe en te saaiom naar tekijken.

 9. Hannah at 16:11

  Het lijkt wel of iedereen bang is voor Ivan, misschien omdat hij zo intimiderend gedrag vertoond. Nou moet ik eerlijk zeggen dat Ivan van mij het eerste naar huis mag, dus erg objectief ben ik niet. 😉
  Eigenlijk ben ik heel benieuwd wie er bij jullie, Utopia volgers, favoriet is en wie niet. Misschien leuk om hier je “oprot- lijstje” (nou dat klinkt ook niet echt aardig) neer te zetten?
  Zo luidt die van mij:
  1 Ivan
  2 Rob
  3 Nicole
  4 Stefanie
  5 Gina
  6 Mark
  7 Naomi
  8 Gabriëlle
  9 Cees
  10 Benjamin
  11 Wim
  12 Bjorn
  13 Gaby
  14 Bas
  De eerste zes personen mogen ook wel tegelijk weg eigenlijk. 🙂
  Ik vind Naomi beter te pruimen, sinds Gio weg is trouwens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *