Het centraal van 9 juli

Het centraal van 9 juli

Tijd om weer wat dingen te bespreken, hier lees je alle besproken punten van het centraal van 9 juli weer terug!

Opening centraal
Wim heeft opgeruimd in de werkschuur en daar heeft hij verschillende dingen aangetroffen die daar niet hoeven te liggen, zoals bijvoorbeeld EHBO- en verfspullen. De EHBO-doos moet op een centrale plek waar iedereen gemakkelijk bij kan. Ook heeft hij liever niet dat er overal verf rondslingert op zijn werkplek.

Geiten
Nicole heeft een belangrijk puntje. Er lopen tegenwoordig veel dieren op het terrein, zoals de geiten en de kat. Daarom attendeert zij de bewoners erop om de deuren gesloten te houden. Aangezien de kat bij Naomi op bed lag en de geiten in de horecakeuken liepen. Gina heeft ook een puntje met betrekking tot de geiten. Er komt namelijk steeds meer poep op het terrein te liggen. Let op je geiten voegt Gabriëlle eraan toe. Bas wil de geiten wel op het weiland houden, maar het hek houdt hen niet tegen. Vandaar dat er gaas gespannen moet worden.

Vervolgens komt Ivan op het idee om ook de kippen vrij te laten in de wei wanneer er gaas is gespannen. Aangezien ze dan veel meer eieren leggen, aldus de krachtpatser. Naomi is het hier niet mee eens. Zij is van mening dat het hok van de kippen groot genoeg is.

De markt
Ivan en Bjorn hebben een ideetje. Zij willen straatartiesten een podium bieden op de Utopiaanse markt. Maar er wordt ook aan de kinderen gedacht in de vorm van een speciale kinderhoek. Hier vind je een zweefmolen, een springkussen en de kleintjes kunnen zich ook laten schminken door Benjamin.

Themaloze avond
Morgen kun je in Utopia langskomen voor een huiskamerfeestje. Gezellig een muziekje luisteren met de inwoners onder genot van een drankje. Dus eigenlijk hebben wij morgen een feestje met zijn allen en de mensen kunnen gewoon inhaken? vraagt Ivan. Bjorn bevestigt dit. Volgens hem is het leuke aan deze avond dat de Utopianen echt tijd hebben om met de bezoekers te praten.

Wensen
Benjamin heeft de media benadert om de wens pot te promoten. Ook vraagt hij of deze mailtjes voortaan in zijn map kunnen worden gezet. Hij heeft al veel wensen op het lijstje staan die in vervulling zullen gaan. Vervolgens stelt hij voor om de Stichting ambulancewens een podium te bieden in Utopia. Eerder was Benjamin een beetje bang hoe de groep hierop zou reageren. De bewoners zijn erg positief over het initiatief.

Klantonderzoek
Ivan laat weten dat het klantonderzoek wordt uitgesteld tot na de ramadan. Nu hij toch het woord heeft, wil hij ook even iets zeggen over het schoonmaakrooster. Hij wil mensen erop attenderen dat zij erop letten wat voor taak zij hebben. Ivan stak gelijk zijn hand in eigen boezem, omdat hij gisteren zelf vergeten was om de afwas te doen.

Zingen en einde centraal
De bewoners zingen een liedje. Het neefje van Ivan is jarig en ook de broer van Stefanie, maar dat is nog niet alles. Ze brengen ook een ode aan de schone loods. Aangezien er vanochtend goed is schoongemaakt. En daarmee eindigt het positieve centraal!

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 7 reacties op dit artikel
 1. Reniertje at 17:20

  Je wort al misselijk als je op de slaap kamers komt wat een zooitje te beroerd om bed op te maken ‘smorgens en laat staan ff luchten

  • anneke at 14:30

   Je ziet ook nooit op tv dan ,dat er gelucht wordt met de beddengoed dat was vorig jaar anders met Vanessa die zorgde er wel voor dat het schoon was .

 2. Mjo at 12:40

  Ik ben het dus (weer) met de opmerking(en) van Nicole eens.

  De geiten in de horecakeuken ???? nou nou lekker hygiënisch weer, getverderrie. Laat het de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) maar niet zien of horen.

  Dieren / geiten die buiten vrij rondlopen, prima hoor, maar die horen dan vervolgens niet zomaar naar binnen te kunnen lopen of te zijn. Dus buiten blijven in een voor hun geschikt (slaap/dag) verblijf. Alleen onder toezicht mogen ze los. Klinkt misschien erg flauw, dan een sorry, maar hygiëne staat bij mij voorop.
  Bas heeft die geiten aangeschaft (met Stephanie), dus beiden zijn hier verantwoordelijk voor.

  En die katten, horen ook niet in de slaapruimtes en/of zelfs in de loods te zijn. Ze lopen ook vrij en vrolijk buiten ( en daar ligt zoals geschreven), veel (geiten) poep, en komen dan naar binnen en gaan op het bed liggen. ( niet alleen op dat van Naomi maar dat bij iedereen z’n bed gebeuren).

  Dieren houden, prima. Maar let wel op de hygiëne s.v.p.

  • Wil at 14:32

   Zo hygienisch gaat het daar niet, dus een keutel meer of minder, ze lopen ook met schoenen naar binnen die ze aan hebbeb tijdens het mesten, dus over poep gesproken

 3. Anja at 12:21

  Nou breekt n klomp !!!!!!!! Is er net een discussie met gab , gaby en naomi ,ze hebben een stukje in dekrant gelezen, gab en gaby snappen dat je verliefd kan worden op de vriend van je vriendin, volgens naomi mag en kan dat niet !!!! Moet je nagaan, Gio heeft zn vriendin waar hij 5 jaar wat mij had weggeschoven voor Isabel, Naomi kwam en stemt haar eruit om vervolgens achter Gio aan te gaan, Waar praat je over Naomi !!!! Je ” vriendje” heeft hetzelfde gedaan, of is dat in jou naïeve ogen anders?????? Je loopt weer weg als g en g verder willen discuseren, wat ben je toch snel gefrustreerd.

  • Mjo at 12:56

   Anja, zoals je zelf schrijft, Gio heeft het met zijn vriendin uitgemaakt voor Isabel. Die verantwoordelijkheid ligt dus uitsluitend bij Gio en bij niemand anders.

   O ja, lees even op internet terug, beste Anja hoe het destijds daadwerkelijk is gegaan met het eruit stemmen van Isabella door Naomi. (eind november 2014)

   Verder zeg ik niets meer over dit onderwerp, want ben dat gekat op Naomi een beetje beu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *