Stefanie ging op zoek naar zichzelf

Stefanie ging op zoek naar zichzelf

We blikken nog even terug op gisterenavond, Stefanie ging op zoek naar zichzelf. Ze wil dat haar mede bewoners een spiegel voor houden. Ook voelt ze enige afstand bij Gabriëlle en ging daarom ook het gesprek met haar aan.

Stefanie begon buiten het gesprek met Gabriëlle, daar vertelt ze dat ze een bepaalde afstand voelt tussen de twee. Ook is ze benieuwd waar dit vandaan komt. Ik heb het idee dat je me steeds afsnauwt voegt ze eraan toe. Gabriëlle vraagt zich af waarom ze denkt dat zij haar afsnauwt. En waar denk je dat dit vandaan komt? Waarom weet je nooit waar iets vandaan komt en zoek je altijd de schuld bij een ander? Dat gevoel heb ik. Ik mag je hele graag, ik geef om je, maar ik zie een Stiff waar ik niks aan heb, waar niemand iets aan heeft. Een Stiff die gemeen aan het worden is en weinig rekening houdt met mensen. Volgens Gabriëlle veranderd Stefanie niet. Wanneer ga jij je verdiepen in anderen? Dat vind ik echt jammer serieus! Het gesprek verloopt wel positief nu nog hopen dat Stefanie er ook iets mee doet.

Na het gesprek met Gabriëlle, ging Stefanie ook nog het gesprek aan met mede bewoner Benjamin.  Ook Benjamin krijgt eerst een uitleg waarom Stefanie het gesprek met hem aan wil gaan. Er zijn voor haar namelijk maar zes mensen in Utopia waar ze echte vriendschap mee voelt, maar het zijn juist deze mensen die voor haar gevoel afstand van haar nemen. Ik ben echt mensen aan het afstoten, snauw iedereen af. En ik heb daar gewoon geen reden voor aldus Stefanie. Benjamin helpt Stefanie graag maar is wel to the point. Het spijt me om te zeggen, maar je weet zelf ook niet wie je bent. Daar kun je hier achterkomen, met de mensen die hier zijn. Maar als je in je eentje in je kop gaat zitten. Dan ben je je tijd aan het vern**ken en de kans die je hebt voegt hij eraan toe. Stefanie schrikt wat van deze woorden maar vertelt dat ze andere mensen wil laten weten wat borderline is en dat ze dit ook begrijpen. En Benjamin hoopt op zijn beurt dat Stefanie zich niet hoeft te schamen voor de persoon die zij is. Meer samen zal werken en meer open is. Dan slaat Benjamin een arm om Stefanie en lopen ze terug naar de loods. Zal Stefanie zichzelf vinden in Utopia en zal de borderline academie haar ook helpen?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 3    Gemiddelde: 2.3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *