De laatste nominatie van Utopia 2015

De laatste nominatie van Utopia 2015

En toen was het tijd voor de allerlaatste nominatieronde van Utopia 2015! Alle bewoners zijn bijeen gekomen om te stemmen, wie wordt er genomineerd en moet mogelijk Utopia 2015 verlaten? Lees het hier!

Ivan neemt dit keer het woord, hij is al naar de brievenbus geweest om de publieksstemmen te halen en neemt zodra iedereen er klaar voor is het woord. Hij neemt de regels nog eens door en benoemd dat het de laatste stemronde is. Er wordt begonnen met de publieksstemmen. De eerste publieksstem gaat naar Gina, de tweede gaat naar Armanda en de laatste stem gaat naar Nicole.

Vervolgens neemt Gina het woord, ze geeft twee stemmen aan Bas. Ze wilt hem niet kwijt, we kennen elkaar maar staan ver van elkaar af. En één stem voor Cees, ik krijg altijd een weerwoord van je terug als ik iets aandraag.

Stefanie zegt dat ze het opgeschreven heeft. Mijn twee stemmen gaan naar Bjorn, je doet veel voor de BV maar het duurt allemaal best lang. Je maakt ook vaak opmerkingen over mij. Je weet wat ik van je zangkunsten vind maar ga er niet over door. Mijn laatste stem gaat naar Rowena, je komt binnen met ideeën maar zie er weinig van terug.

Naomi vind deze stemming heel moeilijk. Ik moet kiezen tussen bewoners waar ik een goede band mee heb gehad. Ik vind kansen pakken belangrijk en dat je je kansen pakt. Een voor Rob, ik mis wat pit. De andere twee stemmen gaan naar Stefanie. Ik wil gewoon dat je gaat knallen.

Nicole wil het publiek bedanken voor de stem. Ze vind het kapot moeilijk. De persoonlijke gevoelens gaan nu langzamerhand mee spelen. Ik ben gaan kijken wat belangrijk is en dat is een groep zijn. Ik heb twee mensen waarvan ik denk dat ze niet in een groep zitten. Het zijn hun eigen doelen en niet de groep. Dat zijn Bas en Armanda. Ik waardeer de vegan maar jullie moeten meer betrokken zijn bij de groep en het gezamenlijke doel. Ik geef één stem aan Bas en één aan Armanda en de laatste naar Stefanie. Ik heb het gevoel dat ik er wel voor jou ben, maar jij niet voor mij

Armanda geeft haar complimenten naar de mensen die de vegan challenge hebben gedaan. Respect voor Bas en Rowena en Gina en Mark voegt ze eraa ntoe. Dan gaat ze meteen over naar de mensen die niet openstonden voor haar idealogiën. Gabriëlle Naomi en Wim krijgen alle drie een stem. Ze doet namelijk woord namens de planeet, de dieren en de mensheid. 

Alle drie de stemmen gaan naar Wim zegt Rowena. Je houdt je schuil achter je sarcasme en snerende grappen. Ik wil niet dat je naar huis gaat dus ik hoop dat je er iets mee doet. Ik voel dat er wat meer is.

Rob neemt het woord, ik heb gezegd dat ik dit keer niet op je ga stemmen, Cees. Dus dat doe ik ook niet. Je bent goed bezig. Cees lijkt opgelucht. Dan gaat hij vol op Rowena. Hij denkt dat ze hier puur voor de roem zit.

Mark zegt dat de eerste stem naar Bas gaat. Je hebt schijt aan alles. Maar er zijn wel grenzen. Waaronder het grapje met de blacklight. Maar hij houdt nog wel van Bas. De tweede stem gaat naar Naomi. Hij vindt haar maar een prinsesje en wil dat ze meer gaat doen. Ik vind je heel goed bezig, maar ik moet een keuze maken zegt hij dan. De derde stem gaat naar Stefanie. Hij is trots op haar academie over borderline en andere activiteiten, maar hij vindt haar wel erg afwezig. Hij ziet haar wel als een echte vriendin, maar binnen Utopia ziet hij haar liever weer aan de bak.

Wim heeft ook een briefje gemaakt en heeft lang nagedacht. De afgelopen twee maanden heb ik opgelet wat er wel en niet in mijn Utopia past. Ik ben op twee personen gekomen. Een stem gaat naar Bas, je bent met jezelf bezig maar niet met de groep. En de andere twee gaan naar Armanda, we hebben geen raakvlakken en denk eens een keer aan jezelf. Verder zijn jullie lieve mensen.

Benjamin vond het ook kapot moeilijk. Het zijn motiverende stemmen geworden. De eerste gaat naar Stefanie, we gaan goed met elkaar maar je hebt vaak een schijt gevoel. Zet je schouders eronder. De tweede gaat naar Bas, ik vond het heel moeilijk. Je bent goed bezig en hebben een goede klik maar je bent de laatste tijd een beetje onzichtbaar. Armanda ook één voor jou. Ik heb veel bewondering. Je bent gekomen om Utopia als podium te gebruiken maar er wordt niet meer doorgebouwd.

Bas gaat zijn drie stemmen uitgeven aan één persoon. Wim ik geef jou drie stemmen, je gaat niet altijd redelijk met anderen om. Je vaart soms mee met anderen om zo je knuffel status te behalen. Vorm je eigen mening en durf eerlijk te zijn naar jezelf.

Bjorn hoopt dat de stemming in Utopia na de nominaties leuk blijft. Ik geeft Stefanie drie stemmen, ik vind het jammer. Er is iets veranderd, je gedrag en negativiteit naar mij. Je mening hebben en geven is fantastisch. Maar hoe jij je uit over het verhaal Bjorn vind ik jammer. Ik hoop dat de oude Stiff terug komt.

Cees zegt dat het voor hem makkelijk was. Het heeft te maken met wat nog niet zo lang geleden gebeurd is. Een pittige aanvaring die zich buiten voorzette. Het kwam bij mij behoorlijk binnen hoe je het zei. Er is geen excuus en gesprek gekomen en daarom stem ik met drie stemmen op Gina.

Ivan benoemd dat de stemmingen steeds moeilijker worden. Het is dan ook de moeilijkste stemming van de afgelopen 23 maanden. We hebben nu echt een team, je bouwt banden met mensen op en je geeft om mensen. Objectief kijken wordt dan ook moeilijker, dan moet je gaan zoeken naar redenen. Ik zou eigenlijk vol op Cees stemmen omdat ik het niet eens was met zijn aanpak en een tactisch spel werd gespeeld. Maar we hebben ook Cees zien ontwikkelen en hij is 180 graden omgedraaid. Ivan geeft toch nog één stem aan Cees waar hij het later graag over wil hebben. De andere stemmen zijn ook echt moeilijk. Ik heb critera genomen wat voor mij belangrijk is. Dat is ontwikkeling en wilskracht moet er ook zijn. Een stem gaat naar Wim, je wilde je gaan focussen op het mooier maken van Utopia. Maar ik mis het bouwen nu en hoop dat je ons gaat aansturen en gaat bouwen. De laatste stem gaat naar iemand die dicht bij mijn hart ligt en die ik graag wil helpen. Stiff één stem voor jou omdat ik weet met wat voor situatie je te maken hebt. Maar als je er iets tegen wilt doen moet je vechten. Dit is je kans dat heb ik je gezegd maar pak het dan ook! Vindt je vechtersmentaliteit maar ik hou van jou.

Dit betekend dat Stefanie, Wim en Bas  zijn genomineerd, één van de potentiële bewoners mag uiteindelijk kiezen wie er definitief Utopia zal verlaten.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 34    Gemiddelde: 4.1/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 11 reacties op dit artikel
 1. lena at 23:53

  Armanda had erop moeten zitten . Helaas erg jammer. Mag haar echt niet. Maar wim zal eruit gaan. Hij zorgt voor de minste kijkcijfers. Ik mag nepbordeliner ook niet, maar zij zorgt wel voor kijkcijfers.

 2. anneke at 20:10

  Er is veel op Bas gestemd omdat hij Utopiaan van het jaar kan worden en daar worden de bewoners bang van.
  Net als vorig jaar Isabella die het goed deed , net op het laast eruit moest want ik had het nog moeten zien als ze er nog in had gezeten , dan ging het tussen Giorgio en Isabella.
  Jammer dat het in de laatste maand moet gebeuren dat de kans hebber er uit moet.

 3. Jojanneke at 16:30

  Ach nog 1 maand, dan gaan Mark, Gina, Ivan en Nicole toch wel.
  Ook Armanda houd het echt niet nog 2 maanden vol.
  Ligt een beetje aan de bewoner die komt of er verandering zal komen.
  Zou het Jammer vinden als Steffanie gaat, die brengt nog wat leven in de brouwerij en zegt waar het op staat.
  Bas is soms wel grappig en goed met de dieren, maar ook vaak bloed irritant.
  Wim die zie en hoor je weinig.
  Ik denk dat Stefanie er wel uit zal gaan. Wim en ook Bas zijn nog nodig voor Utopia.
  Baal wel dat ik nog 2 maanden tegen die rotkop van Cees aan moet kijken. Krijg telkens kippenvel van die vent.

 4. jane at 15:28

  jammer dat de oude garde niet weggestemt is. Je bent toch wel een mega Zielepoot als je je bijna twee
  jaar vrijwillig in utopia opsluit. Hoe triest iwan en naomi

  • saskia at 16:56

   Naomi zit er net een jaar, kwam er eind vorig jaar vlak voor het vertrek van Isabelle in.
   Nu is Bas de populairste inwoner dus zal Bas er wel uit moeten net als vorig jaar Isabelle.

 5. Yvon at 14:41

  Voor mij mag Bas ook vertrekken,dat Cees niet op de bank kwam had ik al aan zien komen helaas,maar een vos verliest zijn haar maar niet zijn streken,dus…en tofu zal het nog zwaar krijgen denk ik!!!!

 6. gea at 13:40

  Logischerwijs zou Stef moeten vertrekken, maar van mij mag Bas vertrekken . Jammer dat tofu en Cees niet genomineerd zijn , kunnen ze nog even door blijven zeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *