Discussies over veganisme

Discussies over veganisme

Nog meer nieuws van gisterenavond, want Rowena en Stefanie raken verwikkelt in een heftige discussie. Het onderwerp van deze discussie? Veganisme… Een veel besproken onderwerp in Utopia. Want niet veel later ontstaan er meerdere discussies…

Stefanie snapt namelijk niet dat Rowena veganist is geworden terwijl ze nog nooit op een boerderij is geweest. Volgens Rowena maakt dat helemaal niets uit, ik doe dit voor mijzelf en ben super trots op de stappen die ik gemaakt heb. De twee sluiten de discussie af met een stoeipartij en daarmee lijkt alles goed te zijn. Maar al snel vervolgt de discussie, echter niet met Stefanie maar met Gabriëlle. Gabriëlle ergert zich nogal aan Armanda omdat ze het veganisme te veel pusht. Rowena voelt zich ook aangevallen en benadrukt dat ze ook vegetarisch is omdat ze het zelf wil. Gabriëlle fentileert gewoon door, ze kan er namelijk niet tegen dat als zij haar best doet met koken er niets terug wordt gedaan door de veganisten. Je hoeft het niet te begrijpen maar respecteer die sh*t zegt Rowena wat geïrriteerd. Maar ook Gabriëlle wordt kwaad, het gaat weer alleen maar om de dieren en daar raak ik gefrustreerd van voegt ze eraan toe. De twee besluiten om de discussie te beëindigen, om een ruzie tussen te voorkomen.

Maar de discussie is nog lang niet voorbij. De volgende twee gesprekspartners van Rowena zijn Bjorn en Nicole. Nicole vindt het goed van Bas, Rowena en Armanda dat ze nu veganistisch zijn, maar ze is het zat om constant gewezen te worden op haar fouten. Verder denken Nicole en Bjorn dat het weinig nut heeft om een discussie te voeren met Stefanie aangezien zij een dochter is van een varkensboer. Ook moet Rowena volgens Bjorn niet alles zo negatief uitleggen. Wanneer Rowena naar buiten is zegt Bjorn tegen Angela ze doet nu net alsof ze alleen op de wereld is. Angela geeft aan dat een gesprek midden in de nacht misschien niet zo’n goed idee is. Maar ook Benjamin laat van zich horen. Tijdens het eten heeft Armanda aangegeven dat de komkommers alleen voor de veganisten zijn en dat is hem in het verkeerde keelgat geschoten. Sowieso vindt hij Armanda te extreem. Zij probeert hem een schuldgevoel aan te praten, terwijl hij zich juist beseft hoe goed hij het heeft. Ook vindt hij het belachelijk dat Armanda op mensen heeft gestemd omdat ze vlees hebben gegeten. Hij had de haar hoger ingeschat. Wat vinden jullie wordt het veganisme een beetje te extreem?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 4    Gemiddelde: 2/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 8 reacties op dit artikel
 1. Tamarah at 16:09

  Ik vind veganisme niet extreem. Wat snijd je liever: de hals van een lam of een wortel? Dat dierlijke producten verweven zijn in onze maatschappij, betekent nog niet dat het extreem is om ze níet te gebruiken. Ik vind de vraagstelling dan ook vreemd: ja, het niet de norm. Nee, het is niet extreem.

  Bijna iedereen is tegen geweld, gebruik en doden. Maar veel mensen is ook aangeleerd dat dit bij sommige dieren niet erg is (koeien, varkens, kippen, etc) en bij sommige dieren wel (katten, honden, etc.). Waarom zouden we die lijn trekken als we ook zonder dierlijke producten kunnen leven?

  Sommige mensen zeggen dat je de keuze van anderen moet respecteren. Maar als een hond midden op straat in elkaar getrapt wordt, wat doe je dan? 1) Meedoen. 2) Weglopen. 3) Ingrijpen. Ik hoop dat de meeste mensen voor 3) kiezen. We zijn op dat moment actief tegen dierenleed.
  We zouden de hond nooit zwanger maken om te melken of slachten om op te eten. Waarom een koe dan wel? Jij kiest voor vlees, kaas, melk en eieren. Maar welke keuze laat je andere dieren die van geboorte af aangevangen zijn, gebruikt worden en op jonge leeftijd gedood worden?

  Armanda houdt de inwoners en kijkers van Utopia een spiegel voor, Ook als ze zelf niet over veganisme begint, draagt ze veganisme uit met haar levensstijl. Ze eet drie keer per dag, ze draagt geen kleding die van dieren is gemaakt, ze gebruikt dier(proef)vrije verzorgingsproducten…
  En als je bent opgegroeid in een wereld waarin dieren gebruiken en doden de norm is, dan is het ook niet zo verwonderlijk dat je je aangevallen voelt. Maar neem even een stapje terug. Verplaats je in een ander. Zou jij een koe, schaap, varken of kip willen zijn?

 2. anneke at 12:53

  Bijna iedereen in Utopia vind dat veganisme wat Armanda wil verschrikkelijk waarom heeft ze dan bijna geen stemmen gehad , ik vind dat heel raar.
  Ik had echt verwacht dat ze meer stemmen zal krijgen.
  En dan zeggen ze tijdens het stemmen , ik mag je graag en je doet het goed (over andere bewoners ) daarom moet je er aan werken maar ik geef je 1 stem doe het volgende keer dan wel.
  Er kan voor die persoon wel geen volgende keer zijn, en dan krijg je later te horen ik had toch op Armanda moeten stemmen ik denk dan doe het dan.
  En Bas die stemmen kreeg van Mark en Gina van wege de blauwe lamp , weet iemand al dat hij wilde gaan beleggen eerst van zijn eigen geld daarna van de b.v. of dat al gedaan is of was het alleen groot praak

 3. maria at 12:43

  Ja zeker is te extreem.Ze draaft maar door.En inderdaad bestaat het veganisme voor haar alleen maar. Het is net of ze andere dingen daar niet belangrijk vind.Heeft men daar een andere mening over het vega gedoe dan word ze kwaad of neemt wraak(denk aan de nominaties op die personen).Nou mooie argumentatie of niet soms?!En het resultaat is dan ook dat de andere bewoners dat gaat irriteren wat zeer logisch is. Jammer dat ze niet op de bank is gekomen want Bas zei als ze daar op kwam ging ze weg. En van mij mag ze weg.

 4. lena at 12:38

  Vindt dat ze egoistisch bezig is. Dat zij veganist is wil niet zeggen dat iedereen dit moet zijn. En dan ook nog stemmen geven omdat ze het niet willen zijn of proberen. Hoe belachelijk is dat let vooral op jezelf armanda en laat een andere in zijn waarde. Ik ga lekker een stukje vlees eten, word ik in iedere geval niet zo bleek als zei..

 5. Rina at 11:19

  Ik vind Amanda geen prettig persoon, ze respecteert de keuze van anderen niet.
  Ze speelt de baas over het eten. van mij zou ze drie stemmen hebben gehad.
  Ze is niet gekomen om te praten ze zit er om mensen haar mening op te dringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *