Nog meer gesprekken over veganisme

Nog meer gesprekken over veganisme

We schreven er al over, gisterenavond waren er nogal wat discussies over veganisme. En nu een nieuwe dag aangebroken is wordt erover nagepraat.

 Zo liep Rowena Gabriëlle tegen het lijf, en de twee zijn het er al snel over eens dat de discussie van gisteravond best meeviel. Toch denkt Gabriëlle dat er wel een diepere laag achter zit en dat daarover gesproken moet worden. Ik denk dat als het  zo hoog oploopt, we misschien, rustig, in de groep erover moeten praten of zo. Om dingen op te helderen voegt ze eraan toe. Rowena weet wel waar het probleem zit, het is lastig voor mensen om te begrijpen dat wij ineens die overstap kunnen maken. Dat wij in een proces zitten dat wij sommige dingen willen laten zoals vlees aanraken, of koken. En de slechte sfeer komt volgens haar dan ook door Armanda die gisteren  tijdens het eten vond dat de komkommers alleen voor de veganisten waren. Bas benadrukt nog één keer dat niemand zich schuldig hoeft te voelen als ze vlees eten. Ik doe gewoon iets niet. Ik doe er gewoon niet aan mee, punt. Ik ga ook echt niet mensen afzeiken die het wel doen. Alleen mensen voelen zich snel aangevallen of zo, terwijl het nooit echt een aanval is. En Armanda zelf? Zij denkt dat de discussie van gisteren even nodig was om de sfeer in de groep te verbeteren.

Buiten hebben Nicole en Benjamin het ook over de gebeurtenissen van gisteren. Ze zijn het zat dat hen een schuldgevoel wordt aangepraat. Je bent niet beter als je geen vlees eet merkt Benjamin geïrriteerd op. Ook Nicole is er niet blij mee en beide zijn het er dan ook overeens dat het gedrag van Armanda averechts zal werken. Ze hebben meer ruimte nodig. Het zit Benjamin zelfs zo hoog dat hij later vandaag met Armanda wil gaan praten. Wat later sprak Nicole ook nog met Gabriëlle. Volgens haar zit het bij Benjamin echt hoog en Gabriëlle ziet problemen ontstaan. Misschien gaat nu de bom barsten als het gisteren al niet gebeurd is… Zal Gabriëlle gelijk krijgen?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 5    Gemiddelde: 3.8/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *