Wilco heeft kritiek op de programma makers van Utopia

Wilco heeft kritiek op de programma makers van Utopia

Oud bewoner Wilco liet eerder al op zijn Facebook pagina weten dat hij met nieuws naar buiten zou komen over het programma Utopia. En dit heeft hij zojuist gedaan. Met een flinke status geeft hij zijn mening over het programma en hoe het volgens hem eraan toe gaat. Hij noemt het zelf payback time voor een friend. En die vriend kan niemand anders zijn dan Ivan die door de vele commotie door Arthur het niet makkelijk heeft in Utopia. Volgens Wilco naar eigen zeggen allemaal voor de kijkcijfers. Ook zouden de programmamakers situaties creëren en mensen uitlokken om bepaalde zaken te doen. Ondanks het feit dat de bewoners een contract hebben ondertekent waarin ongetwijfeld vermeld staat dat dit soort dingen niet naar buiten gebracht mogen worden lijkt Wilco daar maling aan te nemen. En zoals hij zelf zegt hij onthoudt niet alles wat er in de pagina’s staan. Kijk en oordeel zelf wat Wilco te vermelden heeft:

“Pay Back Time voor een vriend.
Iedereen praat altijd over 15 mensen maar boven die 15 mensen hangt een wolk….een donkere wolk om precies te zijn. Een wolk die situaties creëert, mensen uitlokt en de boel zo weet te draaien dat het altijd op de schouders komt van de bewoners. Het spel element gaat over emoties, echte emoties, gevoelens van mensen want die zijn uiterst belangrijk voor jullie thuis want dat is wat jullie willen zien. Hierdoor worden er situatie´s gecreëerd waarin die emoties uitgelicht kunnen worden cq misbruikt.
Je kan je afvragen tot hoe ver een programma maker kan en mag gaan om deze situaties te creëren. Natuurlijk wordt er een contract getekend waarin ongetwijfeld dingen staan die de programma makers een soort van vrijbrief geven om te handelen. Ik persoonlijk zal het niet weten omdat ik geen contract in mijn bezit heb…en 20 pagina´s onthouden terwijl je leven alle kanten opgeslingerd wordt is onmogelijk.
Is het nu echt zo dat als mensen hun handtekening plaatsen er daarna geen weg terug is…..ik denk het niet….er moet ook iets menselijks in blijven en gelukkig zijn rechters soms menselijk dus daar vertrouw ik dan maar op.
Mijn eigen ervaring en gezien hoe ze met mijn vriend omgaan kan ik zeggen dat alles draait om kijkcijfers en zodra de aandacht van het programma verzwakt en ze geen beelden hebben waardoor de buitenwereld weer vol op kijkt, zoeken ze verhaallijnen die het programma weer aandacht geven.
Die aandacht die ze willen hebben voor het programma kan een inwoner behoorlijk beschadigen in de buitenwereld….dit weten ze en dit doen ze bewust.
Soms wordt er aan een verhaallijn weken gewerkt om die te creëren, enkele bewoners worden daarin meegetrokken en werken daar ook aan mee zonder dat zelf te weten of te beseffen.
Dus eigenlijk heb je 15 marionetten die je alle kanten op kan gooien en die zelf niet weten hoe ze er in de buitenwereld voor staan.
Mag dit nou allemaal wel……mag een programmamaker iemands leven verwoesten….ik denk het persoonlijk wel omdat je daar zelf voor hebt gekozen…..en je bent jezelf dus dan zal er eigenlijk niets mis mee zijn……MITS die donkere wolk er niet zal zijn. Die donkere wolk die creëert situaties die je niet kent en/of voor het eerst tegenkomt dus niet wetend hoe je daar mee om moet gaan.
Die donkere wolk kom je ook niet tegen in het contract denk ik.
Die donkere wolk is continu op zoek naar vriendjes, zowel binnen de hekken als erbuiten.
Vaste klanten van het programma worden meerdere malen ingefluisterd wat er binnen de hekken gezegd moet gaan worden.
Een mooi voorbeeld is dat ik Tineke gezoend zal hebben of het gesprek met die date die ze toen had. Allemaal opgezet zonder dat wij daar vanaf wisten.
Ruzies die gecreëerd worden buiten je om en die ineens koud op je dak vallen….mailtjes die ineens verdwijnen zodat je geen poot meer hebt om op te staan in een discussie of vrienden die ineens niet je vrienden blijken te zijn maar gehoor geven aan de wolk die overdrijft.
De wolk die je continu verteld dat ze er voor jou zijn en nooit beelden naar buiten zouden brengen die niet goed voor je zijn, dat is ook de rede dat er 3 minuten vertraging is ingebouwd op de stream, om jou te beschermen……..totdat…….totdat de kijkcijfers dalen en dan zijn ze er niet meer voor jou maar voor de kijkcijfers want uiteindelijk moet er flink geld verdient worden aan alles wat ze doen.
Trek zelf je conclusie hoe mijn vriend is neergezet terwijl je nu weet dat beelden niet altijd naar buiten hoeven te komen.

Don’t fuck with my friend
Wilco Zegers”

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 42    Gemiddelde: 3.7/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 12 reacties op dit artikel
 1. CJ at 11:20

  Ben het helemaal met Wilco, het programma wordt gemanipuleerd ten kosten van andere
  ik ga steeds minder kijken, ik vind dat John de Mol na moet denken om Utopia weer een beetje spannend te maken zonder mensen te krenken.

 2. lena at 22:13

  Ben het met tineke eens. Iedereen weet waar hij aan begint. En kan ook stoppen wanneer hij wilt. En inderdaad ieder programma doet alles voor de kijkcijfers. Maar dat is niks nieuws en meer dan normaal . Hij wiil het opnemen voor ivan. En ik twijfel echt niet aan de liefde die ivan hhad voor de hond. Maar de hond schoppen is niet iets wat hem op gedragen wordt. Dat het niet zo bedoelt was geloof ik ook. Maar we moeten niet net doen alsof de mensen daar zelf geen keuzes hebben. Ze doen alles zelf en dan de regie een beetje stuurd om het wat spannender te maken. Is naar mijn mening normaal. So grow up of blijf daar weg.

 3. ikke at 19:18

  Ik kan alleen maar blij zijn dat “ze” het nu wel gewoon uit hebben gezonden
  anders zat Arthur er nu nog met alle gevolgen van dien.

 4. Tineke at 18:28

  Tjonge tjonge wat een gezeur, waarom zou Wilco zijn mening zo belangrijk zijn. Kom op zeg elk progamma heeft zo zijn regels dat weet je als je erin stapt. Dus kom op zeg zijn vriend in een slecht dag licht Ivan schopte toch echt puppy Arthur denk je nu echt dat dit in op dracht was van de progamma makers. Daar branden zij echt hun handen niet aan hoor. En heeft Wilco nu echt in opdracht van de progamma makers mensen tot de grond toe heeft af gebrand. Niemand is zo agressief als Ivan en Wilco dat is gewoon hun karakter stelletje slapjanussen zijn zij.
  En de rest huichelde soms wel mee bang voor hun eigen hachje , er zijn altijd al voor en tegenstanders geweest dat geld voor mensen in en buiten utopia en dat is het recht van meningsuiting uiting, maar wat je zegt moet wel wel over wogen zijn maar vooral de mening van je zelf, luisterend naar de mening van ander en dat word niet altijd gedaan , je moet niet jou mening bij die ander op dringen en desnoods water bij de wijn doen.
  Dus trek een conclusie maar laat het niet alleen jou waarheid zijn Wilco. Je hebt zelf ook in het progamma gezeten als het allemaal zo is zoals jij zegt en waar ik ook wel aan denk en dat is dat het een groot spel is waar een ieder een pion is maar dat weet je van tevoren dus kop dicht en eten

 5. lena at 16:09

  Dit is toch geen nieuws. Dit is nou eenmaal tv. En in elke programma zullen ze er alles aan doen om kijkers te trekken. Je kiest er zelf voor om erin te gaan. Dus je kunt er ook weer uit. Dat er dingen gecreeerd worden, is in mijn ogen niet meer dan normaal vooral in de tv wereld. Als je een programma hebt met publiek dan wordt gezegd wanneer je moet klappen of boe moet roepen. En dit programna is het zo als het saai wordt dan zal inderdaad de regie iets gaan zoeken om het spannender te maken. Maar wilco wel lief dat je het voor je vrienden opneemt. Maar uiteindelijk doen ze dingen allemaal zelf en worden ze niet gepusht.

 6. maria at 14:00

  Top van hem op dit te durven schrijven. Ik ken hem in utopia ook niet anders dan dat hij vaak zijn ongezouten mening gaf. Hij had vaak maling aan de dingen daar of hoe het ging/moest gaan. En ja eindelijk iemand die geen blad voor de mond neemt ondanks het contract dat ze moeten tekenen. Ik denk altijd nog aan de woorden van Isabel , die zei altijd …NIETS IS WAT HET LIJKT. Dus net zoals Wilco zegt….trek je conclusie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *