Het centraal van 12 november

Het centraal van 12 november

Een nieuwe dag is aangebroken en de bewoners hebben alweer van alles besproken in een centraal. Hier lees je alle besproken punten van 12 november terug.

Jessie opent het centraal met de financiën
Jessie opent het centraal en vertelt dat de bewoners nog steeds niet uit de crisis zijn, maar het er wel positiever uit ziet. Jessie complimenteert de bewoners voor hun inzet en zegt dat ze op deze weg door moeten gaan. Billy voegt eraan toe dat ze nu niet mogen verzwakken, maar deze goede lijn door moeten zetten.

40-urige werkweek
Vanaf woensdag zijn de bewoners bezig met de eerste volledige 40-urige werkweek en Gina is benieuwd hoe de bewoners dit ervaren. Wel geeft ze toe dat deze week iets anders verloopt dan gepland, vanwege de Week tegen Pesten. Maar ondanks dat is ze benieuwd naar de mening van de anderen, zodat er eventueel zaken kunnen worden verbeterd. Billy reageert met een tip. Volgens haar moet er op het begin van de dag geïnventariseerd worden wie wat gaat doen. Op deze manier weet iedereen waar hij of zij aan toe is en waar de anderen mee bezig zijn. Het is geen controle, maar ik vind het fijn als ik weet waar ze eventueel kan helpen. Bijvoorbeeld als ik moet wachten tot de verf van mijn Billy Jeans gedroogd is.  Ook Kevin heeft een tip voor de groep. Hij vindt dat de bewoners laks gedrag vertonen en hun spullen laten slingeren, onder het motto van iemand anders ruimt het wel op. Maar volgens Kevin moet iedereen een steentje bijdragen aan het schoonhouden van Utopia.

Nevenactiviteiten
De 40-urige werkweek is van woensdag tot en met zondag. Van 09:00 uur ’s ochtends tot 18:00 uur ’s avonds. Groepsactiviteiten zoals bijvoorbeeld een academie, moeten bij voorkeur buiten deze werktijden worden ingepland. Do is het hier op haar beurt niet mee eens. Mijn Utopia draait niet om werk, en daarom wil ik de gasten niet vragen of ze buiten de werktijden langs willen komen. Ik vind het niet fijn dat academies alleen in het weekend, op maandag en dinsdag, of ’s avonds plaats mogen vinden.  Meer flexibiliteit is belangrijker voegt ze eraan toe.

Gina gaat verder met haar verhaal en wijst de groep er nogmaals op dat de activiteiten bij voorkeur buiten werktijd moeten worden ingepland. Jessie en Kevin zijn het hiermee eens, dit omdat er nu eenmaal gewerkt moet worden. Activiteiten hoeven niet per se te wijken voor de werkweek, maar het liefst wel. En als een activiteit toch tijdens werktijd wordt ingepland dan moeten dit op een ander moment worden gecompenseerd. Vervolgens komen persoonlijke activiteiten ter sprake. Rowena kan het best overdag schrijven en Karin wil het liefst ’s ochtends sporten. Maar dit is tijdens de reguliere werktijd. Vervolgens merkt Do op dat sommige mensen op een ander moment van de dag beter kunnen werken. Rianne vindt het fijn om ’s avonds te werken geeft ze als voorbeeld. En oppert om in shifts te gaan werken en op die manier krijg je ’s ochtends ook geen rijen bij de computers. En overdag geen rijen bij de computer. Gina antwoordt dat ze niet in alle verzoeken kan voorzien. Het is geen democratie want het is haar referendum. Alles is bespreekbaar maar niet alles kan worden doorgevoerd.

Magazijn
Rianne heeft wat mails gezien waarin klanten vragen of ze een shirt mogen ruilen. Dit omdat ze bijvoorbeeld de verkeerde maat hebben besteld. Dit is geen probleem ik zie overal dozen en spullen slingeren. Ik wil al deze spullen centraliseren, zodat het overzichtelijker wordt. Een soort magazijn dus voegt ze eraan toe. De groep vindt het een goed idee en wijst het kantoor aan als een magazijn voor import en export.

Handschoenen voor Kevin
Daarna wil Rianne Kevin complimenteren, want hij werkt erg veel met hout. Dit terwijl hij een fobie heeft voor dit materiaal. Kevin krijgt er de kriebels van om hout met zijn blote handen aan te raken en daarom vraagt Rianne of zij handschoenen mag bestellen voor hem. De groep stemt hiermee in.

Schoonmaken & pauze
Romy laat weten tevreden te zijn over de 40-urige werkweek. Maar heeft nog wel een puntje van verbetering. Ik vind het fijn om een schone werkplek te hebben, en oppert om elke ochtend even  gezamenlijk  schoon te maken. Ook al is het maar een halfuurtje. Victoria schrijft het punt op en ze komen hier later nog op terug. En na ruim een uur vergaderen wordt er een korte pauze ingelast.

Afwasdienst
Na een korte pauze zitten alle bewoners weer op hun plek. Gina begint over de afwasdienst. Ze vindt het vervelend in welke staat ze de keuken soms aantreft. Ik pak soms een bord waar het water nog van afdruipt voegt ze eraan toe. En wijst de bewoners erop dat de taken goed moeten worden uitgevoerd.  Billy is het helemaal met Gina eens. Wel wil ze er iets aan toevoegen want als zij afwasdienst heeft gehad dan ligt de keuken om de haverklap weer vol met rotzooi van anderen. Iedereen moet zijn of haar eigen spullen opruimen.

Een weegschaal aanschaffen?
Gina is de laatste weken druk bezig met sporten, want ze heeft een nieuw doel. Om de twee weken komt Arjuna langs om te sporten en te wegen. Hij neemt dan zelf een weegschaal mee, omdat die in Utopia niet deugt en nu wil Gina zelf ook een goede weegschaal aanschaffen. Jessie vindt dit niet kunnen. Een paar maanden geleden heeft hij namelijk een verzoek ingediend voor een strijkplank en toen moest hij maar een tafel gebruiken om te strijken. En nu tijdens de financiële crisis is een weegschaal in zijn ogen dus geen prioriteit. Gina reageert dat het nodig is voor haar persoonlijke proces, maar Jessie vindt dit geen reden om een dure weegschaal aan te schaffen. Het merendeel van de groep is het met Jessie eens en de weegschaal gaat er niet komen.

Jezus en Judas
Ramona heeft nog een leuke mededeling. Op 21 december spelen de bewoners hun moderne versie van het kerstverhaal en de hoofdrollen gaan naar Ruud en Jessie. Zij spelen Jezus en Judas. De groep reageert enthousiast en de bewoners zijn vooral blij met het feit dat Ruud in de huid kruipt van Jezus. Aanvankelijke had Ruud deze rol geweigerd, maar uiteindelijk ging hij toch overstag.

Sinterklaas & einde centraal
Jessie vraagt de bewoners of zij vanavond hun schoen willen zetten. Hij heeft namelijk het gevoel dat de goedheiligman misschien wel eens een bezoekje zou kunnen brengen aan het beloofde land. Ik zorg voor wortels sluit Jessie het centraal af…

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 13    Gemiddelde: 2.9/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *