Het centraal van 3 november

Het centraal van 3 november

De bewoners zijn weer bijeen gekomen om het een en het ander te bespreken in een centraal. Hier lees je alle besproken punten van 3 november terug.

Cemal opent het centraal
Cemal vertelt hij dat hij vanavond om 19:30 uur een korte stille tocht wil houden in Utopia. Dit om een laatste eer te brengen aan zijn overleden zusje uit Turkije. De groep reageert begripvol en vindt het een mooi idee om vanavond stil te staan bij zijn verlies.

40-urige werkweek
Gina neemt het woord en meldt de groep dat als het referendum wordt aangenomen, de 40-urige werkweek volgende week van start gaat. Omdat er momenteel nog geen thuiswerk is gevonden, moet er wel nagedacht worden over de invulling van de werkdagen. De groep bespreekt vervolgens hoe de eerste werkdag gisteren is gegaan. De meningen zijn positief, iedereen merkt dat het goed is voor de sfeer en het groepsgevoel.

Het goudklompje van Jessie
Gistermiddag zijn de bewoners samengekomen voor een centraal over het goudklompje van Jessie. Jessie had zijn goudklompje verkocht met winst en de meningen waren erover verdeeld of deze winst naar de bv zou moeten of niet. Jessie wil hier graag nog even op terugkomen. Hij wil graag met de groep bespreken hoe soortgelijke situaties in de toekomst moeten worden aangepakt. Rianne en Jessie willen dat wanneer iemand een privé bezit verkoopt, dit eerst gemeld wordt in het centraal. Zo kan duidelijk gemaakt worden of het iemands intentie is om de winst te houden of niet. Victoria vraagt zich af of dit dan een mededeling wordt, of dat erover gestemd moet worden. Do wil dat iedereen zelf kan beslissen wat hij met zijn eigendommen doet. Rianne voegt eraan toe dat ze vooral transparantie belangrijk vindt. Rowena wil op haar beurt de groep vooral meegeven dat ze in een crisis zitten en dat het belangrijk is dat mensen in groepsbelang denken. De conclusie voor een soortgelijke situatie in de toekomst is dat vooral transparantie belangrijk is. Mocht het nog een keer voorkomen is het belangrijk dat mensen het melden in het centraal. Op die manier weet de groep waar ze aan toe zijn.

De financiën
Het gaat langzaamaan ietsje beter met de financiën van Utopia. Jessie zegt dat de schuld niet meer zo hoog is als hij was, ze hebben overduidelijk een positieve lijn ingezet. De groep reageert enthousiast. Iedereen draagt zijn steentje bij en de positieve sfeer zorgt voor meer motivatie aldus Billy.

Jarige Kevin
Kevin is jarig vandaag! De groep zingt enthousiast een liedje voor hem en wenst hem een fijne verjaardag. Vanochtend heeft hij ook verjaardagspost gehad.

De uitstraling van Utopia
Billy wil graag wat zeggen over de representativiteit van Utopia. Mensen lopen vaak hele dagen rond in joggingspakken en laten boeren en scheetjes. Omdat de groep wel moet samenwerken met externe partijen, vindt Billy het belangrijk dat mensen er professioneel mee omgaan. Ze hoeven niet in driedelig pak, maar het is wel belangrijk dat ze er netjes bijlopen. Er zijn namelijk partijen die niet met de groep willen samenwerken omdat ze er bijvoorbeeld te slonzig uitzien.

Het dieet van Gina
Gina meldt dat ze een paar euro extra nodig heeft voor haar dieet. Zo moet ze bijvoorbeeld een banaan per dag eten en veel kipfilet. Ze wil graag transparant zijn naar de groep. Iedereen reageert positief. Het is geen probleem dat Gina dit nodig heeft.

Rowena is weer de oude & einde centraal
Rowena heeft de laatste tijd veel geworsteld met haar gevoel. Maar sinds afgelopen week voelt ze zich weer de oude Rowena en dat wil ze graag mededelen met de bewoners. Ze vindt het fijn dat ze zoveel ruimte krijgt om haar dingen te doen, zoals optreden tijdens Live in de Loods en ze is blij dat ze zich weer wat beter voelt.  En daarmee eindigt het centraal van vandaag.

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 12    Gemiddelde: 4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *