Veel discussie tijdens een bespreking over de marktdag van vandaag

Veel discussie tijdens een bespreking over de marktdag van vandaag

De bewoners zijn weer bijeen gekomen om wat te bespreken. Het is vandaag marktdag wat betekend dat de bewoners vandaag met de Utopia markt aan de gang zullen gaan. Wat moet er allemaal gebeuren? En wat er besproken is lees je hier.

Do begint over de rommel buiten. Ik heb een indeling gemaakt wie het buitenterrein aan kant gaat maken en leest deze voor. Verder vertelt ze dat dit niet meer dan een ochtend in beslag moet nemen en iedereen daarna weer met zijn normale werkdag verder kan. Dan gaat ze verder over het budget voor de markt. Ik kom er niet uit wat dat betreft en denk dat ik meer nodig heb. Ik vind dat dit dé markt van het jaar is en het thema Winter Wonderland spectaculair moet worden. De bewoners zijn van mening dat het wel terug wordt verdiend en vinden dat de gasten de ultieme beleving verdienen. Victoria wil wel heel concreet te horen krijgen wat nu precies het budget is voor de markt. Er moet dan niet wéér meer geld worden uitgegeven.

Aan Gina wordt vervolgens gevraagd wat de opbrengst was van de vorige kerstmarkt. Ze weet dit niet meer zeker maar wel dat de opbrengst groot was. Het verschil met dit jaar is volgens Gina dat er vorig jaar oliebollen en andere versnaperingen waren en dat dit deze markt anders is. Het is niet meer in eigen beheer en er is niemand die pannenkoeken bakt. Nadat de groep heeft besloten dat het budget wordt vergroot met tweeduizend euro, uit Gina één van haar zorgen. Le Luifel heeft namelijk naast haarzelf en Cemal nog een extra persoon nodig. Ik wil hiervoor niet iemand aanwijzen en hoop daarom op een vrijwilliger. Do reageert dat Rowena en Jessie geen vaste post hebben aanstaande markt en de munten al gedaan worden door vrijwilligers. Rowena laat weten dat zij na het ooit een keer gedaan te hebben, niet bij Le Luifel wil staan. Jessie zegt er ook niks voor te voelen. Dit valt niet in goede aarde bij Gina en ze zegt dan ook maar niet bij Le Luifel te staan. Ramona reageert dat zij dan bij de patatkraam gaat staan en laat haar merchandise kraam aan iemand anders over. Toch zit het Gina niet lekker. Ik ben het zat om te horen dat mensen er niks voor voelen. Denk je dat ik elke markt daar wil zijn? Ik heb nu gewoon iemand nodig om af te rekenen. Is dat zoveel gevraagd roept Gina met een trillende stem. En vraagt zich af waar iedereen in godsnaam mee bezig is.

Daarna noemt Do op waarom sommige bewoners niet in Le Luifel kunnen staan. Zo staat Ramona samen met Karin bij de merchandise, zijzelf en Kevin zijn runners, Jacco is kerstman, Billy doet rondleidingen en Billy Jeans, Boyd heeft tattoo afspraken, Romy en Rowena kunnen niet rekenen, Bas is vegan en kan daarom niet met de snacks werken. Er blijft dus maar één iemand en dat is Jessie. Billy vindt op haar beurt dat iedereen in zijn recht staat om te zeggen wat hij of zij vervelend vindt om te doen, maar dit maakt Gina nog kwader. Het is ook niet háár ambitie om patat te bakken, maar het brengt ontzettend veel geld op. Jessie gaat de rondleidingen doen en zij zal helpen in Le Luifel oppert Billy dan. Maar dan zal Billy Jeans deze markt op een laag pitje komen te staan. Toch komt de groep komt er niet uit. Ramona noemt ook dat het eigenlijk onzin is dat Bas niet in Le Luifel kan staan. Hij hoeft toch niks te eten? Maar het is Ramona die vervolgens de knoop door hakt. Ik ga in Le Luifel en ik wil Romy en Jessie bij de merchandise. Kevin sluit vervolgens de discussie door te zeggen dat er een verrassing is voor de bewoners. Waar we zo nog op terug komen in een nieuw nieuwsbericht!

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 11    Gemiddelde: 3.3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *