Het centraal van 7 februari

Het centraal van 7 februari

De bewoners zijn weer bijeen gekomen om het een en het ander te bespreken. In dit bericht lees je alle besproken punten van 7 februari terug.

Opening centraal en een verrassing
Jessie opent het centraal met het bespreken van de financiën. Op de flip over schrijft hij de verdiensten van de ondernemers en van de minimalisten. De ondernemers staan in de eerste week van februari op 2152,85 euro winst en de minimalisten hebben 173,50 euro winst. Het valt hem op dat de webshop niet loopt zoals deze moet lopen. Jessie denkt dat dit heeft te maken met de verbouwing die net achter de rug is waardoor er minder tijd is besteed aan de producten. Maar de evenementen lopen wel goed. Ik heb nog iets wat ik jullie wil vertellen gaat hij verder terwijl Ramona bevestigend knikt. En zegt dat hij donderdag een leuke verassing heeft voor iedereen. Dit zal rond 19:00 uur zijn en hij vraagt aan iedereen om er verzorgd uit te zien op dat moment.

Komende evenementen
Vervolgens vertelt Kevin over de stand van zaken van de evenementen. De World Wide Utopia Multiculturele Markt komt ook ter sprake en ook de andere evenementen worden benoemd. Jessie geeft aan dat hij liever heeft dat Kevin de verantwoordelijkheid van de markt met iemand deelt. Momenteel doet hij dit alleen en hij ziet dit niet helemaal zitten. Kevin is het wel met Jessie eens maar wilt dat iemand dit vrijwillig doet. Niemand biedt zich vrijwillig aan op het moment dat Kevin dit vraagt.

Discussie over merchandise
Daarna ontstaat er een kleine discussie over het verkopen van producten. Ramona vindt het vervelend dat de bewoners onderling met elkaar concurreren en dezelfde soort spullen verkopen terwijl de markt verzadigd is. Jessie is het hier mee eens en benoemt dat er bijvoorbeeld, naast Rob en Bas, geen koffie meer verkocht hoeft te worden.

Evaluatie RoastTopia
De bewoners nemen daarna de tijd om RoastTopia de evalueren. De bedoeling was dat de bewoners vrij zouden hebben op dit evenement, maar dit bleek niet zo makkelijk te gaan. Veel bewoners hebben toch hier en daar moeten bijspringen en Jessie merkt dan ook op dat het werken met vrijwilligers niet ideaal is. Vervolgens vertelt hij de groep over de winst die is behaald met het evenement. Het gaat om een bedrag van 31 euro. Dit is teleurstellend voor de bewoners, maar Billy steekt Boyd een hart onder de riem. Volgens haar was het een ontzettend leuk en gezellig evenement en dat is ook wat waard. Ramona heeft ook nog wat te vertellen. Ze vindt het jammer dat de bewoners tijdens de avond niet hun verantwoordelijkheden hebben genomen. Zo vindt ze het jammer dat er veel werd gedronken en dat er niet werd geholpen om de boel netjes te houden. De groep is het hiermee eens en samen komen ze tot de conclusie dat het een en ander beter had gekund maar dat het evenement wel leuk was.

Rondje & einde centraal
Als laatste is het tijd voor een rondje met persoonlijke doelen. De bewoners vertellen allemaal waar ze mee bezig zijn. Zo is Kevin weer bezig met dansen en werkt Gina naar haar vertrek toe. En daarmee eindigt het centraal van vandaag.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 6    Gemiddelde: 3.3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *