Jeroen, Jessie, Rob en René zijn de genomineerden

Jeroen, Jessie, Rob en René zijn de genomineerden

Tijd voor de stemronde, wie wordt er genomineerd? Ramona gaat richting de brievenbus om de publieksstemmen en stiften op te halen. Daarna kan het echt beginnen! Ze gaat voor de groep staan en neemt de verdere presentatie op zich. Ze blikt met de groep terug op de gebeurtenissen in de afgelopen tijd. Wat is nou de essentie van het Utopia bestaan vraagt ze hard op af. Daarna deelt ze mede dat de publieksstemmen pas na de stemronde bekend gemaakt zullen worden.

Demi krijgt als eerste het woord. Ze laat weten dat ze best zenuwachtig is. En gaat verder met haar verhaal. In mijn Utopia hoor je met elkaar te discussiëren benadrukt ze. En daarom geef ik drie stemmen aan Jeroen.

Daarna is Romy aan de beurt. Ook haar drie stemmen gaan naar Jeroen. Je werkt keihard maar ik had meer van je verwacht laat ze hem weten. Daarbij merkt ze op dat hij een kort lontje heeft, maar hier niet aan wil werken.

Karin zegt dat ze er nog steeds staat. De groep lacht en Karin geeft geeft drie stemmen aan Rob, omdat ze denkt dat hij buiten gelukkiger zal zijn dan in Utopia.

Fay loopt naar voren en begint te vertellen. Net als haar Demi geeft ze aan dat ze er niet van gediend is dat Jeroen niet in discussie wil gaan. Volgens haar normen en waarden hoor je in een groep dingen met elkaar uit te praten. Ze geeft drie stemmen aan Jeroen.

Na Fay is Billy aan de beurt. Ze houdt het kort maar krachtig. Ik ben bang dat iemand op de bank komt, die het totaal niet verdiend heeft. Ik geef drie stemmen aan René en drukt hem op het hart dat ze niets persoonlijks tegen hem heeft.

Ramona gaat als laatste van de dames. Ze richt zich tot Bas. En vertelt aan hem dat hij haar veel pijn heeft gedaan. In de 16 maanden die ik heb doorgebracht in Utopia, ben ik van je gaan houden. Maar je hebt mij gekwetst en toch kan ze niet op hem stemmen. Je blijft mijn gap en je zit in mijn hart benadrukt ze. Wie mag van mij naar huis vraagt ze hardop af. Dit blijkt Jeroen te zijn en haar drie stemmen gaan naar hem.

Rob gaat als eerste van de mannen voor de groep staan. Hij haalt een blaadje tevoorschijn en begint met zijn speech. Als ik blijf, hoop ik dat Utopia de ruimte geeft om mezelf te zijn zegt hij luid. Volgens Rob is dit op dit moment niet mogelijk, door een aantal bewoners. Zijn stemmen geeft hij aan de aanvoerder van deze groep. Hij geeft drie stemmen aan Jessie.

Kevin merkt daarna op dat het vertrek van Victoria ook veel met de groep heeft gedaan en hoopt dat na de stemmingen dingen gaan veranderen. Hij richt zich dan tot Jessie en Boyd. En complimenteert Boyd. Je bent compleet is omgedraaid voegt hij eraan toe. Toch vind ik het tijd dat Boyd en Jessie weer aan de bak gaan. Ook jullie willen niet in de crisis belanden geeft hij de twee mannen mee. Om de beurt geeft hij adviezen aan Rob, Jeroen, Demi en Fay. Ik denk dat mensen niet verwachten, wat ik nu ga doen zegt Kevin dan. Ik geef drie stemmen aan Cemal.  Je verliest constant je focus legt hij verder uit.

Dan is René aan de beurt. Hij geeft één stem aan Jessie, één aan Billy en één aan Bas.

Ook Jeroen heeft ook een speech geschreven en hij begint zijn verhaal over de nieuwe structuur en saamhorigheid. Hij geeft zijn drie stemmen aan Jessie, omdat hij het gevoel heeft dat hij niet mee zal werken in een nieuwe structuur.

Iemand stapte uit de trein en dat ben jij Rob begint Cemal zijn verhaal. Daarom geef ik één stem aan jou. Jeroen krijg de andere twee stemmen.

Jacco richt zich gelijk op Rob. Ik heb Rob in negatieve zin zien veranderen. Daarom gaan er drie stemmen naar hem.

Boyd loopt vervolgens naar voren. Het is triest wat hier afgelopen maanden gebeurd is begint hij zijn verhaal. Daarna spreekt hij Rob aan, Ik heb je genoeg kansen gegeven. Je bent een en al negatief. Daarna richt hij zich tot Jeroen en René. Ik heb jullie eerder gewaarschuwd om niet mee te gaan in deze negativiteit van Rob. Maar mijn vriend help ik altijd, drie op jou pik zegt hij tegen René.

Dan is Jessie aan de beurt. En spreekt René aan en vindt het teleurstellend dat hij tegen hem heeft gelogen en toch op hem heeft gestemd. Het feit dat hij op Bas heeft gestemd, zegt ook genoeg. Hij geeft drie stemmen aan René.

Bas is als laatste aan de beurt. Rob, Jeroen en René de cocktail van negativiteit begint hij. Ik geef drie stemmen aan Jeroen.

Daarna moeten de publieksstemmen nog bekend worden gemaakt. Op dit moment zijn er vier genomineerden Jeroen, Jessie, René en Rob. Ramona neemt dan ook het woord om deze bekend te maken. De eerste stem gaat naar Rob, de tweede is voor Jeroen en de derde voor Jessie. Godverdomme schreeuwt Billy uit. Dit keer zitten er dus vier genomineerden op de bank. Want door de publieksstem is Jessie ook genomineerd. Vertrouw op je gevoel en weet wie je een f*cking stem geeft en wie niet sluit Ramona de stemronde af.

Dit is de uiteindelijke eindstand:

Genomineerden
Jeroen: 18 stemmen
René: 9 stemmen
Jessie: 8 stemmen
Rob: 8 stemmen

Overige bewoners met stemmen
Cemal: 3 stemmen
Bas: 1 stem
Billy 1 stem

Dat betekend dat Jessie, René, Rob en Jeroen genomineerd zijn. Romy, Beau of Daisy mag uiteindelijk kiezen wie van hen Utopia definitief moet verlaten.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 58    Gemiddelde: 3.8/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 7 reacties op dit artikel
 1. Jans at 14:36

  mag hopen dat de nieuwe die over blijf geen klik met jessie krijg en die er uit moet , telt toch ook wat de kijker vind? blijkbaar hebben we niets te zeggen met het stemmen de bewoners kiezen? beetje dubbel is toch spannender als wij al kijker stemmen en bepalen wie er uit gaat?
  vind het nu een beetje mee doen voor spek en bonen

 2. Ruud at 20:20

  Ramona is gewoon heel erg(nat) van Bas en dat doet der juist pijn dat hij gewoon niks met haar wilt.
  daarom stem ze op hem.

 3. maria at 13:23

  vondt rene al erg vaag hij zou mee doen maar niets van waar hij lieg en bedrieg net zo als die drie.
  hoop dat een vd dames jeroen er niet uitstemmen jessie eruit billy mee wordt het stukje rustiger bij volgende ronde romy aub.

 4. jolanda at 12:26

  Wat vreselijk vals weer die tactische stemmen op Rene, en dan Billy, zo zielig dat ze niet daar niet kan zitten zonder Jessie. Ik ben ook niet pro jeroen en rob maar dit vind ik gewoon zo oneerlijk! Van mij mag Jessie naar huis, weet zeker dat Billy achter m aan gaat. Net zoals toen met Ruud, maar gaat niet gebeuren. Jeroen gaat naar huis aangezien die de meeste stemmen heeft gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *