Utopia BV is op weg naar een financiële afgrond

Utopia BV is op weg naar een financiële afgrond

Tijd voor wat nieuws uit Utopia. De ochtend is alweer voorbij en de middag vordert ook al. Zo hebben de bewoners alweer wat besproken in een centraal. Een centraal die voor flink wat stress heeft gezorgd.

Billy opent het centraal met een financiële update. Er komt te weinig geld binnen en ze vertelt dat de bv onderweg is naar de financiële afgrond. Kevin is het zat en spreekt zijn mede bewoners aan op hun mentaliteit. Hij voegt eraan toe dat vrijwel niemand een poot uitsteekt, maar dat er inmiddels wel weer een crisis nadert. En dat hebben we allemaal aan ons zelf te danken benadrukt hij. Wat een schijtgroep, ik kan niet meer voegt hij er nog aan toe.

Dan neemt Boyd het woord over. Hij en Jessie zijn met vakantie maar willen de groep financieel te hulp schieten met een speciale actieweek om het Utopiaanse kinderboek te kunnen realiseren. Boyd wil onder andere een tattoo marathon organiseren waarbij er de hele week mensen langs kunnen komen voor een tatoeage. Daarnaast hebben de twee nog wat ideeën om snel geld te kunnen genereren.  Kevin vindt het geweldig dat Jessie en Boyd zich willen inzetten voor het kinderboek, maar wil de andere bewoners wel erop wijzen dat iedereen actief moet proberen om geld te verdienen. Billy voegt eraan toe dat Utopia ook een bedrijf is en op dit moment gaat het niet goed. De bv heeft nu prioriteit en de samenleving komt wel weer als de bv gezond is. Vervolgens vraagt Billy aan Rob, Jeroen en René waar hun nieuwe structuur blijft, want volgens haar zijn zij juist de rotte appels in de huidige groep. Er ontstaat een discussie tussen Billy en René en ze schiet uit haar slof. René begrijpt niet wie er zoveel geld heeft uitgegeven en twijfelt aan de boekhouding. Billy is zichtbaar geëmotioneerd en slaat de sleutel van de kluis op tafel. René mag zich gaan bezighouden met de financiën en vervolgens verlaat Billy tijdelijk het centraal. Een vervolg lees je zo!

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 24    Gemiddelde: 3.1/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 8 reacties op dit artikel
 1. Else at 17:59

  Inderdaad het golfapparaat, de dure armband en het horloge voor Jessie,
  en het buitenhuis en de dure beugel voor Boyd!

 2. Ruud at 15:13

  Jessie en Boyd hebben heel veel geld op gemaakt aan spullen zoals dat golf apparaat en wat denk je van zijn buitenhuis die nu wordt gebouwd, ze hebben al dat geld gewoon in hun eigenzak gedaan.
  Dus Jessie ga maar lekker deruit want het klopt gewoon niet, in de buiten wereld , had de belastingdienst je meteen in je nekvel gepakt, je bent gewoon een oplichter.

 3. Zomaar een lezer at 10:19

  Ikkem, dat ben ik helemaal met je eens. De financiën in Utopia zijn volgens mij totaal niet inzichtelijk, niet voor ons als kijker/lezer maar zeker niet voor de bewoners.

  Een “fraude-onderzoek” zou hier wel op zijn plaats zijn (hahaha).

 4. ikkem at 16:55

  Financiën zijn nooit netjes overgedragen, nooit juiste cijfers bekend gemaakt. Hoe zo plotseling zo weinig geld, onmogelijk dat Boyd en Jessie met z’n tweeën 20000 € per maand hebben verdiend en andere helemaal niets. Dat is wat volgens hen blijkt te zijn.
  Financiën zou iemand van buiten af grondig moeten controleren, omdat die gewoon niet kloppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *