1 juni komt er een nieuwe structuur in Utopia

1 juni komt er een nieuwe structuur in Utopia

De bewoners zijn op deze zonnige dag bij elkaar gekomen voor een centraal. Een centraal met vele plannen. En ook een lange bespreking. In dit bericht lees je de belangrijkste punten terug.

Cemal opent het centraal en meldt dat er financieel weinig veranderd is. De winst voor de ondernemers is wat gestegen maar voor de rest is er weinig over te melden. Ik ben vooral benieuwd naar de plannen voor de nieuwe structuur voegt hij eraan toe. Ook Billy is in de war door alle gesprekken die met elkaar zijn gevoerd afgelopen week en zou willen weten welk plan voor een nieuwe structuur nu uitgevoerd zal worden.

Jeroen wil zijn plan graag presenteren maar zegt nog geen uitgebreide presentatie te hebben. Kevin gaat hier tegenin dit omdat hij vindt dat Jeroen lang genoeg de tijd heeft gehad om een presentatie voor te bereiden. René vraagt ondertussen aan de groep wat ze van het idee vinden om iedereen te laten overstappen naar de ondernemers. Als er geen zakgeld meer is moeten de bewoners wel geld verdienen. Dan zit er meer druk achter. Jessie staat hier helemaal achter. En zegt dat mensen die niet zo hard lopen altijd aan de succesvollere bewoners om hulp kunnen vragen. Zo stimuleer je het samenwerken en ondernemen voegt hij eraan toe.

Jeroen was ondertussen zijn papieren voor een nieuwe structuur halen en vertelt de groep vervolgens over zijn ideale structuur. Hij denkt dat het goed zou zijn voor de groep om naar een structuur te gaan waarbij elke bewoner iets verdient aan iedere euro die verdiend wordt. Op deze manier stimuleer je elke bewoner om te gaan werken en zal de groep merkbaar enthousiaster worden van elkaars winst en producten. We gaan het op deze manier echt allemaal samen doen. Elkaar helpen en er allemaal op vooruit als we een goede maand draaien. En als we een slechte maand hebben, zullen we allemaal de pijn voelen benadrukt hij. René knikt. Dat klinkt als een professioneel bedrijf wat we toch willen zijn is zijn reactie.  Jessie en Chipp zijn op hun beurt wat sceptisch. De twee zijn bang dat als iedereen verdient aan elkaars winst je mensen gaat hebben die lui achterover gaan zitten. Dat doen we nu al zo lang. Ik moet dit eerst zien en dan geloven laat Chipp weten. Maar Jeroen is er op zijn beurt van overtuigd dat iedereen zijn steentje wil bijdragen. In januari was de helft nog minimalist maar tegenwoordig zijn dit er nog enkele en werkt al bijna iedereen voor zijn geld legt hij uit. In Jeroen zijn structuur zou Utopia BV gered worden en zal iedereen eerlijk naast elkaar leven. Geen rijke en arme bewoners of werkende en niet werkende bewoners. Iedereen doet het samen en draagt zijn steentje bij. 50% van elke euro gaat naar de BV. 35% van elke euro gaat naar de verdeelpot en slechts 15% gaat naar jezelf. Als je dus meer winst maakt met je producten verdien je alsnog meer dan de rest. Maar 35% wordt onder iedereen verdeeld.

De meningen blijven verdeeld. Jessie, Billy en Chipp roepen het hardst dat ze hier niets voor voelen en eigenlijk naar de 10/40 regeling zonder zakgeld van René willen. Dit terwijl René juist meer voor het plan van Jeroen voelt. De bewoners komen er niet uit en Kevin stelt voor dat er vanaf 1 juni een nieuwe structuur komt. En dat de groep dus maandag de 29e nog eenmaal samenkomt om alle uitgewerkte plannen te bekijken en dan te kiezen. Tot die tijd zal er met elkaar over gesproken worden en de plannen beter uitgewerkt worden. De groep stemt hiermee in.

Kevin heeft eerder al verteld dat hij gaat stoppen met de markt. Mensen zouden nadenken of ze het voor hem willen overnemen. Beau is de enige die haar hand opsteekt.  Maar ik wil het niet alleen doen benadrukt ze. Bas en Romy vertellen dat ze erover zullen nadenken.

De tweeling vertelt daarna dat de Lip Sync Battle tickets goed verkopen en dat ze verwachten dat de verkoop van de tickets enkel sneller zal blijven gaan. Daarnaast zijn er nog steeds plekken voor kijkers om mee te doen aan de audities. Opgeven kan via de Utopia Courant.

Beau spreekt ter afsluiting van het centraal de groep nog even aan dat de loods en het terrein al zichtbaar schoner zijn maar dat ze de groep wel wil blijven herinneren om zich aan het schema te houden en gezamenlijk de sportschool schoon te maken. Dat gaan we doen reageert de groep in koor. En daarmee eindigt een rustig centraal van vandaag. Daarna laten Cemal en Romy nog even weten dat ze mee gaan doen aan de Ramadan.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 34    Gemiddelde: 2.3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 4 reacties op dit artikel
  1. Zomaar een lezer at 10:58

    Maak eens een keer verschil tussen bewoners die alleen in naam werken maar kans zien om niets of heel weinig hoeven te doen om geld te verdienen en de bewoner(s) die wel hard werkt maar geen commercieel doel heeft.
    Waardeer werken in welke vorm dan ook, werken moet gezien worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *