Bas presenteert zijn nieuwe structuur

Bas presenteert zijn nieuwe structuur

Zoals vorige week was afgesproken wordt vandaag een nieuwe structuur gepresenteerd. De bewoners kozen ervoor dit niet tijdens het centraal te doen maar wat later op de dag. Als de groep zich heeft verzameld op de banken, neemt René als eerste het woord. Hij laat weten dat voortaan iedereen zijn eigen boekhouding zal moeten doen. Mochten de bewoners hulp nodig hebben, dan staan René en Cemal ter beschikking. Dan neemt Bas het over om over een nieuwe structuur te praten.

Ik denk dat jullie allemaal weten waar ik voor sta gezond leven, een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk en een gezond milieu begint Bas zijn verhaal. Hier heb ik de nieuwe structuur op aangepast. Om te zorgen voor een gezondere individu, een gezondere bv en een gezondere leefomgeving, wil ik ongezonde producten 100% gaan belasten. Onder deze ongezonde producten vallen alcohol, tabak en frisdrank. Gezonde biologische producten worden 0% belast. Daarna laat hij een overzichtelijk schema zien van de belastingen die worden opgelegd. Zo zijn er verschillende belastingen, een ondernemersbelasting en een samenlevingsbelasting. De ondernemersbelasting is opgedeeld in drie gelijke percentages volksgezondheid, ecologie en risico voor de bv. Als een bewoner bijvoorbeeld geld vanuit de bv wil investeren wat dus een risico voor de bv is, moet hij of zij hier ook 33,33% belasting over betalen. Wil een bewoner investeren vanuit de bv in een product wat ook nog ecologisch niet verantwoord is, moet hij of zij dus in totaal 66,66% inkoopbelasting betalen. Zou een bewoner een product willen verkopen wat vanuit de bv geïnvesteerd moet worden, ongezond is en ecologisch onverantwoord is, dan betaalt diegene 100% inkoopbelasting. Met het belastinggeld worden de lonen voor taken van de bv zoals de financiën betaald. Het deel wat je overhoudt na de belastingheffingen wordt opgesplitst in twee delen, de helft is voor de bv en de andere helft mogen de bewoners houden als winst. De samenlevingsbelasting gaat over de privéaankopen en hierover wordt 100% belasting over betaald als het ecologisch onverantwoord of ongezond is. Van deze samenlevingsbelasting worden onvoorziene kosten voor het Utopia terrein en de loon voor huishoudelijke taken betaald. Vanaf nu zullen huishoudelijke taken dus ook financieel beloond worden. Daarna zit de presentatie erop, of deze structuur er echt komt is natuurlijk vraag twee… Wellicht volgen er nog meer bewoners die hun structuur gaan presenteren?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 70    Gemiddelde: 1.5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 6 reacties op dit artikel
 1. Ria at 08:13

  Wat een bla bla en al die domme ganzen begrijpen er geen snars van en zullen toch wel overal ja op zeggen.Ik nap wel dat de kijkcijfer zo dalen gisteravond weer gekeken wat een kleuterklas en maar niets doen ja daar win je de oorlog mee.

 2. anneke at 23:01

  Bas krijgt het hoog in zijn bol.
  En wat doet hij zelf hij maakt ook niet schoon.
  Als ik hun was zal ik tegen werken.

 3. Mar at 17:34

  Gossie omdat Bas vegatatier is moet iedereen het maar doen
  Want op de andere producten word 100 procent belasting gerekend
  Niet voor de natuur producten
  Verteld dappere dodo krijgen ze nu een twee directeur
  Waarom wil hij voor een andere beslissen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *