Jessie sluit deals met een aantal bewoners

Jessie sluit deals met een aantal bewoners

Tijdens het centraal van vandaag is er een discussie ontstaan over de huidige structuur en een eventuele nieuwe structuur van Jeroen. Hierbij kwam vooral naar voren dat het niet helemaal eerlijk is hoe de verdeelsleutel van investeringen er op dit moment uit ziet. Chipp gaf aan dat op dit moment de bewoners investeren vanuit hun eigen zakgeld maar dat de winst van de producten naar de bv gaat. Jessie heeft om daarom geopperd de 10/40 regelen in het leven te roepen. Hierbij is het zo dat wanneer iemand vanuit zijn eigen zak investeert er 40% van de winst naar de bewoners zelf gaat. Daarnaast is er ook de kans om vanuit de bv te investeren maar dan krijgt de bewoners slechts 10% van de winst. Op deze manier krijgt de bv altijd minimaal 60% van de winst. Maar Jessie kijkt verder dan alleen zijn eigen investeringen. Hij weet namelijk dat Romy al een tijdje bezig is met het maken en verkopen van haarbandjes, ook weet hij dat Romy weinig investeringsgeld heeft en maar 10% overhoudt als ze vanuit de bv investeert. Daarom wil hij haar helpen en spreekt haar aan bij het penthouse. Ik heb een voorstel begint Jessie het gesprek vanaf het datakras van het penthouse.Mijn voorstel is dat ik jouw investering betaal en alle risico’s loop gaat hij verder terwijl Romy aandachtig luistert. Jessie vertelt vervolgens dat Romy dan 20% van de winst zal krijgen in plaats van de 10% die ze krijgt bij een investering via de BV. Fantastisch roept Romy enthousiast uit. De overige 20% winst zal naar Jessie gaan en de rest gaat naar de bv. Zo worden Jessie en Romy er allebei beter van. Een win-win situatie dus. Eerder op de dag heeft Jessie een zelfde soort deal ook al met Chipp gesloten.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 21    Gemiddelde: 2/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 9 reacties op dit artikel
 1. Else at 13:00

  Zo, dus Jessie wordt investeerder!
  Hij wordt er zelf weer beter van. Ook dit zou bovendien in het centraal besproken moeten worden en ieder mag er zijn mening over geven, ipv. weer stiekem achterbaks achteraf. Mocht het daarná dan in de vergadering besproken worden, dan heeft hij zijn medestanders al, zijn volgers. En hij wordt weer rijker!
  Slaven/horigen/lijfeigenen.
  Rijken en armen. Kloof.

 2. Ria at 11:53

  Hij heeft zoveel zakgeld bij elkaar vergaard hij zit altijd goed met de verdeelsleutel maarja als je zo dom bent om het niet te zien.Het is zo oneerlijk ik hoop dat er toch echt iets van de belastingdiest komt of zitten die ook te slapen.Maar dat zal hij niet meemaken dan is hij er wel uit en laat hij de werkende ervoor opdraaien.

 3. Mar at 10:49

  Heb ik veel eerder gezegd hoe komt hij anders aan zoveel geld
  Het spreekwoord is wie appelen eet wie appelen vaart
  Daarbij was het reuze makkelijk voor jessie om geld voor zich zelf te claimen
  Want hij was de boekhouder en toen het meneer te heet onder de voeten werd stopte hij er mee
  Gladjanus

 4. Marja at 09:30

  Natuurlijk lukt het bij Romy , die kijkt ook niet verder dan het gat in haar hand. Makkelijk voor jessie dat er zoveel domoren zijn in utopia

 5. ikkem at 08:56

  Je kan best een commentaar die niet in de smaak valt verwijderen maar de feiten kijkt iedereen elke dag op tv, toch.

 6. vijfde dimensie at 04:18

  ik vind dat de inkoop alsnog van hun geld af moet gaan dan houden ze niets meer over ook de neus van billie gaat dan aan haar neus voorbij

 7. Els at 00:18

  Ik kan de bovenste reactie goed begrijpen. Hij en boyd hebben veel geld verdiend.
  Hij en boyd hadden wel iets meer zakgeld mogen hebben of alle ondernemers . Maar geen 1000 den euro’s, maar 200 euro meer als de rest dat geldt voor Alle ondernemers 200 euro meer en de rest hadden ze in de b.v. Moeten stoppen en ze deden heel minachtend over de andere utopianen zijn dat volwassenen, en als Jessie iets begint met een minderjarige is hij strafbaar

 8. yasmine at 20:49

  Hij is zo geslepen. Terwijl hij de administratie deed heeft hij een heel vermogen opgebouwd. Echt ongelooflijk dat niemand iets doorheeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *