Alle belangrijke datums van de verkiezingsperiode in juni op een rijtje

Alle belangrijke datums van de verkiezingsperiode in juni op een rijtje

De verkiezingsperiode komt er weer aan. Welke datums moet je niet vergeten en hoe werkt het ook alweer? Je leest het hier terug!

Zaterdag 10 juni 
De verkiezingstijd start. Om 09:00 uur is de bekendmaking van de drie nieuwe potentiële bewoners. Vanaf dat moment kun je stemmen op de website en in de app tot dinsdagavond 13 juni 22:00 uur. Iedereen kan GRATIS stemmen op één van de drie potentiële bewoners. Uiteindelijk krijgen de twee potentiële bewoners met de meeste stemmen woensdag 14 juni Utopia betereden.

Maandag 12 juni 
Je hebt 24 uur de tijd om te nomineren. Om 09:00 uur gaan de lijnen open en vanaf dan mogen alle Premium paspoorthouders stemmen op een van de huidige bewoners die zij het liefst zien vertrekken uit Utopia. De stem van de duizend meest actieve streamers, de Elite weegt zelfs drie keer zwaarder. De drie bewoners met de meeste negatieve stemmen krijgen de volgende dag een extra stem tijdens de nominatieronde in Utopia. Stemmen kan via de website of in de app.

Dinsdag 13 juni
De dag van de nominaties in Utopia. Om 09:00 uur sluiten de lijnen en zullen de bewoners rond de klok van twaalf ’s middags beginnen aan de nominatieronde. Allen mogen drie stemmen uitbrengen, de stemmen mogen worden verdeeld over twee of drie verschillende bewoners maar zij mogen hun stemmen bijvoorbeeld ook inzetten op één bewoner. Daarnaast wordt er bekend gemaakt welke drie bewoners het minst populair zijn volgens de online stemmers. In totaal worden er dus 48 stemmen verdeeld, 15 bewoners maal 3 stemmen + 1 publieksstem maal 3 stemmen. De bewoners met de meeste stemmen belanden op de schopstoel. Dit zijn er minimaal drie maar dit kunnen er ook meer zijn als hun punten gelijk zijn. Vanaf nu ligt het lot van de genomineerden in de handen van de nieuwe bewoner die zondag 18 juni wordt gekozen door de groep.

Woensdag 14 juni
Terug naar het stemmen op de potentiële bewoners. Alle stemmen worden bij elkaar opgeteld en de twee potentiële bewoners met de meeste stemmen mogen vandaag Utopia betreden. Zij moeten de aankomende vier dagen strijden en laten zien war zij waard zijn. Op de laatste dag blijft er slechts één potentiële bewoner over en de andere moet Utopia verlaten.

Zondag 18 juni
De dag dat één van de potentiële bewoners zijn paspoort moet inleveren. De bewoners moeten beslissen welke potentiële bewoner mag blijven en wie Utopia moet verlaten. De persoon die Utopia moet verlaten, moet direct naar huis. De blijvende potentiële bewoner is vanaf nu een echte Utopiaan. De blijvende potentiële bewoner beslist de volgende dag namelijk over het lot van de drie genomineerden.

Maandag 19 juni
De eliminatie dag. Wie van de genomineerden moet Utopia voorgoed verlaten? Dat beslist de nieuwe bewoner. Nadat de genomineerde bewoners zich vier dagen lang van hun beste kant hebben laten zien, moet de nieuwe bewoner zijn keuze kenbaar maken.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 40    Gemiddelde: 1.2/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *