Het centraal van 12 juni

Het centraal van 12 juni

De bewoners hebben zich verzameld rondom de grote ovalen tafel en Cemal opent het centraal met de financiën. Hij en René willen elke ochtend een computer tot hun beschikking hebben, zodat zij het achterstallige onderhoud van de boekhouding op orde kunnen krijgen nog voordat René naar Egypte vertrekt. Vervolgens neemt Billy het woord want zij is van mening dat er niet echt een leidraad aanwezig is in de huidige structuur. Volgens haar zijn er geen duidelijke afspraken waardoor niemand weet waar hij of zij aan toe is. Billy noemt als voorbeeld dat zij de ene keer met acht mensen bij de ondernemersvergadering zit en de volgende keer zit ze met slechts drie bewoners rond de tafel.

Het lijkt dat er meer bewoners zijn voor wie niet helemaal duidelijk is wat nu precies de gang van zaken is en met name de huidige verdeelsleutel zorgt voor vraagtekens. Jessie legt uit dat dit duidelijker zal worden wanneer de boekhouding op orde is gebracht want dan kan iedereen zijn eigen inkomsten bijhouden. Vervolgens maakt René van de gelegenheid gebruik om nogmaals de verdeelsleutel uit te leggen. Hij drukt zijn mede-bewoners ook op het hart dat een nieuwe structuur niet van de één op de andere dag kan worden geïntroduceerd, het heeft even tijd nodig.

Gisteren heeft Beau haar mede bewoners op sleeptouw genomen om Utopia schoon te maken en na enkele uren zag het er binnen en buiten de loods weer spik en span uit. Alles was schoon en het rook lekker maar aan het einde van de dag was het weer een bende volgens. En nu nog steeds voegt Billy eraan toe. De vaatwasser staat vol schone vaat, maar niemand ruimt deze uit. Ondertussen stapelen de vieze borden zich weer op op het aanrecht. Ook de badkamer ziet er weer niet uit er liggen kleren en andere spullen op de grond.

Gaan we het er alleen over hebben of gaan we er dit keer ook wat aan doen vraagt Jessie zich hardop of. Volgens hem is dit een terugkerend onderwerp, want nu gaat het misschien weer een dag goed maar tijdens het volgende centraal wordt het hoogstwaarschijnlijk weer besproken. Zo gaat het met alles in Utopia volgens Jessie. Uiteindelijk wordt besloten dat iedereen zijn eigen handdoek krijgt en de daarbijbehorende verantwoordelijkheid. Naam erop plotteren grapt Jacco. En nooit met lege handen lopen voegt Bas er nog aan toe.

Kevin wil dan nog even inhaken op een verhaal dat Billy eerder vertelde want wanneer is nu precies de ondernemersvergadering? Enkele bewoners, waaronder Romy, geven aan dat zij het gevoel hadden dat het optioneel was om erbij te zijn. Terwijl anderen juist van mening zijn dat het verplicht was. Vervolgens vraagt Billy wie er allemaal geld wil verdienen in Utopia en alle vingers van de betrokkenen gaan omhoog. Uiteindelijk wordt er afgesproken dat er maandag tot en met vrijdag elke ochtend een ondernemersvergadering zal zijn. De rest van het centraal wordt ingevuld met praktische zaken, zoals evenementen, producten, de webshop en enkele huishoudelijke mededelingen.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 40    Gemiddelde: 1.5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *