Het centraal van 13 juni

Het centraal van 13 juni

Vandaag vinden de nominaties plaats. Het is een spannende dag en de sfeer is duidelijk anders dan op andere dagen. Toch zijn de bewoners bij elkaar gekomen voor een centraal. Jessie sluit dit keer niet aan bij deze vergadering. Ook Kevin is niet aanwezig.

Billy opent het centraal en vertelt dat er dingen anders moeten. Zo wil ze voortaan weer elke dinsdag en donderdag een centraal stipt om 09:00. Daarnaast vindt ze dat er een andere lijn gevoerd moet worden. En ik denk dat we met een paar mensen moeten gaan kijken hoe we dat kunnen gaan doen gat ze verder. Hiermee bedoelt ze dat opnieuw een rode draad moet komen in Utopia. Wat is het gezamenlijke doel en wat zijn onze persoonlijke doelen voegt ze eraan toe. Ook heeft ze het gevoel dat ze alleen maar aan het vergaderen zijn maar er niks van terecht komt. Zo neemt ze de structuur als voorbeeld. We zitten tussen twee structuren in en er is geen duidelijkheid. René haakt reageert dat hij het niet met Billy eens is. Hij vindt juist dat er de afgelopen tijd veel veranderd is en dat de nieuwe structuur best duidelijk is. Daarnaast vindt hij het juist belangrijk dat de groep elke dag bij elkaar komt en niet alleen op dinsdag en donderdag. Vervolgens geven meerdere bewoners hun mening. We moeten geen genoegen nemen met een zes, maar strijden voor een tien merkt Billy uiteindelijk op. Alles is mogelijk maar dan moet je je wel 100% inzetten gaat ze verder op motiverende toon. Fay laat weten dat ze het raar vindt dat er gisteren is afgesproken om elke dag te vergaderen en Billy hier nu alweer op terug komt. Volgens Bas is het niet nodig dat elke dag iedereen aanwezig is bij de vergadering. Na enige tijd haakt Chipp in. Voor het eerst verandert de sfeer in het gesprek. Hij vindt het oneerlijk dat hij eerder een verandering voorstelde en toen de wind van voren kreeg. Nu oppert Billy hetzelfde idee en nu is dat, volgens hem geen probleem. Er blijven maar dingen veranderen benadrukt hij. Ik zit me vreselijk op te naaien gaat hij verder. Billy onderbreekt Chipp En zegt dat het nu gaat om haar gevoel en dat dit niet betekent dat de verandering ook doorgevoerd wordt. Chipp voelt zich onderbroken en geeft geïrriteerd aan dat hij geen zin meer heeft om te praten. Laat maar, dit heeft geen zin. Maar dit betekent niet het einde van de discussie. Vooral Billy, Romy en Chipp zijn aan het woord en komen er niet uit. Cemal maakt hier een einde aan door voor te stellen dat iedereen moet nadenken over de volgende vraag wat is het doel en de functie van Utopia? Met deze vraag in gedachte gaat de groep verder met de vergadering, behalve Billy en Chipp…

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 40    Gemiddelde: 1.2/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 4 reacties op dit artikel
  1. jo at 10:09

    Billy heb altijd het hoogste woord ze moet de tent verlaten we zijn ze allang zat laat ze buiten maar eensex club openen daar is ze misschien goed in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *