Kevin, Chipp en Jeroen zijn de genomineerden

Kevin, Chipp en Jeroen zijn de genomineerden

Tijd voor de stemronde! Vandaag mogen alle bewoners hun drie stemmen uitbrengen. Wie van de vijftien krijgen er de meeste stemmen en zijn genomineerd?

De bewoners hebben zich verzameld op de banken in de woonkamer. En Billy zal de nominaties van vandaag beginnen met de publieksstem ze loopt dan ook naar de brievenbus. Als ze terug de loods in loopt, valt het stil in de groep. Met de envelop met publieksstemmen in haar hand, begint ze haar verhaal. Billy begint te vertellen over haar eigen Utopia ervaring. Ze wil haar mede bewoners op het hart drukken dat Utopia een bijzondere plek is. Haal alles eruit, en geef wat je wilt voegt ze eraan toe. Vervolgens legt ze uit wat de bedoeling is. Elke bewoner heeft drie stemmen, die hij of zij mag verdelen zoals hij of zij wil. Maar voordat het zover is laat Billy weten wie de publieksstemmen krijgt. De eerste stem gaat naar Billy zelf. De tweede stem is voor Jessie en de derde stem is voor Fay. Billy en Jessie reageren beiden laconiek, ze hadden het wel een beetje verwacht. Aan het gezicht van Fay valt af te lezen dat ze flink geschrokken van de publieksstem.

Dan is het tijd dat de bewoners mogen stemmen. De
Fay begint. De publieksstem is haar niet in de koude kleren gaan zitten en ze vindt het moeilijk om voor de groep te staan. Haar drie stemmen gaan naar Kevin. Dit omdat hij al een tijdje niet lekker in zijn vel zit. Ik denk dat het tijd is voor jou om lekker naar huis te gaan voegt ze eraan toe. Dan is Romy aan de beurt. Met een a4tje in haar handen begint ze aan haar verhaal. Ze deelt haar ervaringen van de afgelopen twee maanden met de groep. Er is de laatste tijd veel onduidelijkheid in de groep en iedereen klooit maar wat aan. Wat Romy betreft moet dat anders. Alle neuzen dezelfde kant op en geen onduidelijkheid meer. Dit gezegd hebbende, vertelt ze wie vandaag haar stemmen krijgen. Jeroen krijgt vandaag geen stemmen van haar,l maar ze wil hem wel meegeven dat hij harder moet werken en meer moet laten zien dat hij wil in Utopia. In tranen vertelt ze dat haar stemmen dit keer gaan naar iemand van wie ze veel houdt Kevin. Deze plek is te klein geworden voor jou, daarom gaan mijn drie stemmen naar jou.

Dan is Demi aan de beurt. Haar stemmen gaan naar iemand van wie zij denkt dat diegene zijn tijd in Utopia heeft gehad. Ik denk dat Kevin buiten Utopia zijn geluk moet gaan zoeken. Haar drie stemmen gaan dus ook naar Kevin. Demi geeft de stift over aan nieuweling Madilia. Haar eerste stem gaat naar Jeroen. Dit omdat ze van hem meer wil zien dat hij er 100% voor gaat. Dan richt ze zich tot Kevin, je tijd is gekomen, jouw Utopia is compleet. Hij krijgt haar laatste twee stemmen. Ook voor Beau zijn dit de eerste nominaties. Ze begint haar verhaal met wat Utopia voor haar betekent. Ik word elke dag wakker en ben blij dat ik hier ben. Maar ze ziet dat er iemand is die al veel betekend heeft binnen de groep en voor wie buiten meer uitdagingen liggen. Twee stemmen geeft zij aan Kevin. Haar derde stem gaat naar Jeroen, omdat hij volgens haar veel meer moet laten zien dan hij nu doet.

Na Beau is Karin aan de beurt. Ik sta hier voor de eerste keer met pijn in mijn hart. Degene die mijn stemmen krijgt is voor mij een echte Utopiaan. Voor hem is de reis in Utopia afgelopen. Kevin wat heb ik van je genoten. Haar drie stemmen gaan ook naar Kevin. Billy neemt dan het woord en richt zich tot Jeroen. Tot een week geleden heeft ze getwijfeld om op hem te stemmen, maar omdat ze ziet dat hij zich heeft ontwikkeld geeft ze hem geen stemmen. Haar drie stemmen gaan ook naar Kevin. Jij bent een voorbeeld voor de Utopianen.

Kevin is als eerste aan de beurt en bedankt de groep voor de mooie woorden tot nu toe. De vorige keer heeft hij drie stemmen aan Cemal gegeven maar dat gaat hij dit keer niet doen. Daarna richt hij zich tot Beau en vertelt hij haar dat hij erg blij is met haar komst in Utopia. Kevin richt zich ook persoonlijk tot Chipp, want hij wil hem een tip meegeven. Je bent een leuke jongen. Ga zoeken wat jij Utopia gaat brengen. Dan is het tijd om zijn drie stemmen te verdelen. Zijn eerste stem gaat naar Jeroen. Zijn tweede stem naar Demi, en zijn derde naar Fay. Hij vindt dat de meiden meer moeten leren om dingen alleen te doen, en dat is wat hij nu mist.

Chipp neemt de stift over en start zijn verhaal. Zijn eerste twee stemmen gaan naar Kevin. De derde stem is bedoeld als motiverende stem en gaat naar Jeroen. Dan is Jeroen aan de beurt. Allereerst, groot gelijk allemaal begint hij zijn verhaal. En steekt hand in eigen boezem en geeft toe dat hij niet altijd even goed heeft laten zien dat hij in Utopia wil zijn. De afgelopen weken heeft hij vooral veel geobserveerd om goed te bepalen naar wie zijn stemmen zouden gaan. Ik wil iets duidelijk maken met mijn stemmen. Bij iemand hier zie ik geen doelen, en dat is bij Bas voegt hij eraan toe. Daarom geeft hij Bas drie stemmen.

Na Jeroen is het de beurt aan Cemal. Hij begint zijn verhaal met te vertellen dat hij in Utopia is gegroeid van een jongen naar een man. En vertelt dat zijn stemmen onverwacht zullen komen, en dat hij vanochtend een bepaald inzicht heeft gekregen. Hij richt zich tot Jacco omdat hij vindt dat hij niet altijd transparant is en zichzelf bevooroordeeld ten opzichte van de groep. Daarom geeft Cemal drie stemmen aan Jacco.

Jacco is de volgende. Mijn drie stemmen gaan naar Kevin, want jij verdient het om naar huis te gaan voegt jij eraan toe. Na Jacco is René aan de beurt. Hij merkt dat de groep een beetje stuurloos is maar hij merkt ook dat er enkelen zijn die de groepsdynamiek bepalen. Hij richt zich tot Jeroen. Respect dwing je af. Doe wat je zegt, neem actie en neem initiatief zegt hij. Zijn drie stemmen gaan naar Jeroen. Dan is Bas aan de beurt. Twee maanden geleden heeft hij drie stemmen gegeven aan Jeroen, maar dat zal hij vandaag niet doen. Dan wendt hij zich tot Chipp. Jij krijgt mijn drie stemmen. Ik ben hier nog niet klaar en ik wil niet op de bank komen.

Als laatste is Jessie aan de beurt. Hij geeft drie stemmen aan Chipp. Dit is een tactische stem, want ik vind dat Bas het niet verdient om op de bank te komen zegt hij.

Na het verdelen van de stemmen zijn Kevin, Jeroen en Chipp de genomineerden.

 

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 70    Gemiddelde: 2.3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 5 reacties op dit artikel
 1. maria at 09:59

  als de kijkers mogen kiezen waren er al een paar uit.
  maar het zijn de utopianen die stemmen geven en wie op de bank komen.
  ik merk wel dat er peronen zeggen te stemmen op wie en als zover is draaien ze 100graden om vaag hoor

 2. anneke at 22:53

  Ik zie Billy niet staan.
  Bas wil nog niet naar huis, maar wij vinden misschien van wel ,je doet niet veel.
  En als Kevin niet naar huis wilden hadden we een andere stemming gehad.
  Iedere dag hoor je wel iemand die wat op de tweeling te mopperen had , maar stemmen ho maar.
  Kevin had ook zelf naar huis kunnen gaan maar dat ging hem dan geld kosten
  Ik had graag andere mensen op de bank gezien . De tweeling en Beau ik vind haar verschrikkelijk met het schoonmaak rooster.
  Er wordt niet veel meer verdiend door de nieuwe
  Wat doet Beau nu wat geld verdiend En Chipp en Madilia en noem maar verder wat namen.

 3. maria at 13:57

  vreemd ik dacht dat rene iedereen vroeg om op hem te stemmen kevin heb ik weinig horen zeggen ik wil naar huis.rene wel want hij was klaar in utopia hij al net zon meeloper bah weer de billie of jessie niet op de bank,hypocrieten daar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *