Utopia kijkcijfers week 130

Utopia kijkcijfers week 130

Tijd om weer eens naar de kijkcijfers van Utopia te kijken. Hoe goed werd het programma afgelopen week bekeken? We hebben wat cijfers voor je op een rijtje gezet. De gegevens komen van kijkonderzoek.nl.

Utopia kijkcijfers week 130 – avonden 19:30-20:00 uur

 • Maandag 12 juni: 480.000 kijkers
 • Dinsdag 13 juni: 479.000 kijkers
 • Woensdag 14 juni: 438.000 kijkers
 • Donderdag 15 juni: 377.000 kijkers
 • Vrijdag 16 juni: 408.000 kijkers

Ook dit keer weer rode cijfers in de statistieken. Het gemiddelde van 500.000 kijkers wordt wederom niet behaald. Weinig positiviteit dus! Laten we hopen dat het met het mooie weer te maken heeft en dat de cijfers volgende week toegenomen zijn. Wat moet er volgens jou veranderen om weer een stijgende lijn te krijgen? En wat is de oorzaak?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 50    Gemiddelde: 4.7/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 11 reacties op dit artikel
 1. Bart at 16:35

  Toen ze mensen toe lieten die er eerder in hebben gezeten ben ik afgehaakt als kijker. Ik lees nu af en toe hier wat en als ik dan lees minimalisten en kapitalisten denk ik blij dat ik niet meer kijk het is daar gewoon zelfde samenleving als we buiten Utopia hebben. Hoe mooi zou het zijn als ze zelfvoorzienend zijn. Maar dat zijn ze niet. ze worden helemaal overstuur als ze de alcohol aan banden willen leggen. Het drama wat we nu steeds zien tussen Billy en Jessie mijn god hadden we niet genoeg gedoe eerder tussen Billy en die andere gast. En in een Utopia daar kan je mensen toch normaal niet mensen wegstemmen. Schaf het stemmen helemaal af en laat ze een samenleving opbouwen en geen contact meer van met buiten.

 2. l. tw at 19:03

  Waarom utopia zo slecht .is volgens mij en meerdere mensen die keken .
  Billy en jessie zijn 2 grote boos doeners zij doen alles voor hunzelf.en wat een Heel groor Probleem is de verstaanbaar heid door dat stomme muziek versta je niet meer wat er gezegt wordt
  Tenslotte: gewoon terug gaan naar het begin zonder Billy en Jessy en het publiek laten stemmen dan krijg je pas wat het publiek wil zien
  Ik hoop dat dit niet mijn Laatste keer geweest is

 3. lensink at 15:16

  Een goed idee is misschien om de volgende stemronde eens een keer met gesloten enveloppen te stemmen. Dan ben je voor een deel af van het strategische stemmen. Ook iedere maand stemmen mag wel weer terugkeren. Dan krijg je meer reuring door nieuwe inwoners.

 4. Angelique at 13:31

  Het is volgens mij al maanden zo. Iedere keer wordt er geschreven laten we hopen dat het aan dat ligt, laten we hopen dat het aan dit ligt. Nu is het te hopen dat het, het aan het warme weer ligt. Misschien moet er gewoon gezegd worden dat het er gewoon aan ligt, dat Utopia zijn beste tijd heeft gehad. Of het moet veranderen en weer worden zoals het in het begin was. Misschien ook eens de nominaties veranderen en de kijkers ook laten mee bepalen. Dat die stemmen voor 50% ofzo tellen. Want de kijkers hebben een stem aan Billy, Jessie en Fay gegeven wat inhoudt dat ze deze mensen liever zien vertrekken. Geef daar ook eens gehoor aan. Houden ze dit concept aan lijkt het me een goed idee om eind dit jaar de stekker eruit te trekken.

  • Vaste kijker at 13:58

   Angelique, ik ben het helemaal met je eens dat de kijkers ook mogen stemmen.
   Het blijkt dat wij kijkers wel mogen stemmen wie we graag zien vertrekken maar daar houdt het mee op want enkel een nieuwkomer mag dat bepalen
   Ik denk dat een “nieuwe” altijd kiest voor vertrek van diegene waar de groep het mee eens is omdat ze bang zijn dat ze anders niet geaccepteerd worden in de groep
   Omdat de kijkcijfers steeds minder worden ontbreekt het dus aan kijkplezier en als het zo doorgaat is het echt een aflopende serie voor Utopia.

 5. Marcel at 11:57

  Het oorspronkelijke ‘opbouwen van een samenleving’ gepaard gaande met ‘allerlei problemen overwinnen’ was het interessante. Nu is het een gewone soap geworden. Ik hoop elk jaar op een soort ‘reset’… en mogen wel weer wat NOODZAKELIJKE GEZAMENLIJKE DOELEN ge(her)introduceerd worden.

 6. kenroy at 11:33

  stemming terug naar 1 maand
  bewoners die eruit willen moeten uit eigen beweging eruit
  meer invloed van de publiekstem.
  belangrijkste: back too basic zelf voorzien in etenswaar en geen luxe goederen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *