Het centraal van 6 juli

Het centraal van 6 juli

Nog voor Karin haar vertrek aankondigde hebben de bewoners een centraal gehad. In dit bericht lees je de belangrijkste besproken punten terug.

Romy opent het centraal en begint over de commotie van afgelopen avond. Er zijn veel pakketjes binnengekomen en daar komen frustraties bij kijken. Romy geeft toe dat ze haar 15 maanden cadeau van 300 euro diezelfde avond in één keer heeft verbrast aan kleding. Achteraf misschien niet heel slim maar daar heeft ze niet bij stilgestaan, het is namelijk haar eigen geld.

Jessie opperde gisteren om een vast bedrag per week per persoon te hebben. Dat schept duidelijkheid. Deze week zijn er voor meerdere bewoners een hoop pakketjes binnengekomen en Chipp was daar erg gefrustreerd over. Romy legt de vraag neer wat er in het vervolg moet gebeuren met het 15 maanden cadeau. De groep zit nu in een crisis. Daar moet men rekening mee houden, er moeten afspraken vastgelegd worden over het zakgeld wat per week of maand uitgegeven mag worden. Jessie vindt het niet eerlijk dat de één zonder problemen sigaretten en drank kan kopen en de ander scheef wordt aangekeken als er een jurkje of een lipgloss van 10 euro gekocht wordt. Jacco stelt daarom voor om maximaal 100 euro per maand uit te geven per persoon. Chipp mengt zich in het gesprek en benadruky dat het niet een kwestie is van willen maar wat er mogelijk is. Als iedereen 100 euro per maand mag uitgeven, kost dat de bv nog steeds 1500 euro per maand wat een flink bedrag is. Op het moment dat de cijfers laten zien dat het niet kan kan het niet voegt hij eraan toe. Daarna overlegt de groep wat ze gaan doen met het 15 maanden cadeau, Jessie zit er 15 maanden en Karin ook binnenkort. Jessie wil dat zijn 300 euro naar Billy gaat, dat hoeft nog niet meteen maar wel graag voor 13 september. Door de groep worden verschillende opties voorgesteld om zo goed mogelijk om te gaan met het cadeau en er wordt dan ook veel gediscussieerd. Karin laat weten dat ze wel graag haar deel wil ontvangen. Zij zegt al maanden dat iedereen rustig aan moet doen en zelf is ze heel zuinig en draagt ze veel bij om geld in de bv te krijgen. Iedereen stelt haar gerust door te zeggen dat zij het geld echt wel krijgt. Jessie denkt dat de toekomst er zonnig uit ziet. De komende tijd zijn er veel evenementen die qua verkoop goed gaan. Alleen als er regen valt, kan de opbrengt weleens minder zijn en dan heb je een probleem legt hij uit. René laat vervolgens weten dat er steeds rekeningen binnen komen die betaalt moeten worden. Als die rekeningen niet meer komen kunnen er potjes gemaakt worden om te sparen. En vat vervolgens samen dat er 100 euro per maand uitgegeven kan worden per persoon. Over drie weken kan het anders zijn maar vooralsnog is dit mogelijk. Na afloop van het centraal loopt Chipp geërgerd de loods uit, deze mensen jongen, die snappen er echt geen k*t van, f*cking hell!

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 80    Gemiddelde: 1.5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
 1. Zomaar een lezer at 05:47

  Gewoon geen cadeaus meer geven. En bij een verjaardag, gezamenlijk van eigen geld iets schenken. Of een wekelijks bedrag in een verjaardags- c.q. cadeaupot stoppen, gebeurt in het normale leven ook bij “collega’s”.

 2. Anna at 13:55

  Die jonge lui zien alleen maar wij zijn op vakantie en krijgen wat we willen .wat een luxe nare bewoners chip de mode pop ik moet ik wil ze zit er net in .en dan de tweeling ik wil ik moet mensen die kijken naar Utopia ergen zich mateloos .bas doet ook wat hij wil.liever onder het dekbed
  Dus nou nog chip billy de tweeling en bas uit Utopia en we gaan weer kijken .en hou de finacelen is beter onderwijs controle .Jessie heb zich zo verrijkt met dure cadeaus en kleding kom op zeg zo veel en hart heb hij niet gewerkt jaaaaa alleen boekhouding ??????

 3. Teerak at 13:53

  Geven ze elkaar 300 euro cadeau voor 15 maanden luilekkerland. Wat is 15 maanden, een jaar en drie maanden, een jubileum dat alleen in utopia kan worden gevierd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *