Het centraal van 7 juli

Het centraal van 7 juli

De bewoners zijn weer bij elkaar gekomen om van alles te bespreken in een centraal. In dit bericht lees je de belangrijkste besproken punten van 7 juli terug.

René opent het centraal en laat weten dat hij het spijtig vindt dat er een aantal mensen ontbreken. Billy, Jessie en Romy zijn vanochtend niet aanwezig, in verband met het vertrek van Jessie. Daarna gaat René over op de financiën. Er is gisteren het een en ander verkocht en er zijn geen bijzonderheden. Daarna wordt er gesproken over de noodzaak van het hebben van spullen. Beau wil dat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid moet neemt. Je weet zelf wel of je echt iets nodig hebt voegt ze eraan toe. Jacco sluit zich hier bij aan. Volgens hem is het echt niet nodig om wekelijks nieuwe kleding te kopen. Je trekt maar een keer hetzelfde aan gaat hij verder. De rest is het hier ook mee eens.  Laten we zorgen dat Utopia groter wordt, en niet onze kledingkast zegt Fay.

Vanmiddag zal Jessie vertrekken uit Utopia en vanaf dan zullen zijn werkzaamheden moeten worden overgenomen. Cemal en Jeroen nemen dit over. Ook Karin is gisteren vertrokken. Floor denkt dat het slim is om de rolverdeling opnieuw op papier te zetten, zodat iedereen weet wat hij moet doen. Jeroen stelt vervolgens voor om de kledinglijnen van Jessie en Karin samen te voegen en er meerdere mensen verantwoordelijk voor te maken. Vervolgens ontstaat er een vrij lange discussie over een betere manier van werken. Het gaat op dit moment totaal niet logisch en daar moet verandering in komen. Er moet meer structuur in het proces vindt iedereen. Het voorraadbeheer moet op orde en daarnaast moet er goed contact zijn met de klanten. René zet alle punten op een rijtje en wanneer er de volgende keer met iedereen wordt vergaderd kunnen er knopen worden doorgehakt. Dan begint Fay over de winkel, Cemal zegt dat ze moeten wachten tot Romy en Billy erbij zijn. Maar dit schiet bij Chipp in het verkeerde keelgat. Dan kunnen we net zo goed deze vergadering skippen roept hij. Cemal vindt dat de groep te onervaren is. Jullie zijn er allemaal net pas bij, en weten nog niet hoe het werkt voegt hij eraan toe. De discussie verhevigt en Chipp dreigt ermee om het centraal nu te stoppen, hij en Cemal worden het niet met elkaar eens. We mogen het er toch over hebben vervolgd Chipp kwaad. Fay is uiteindelijk degene die de discussie stopt. We gaan nog geen beslissingen nemen, maar we kunnen het er wel over hebben zegt ze. Daarna wordt er gesproken over wie mogelijk geïnteresseerd is in het runnen van de winkel. Romy die door heeft gekregen wat er besproken wordt, komt erbij staan en geeft aan dat zij en Billy sowieso wel interesse hebben. Jacco vindt het vooral belangrijk dat er geen ruzie komt om de winkel. Probeer er wat moois van te maken met zijn allen benadrukt hij.

Dan gaat het over een aantal evenementen. De Utopia markt en de kookwedstrijd worden besproken en ook de evenementen op lange termijn komen aan bod. Jeroen vertelt dat hij een singersongwriter evenement wil organiseren, waar onbekend talent hun nummers kan laten horen. De groep reageert positief en iedereen vindt het een leuk idee. Cemal wil een maandelijkse carwash dag organiseren, waarop alle bewoners helpen auto wassen. Ook dat idee wordt positief ontvangen. Jeroen begint vervolgens over wat anders. Hij vertelt dat hij bij Jacco gaat slapen. Wat erop neer komt dat er dus een plek vrij komt in de suite. De mensen die op de vide slapen zouden daarheen kunnen. Het lijkt hem een goed idee om de administratie in de loods dan naar boven te verplaatsen. In de loods is dan ruimte voor wat nieuws, zoals bijvoorbeeld een restaurant. Niet iedereen is hier enthousiast over en er ontstaat een korte discussie over de indeling. Vooralsnog worden er geen beslissingen genomen.

Dan neemt Fay het woord. Gisteren waren er mensen voor de lezing, die fris kregen uit plastic bekertjes. De groep heeft afgesproken dat zij niet uit plastic bekertjes zouden drinken maar dit is toch gebeurd. Waarom vraagt ze gefrustreerd. Mensen houden zich niet aan de afspraak voegt ze eraan toe. We zitten in een crisis, dit kost te veel geld benadrukt ze.  Chipp voegt eraan toe dat ze ook goed moeten nadenken over wat ze mensen die in Utopia te gast zijn te eten en te drinken geven. Er ontstaat een flinke discussie over hoe hiermee moet worden omgegaan. Iedereen is het er over eens dat er goed moet worden omgegaan met de gasten maar dat het ook niet te veel geld moet gaan kosten. Daarna wordt er nog een kort persoonlijk rondje gedaan en na bijna anderhalf uur komt dan het centraal van vandaag ten einde.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 60    Gemiddelde: 1.1/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel
  1. anneke at 15:01

    De slaapplaats van Jessie is nu van Billy.
    En nu gaan hun beslissen dat het een kantoor gaat worden.
    Nu Billy en Romy er niet bij zijn durven ze hun mond open te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *