De groept komt bij elkaar om over de boekhouding te praten

De groept komt bij elkaar om over de boekhouding te praten

Het geluid van de zoemer galmt weer door de loods. Billy heeft deze ingedrukt omdat ze een paar zaken wil bespreken. Samen met Romy heeft ze bedacht om een nieuwe taakverdeling te maken. Romy wil de taakverdeling inlijsten zodat iedereen per dag kan zien wat zijn of haar taak is. Billy benadrukt dat het belangrijk is dat je elkaar er op aanspreekt als iemand zijn taak niet uitvoert.

Het volgende punt zijn de financiën. Ik vind het lastig om hierover te beginnen zegt Billy. Wie is er tevreden over de administratie en vindt dat de financiën goed gaan? Ik weet het, ik begeef me op glad ijs benadrukt ze. Karin reageert als eerst. Ze vindt dat de financiën goed zijn opgepakt, maar er is meer duidelijkheid nodig. We zitten in een crisis, dus ik wil iedere dag weten hoe we ervoor staan gaat ze verder.  De rest van de groep is het hiermee eens. Romy denkt dat er op een bord moeten komen te staan hoeveel de groep in de min staat. Dat motiveert om uit de crisis te komen. Jessie vindt op zijn beurt dat de financiën goed zijn opgepakt, maar dat er geluisterd moet worden naar signalen vanuit de groep. Dat signaal is dat ze een inzicht willen van de vaste lasten. Hier vragen we al anderhalve week om benadrukt hij. Dat schiet bij René in het verkeerde keelgat, hij vat het persoonlijk op. Volgens hem moest er een halfjaar boekhouding worden ingehaald, er komt iedere keer weer meer bij. Ik en Cemal werken hard genoeg. De hele groep begint vervolgens door elkaar te praten. Wanneer Billy voorstelt om Floor te betrekken bij de financiën, is René al helemaal niet blij. Billy benadrukt dat het geen aanval is, maar een vraag. Waarom is het erg om taken uit handen te geven? Ik zie er de ernst niet van in René reageert Romy. Chipp vindt het dan weer onnodig om hier langer over te discussiëren. De groep wil inzicht in de vaste lasten, meer niet. Na deze bespreking haalt Jessie René achter zijn rug om nog even door het slijk. Hij vindt het irritant dat René zich zo aangevallen voelt. En besluit toch om nog even naar hem toe te lopen. Snap je dat het geen persoonlijke aanval is? René vindt het een verwijt naar hem toe dat de groep Floor erbij wil voor de financiën, maar hij legt zich erbij neer.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 70    Gemiddelde: 1.5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel
  1. maria at 14:19

    jessie daar ga je weer zeg het hem en gaat niet erna ef slijmen.
    en je wilt floor erbij omdat zij jou spion is dus billy en jij willen alles weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *