Verslaafde Robert heeft Utopia verlaten omdat hij geen bewoner mocht worden

Verslaafde Robert heeft Utopia verlaten omdat hij geen bewoner mocht worden

(Ex) verslaafde Robert Donkers verbleef zo nu en dan in Utopia. Utopia diende voor hem als een soort van “dagbesteding” en opvang om op die manier met therapie van zijn verslaving af te komen. Vandaag lijkt er echter een einde te zijn gekomen aan deze periode. Robert liet de groep namelijk weten dat hij niet blij is met hoe hij behandeld wordt. Hij wil niet anders behandeld worden als de rest. Naar eigen zeggen is hij geen patiënt meer omdat hij al clean is. De bewoners denken daar weer anders over. Ze zijn het ook niet eens met het feit dat Robert anders zou worden behandeld. Robert legt uit dat hij bijvoorbeeld nooit bij een centraal mag zijn. Billy en Bas probeerde het gesprek nog een positieve kant op te draaien maar dat is niet bepaald gelukt. Volgens de twee is Robert gekomen om beter te worden en niet voor andere dingen. Hij is immers geen bewoner maar gast. Robert denkt op zijn beurt dat hij zo goed als beter is en daarom als bewoner behandeld wil worden. Billy herhaalt nogmaals waarvoor Robert gekomen is. Dat doel is nu min of meer behaald dus dan is het tijd om naar huis te gaan. Uiteindelijk heeft de gehele groep hem de keuze gesteld. Te gast zijn in Utopia niet als bewoner of zijn eigen weg gaan. Dat schoot bij Robert in het verkeerde keelgat waardoor hij besloot te vertrekken. Peggy Sue werd nog gebeld om te bemiddelen maar ook dat mocht niet baten. De (ex) verslaafde heeft inmiddels het terrein verlaten…

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 103    Gemiddelde: 2.8/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 18 reacties op dit artikel
 1. Sandra at 14:51

  Er is maar ee woord voor Robert Donkers en dat is ONDANKBAAR!!!
  Ik voelde meteen dat hij gewenst gedrag vertoonde in Utopia, dit om zich erin te werken en zo zijn plaats te bemachtigen!!
  Deze jongen is slimmer da iedereen denkt, een gevaarlijk mannetje!!!

 2. Stephanie at 19:17

  Ik heb het hele gesprek gezien. Billy en Bas valt niets te verwijten. Robert was vanaf het begin ontzettend fel, onredelijk en zeer ondankbaar. Hij heeft het echt te hoog in zijn bol. Hij is ziek, dat is mij wel duidelijk. Utopia is geen goede plek voor hem. Ik wens hem beterschap toe!

 3. Floris at 13:37

  Utopia is geen plek voor mensen met dergelijke problemen. Bewoners zijn niet eens in staat om hun eigen wereldje fatsoenlijk draaiende te houden laat staan dat ze enige kennis van zaken hebben om dit soort jongens op te vangen.

 4. Angelique at 09:50

  Zelfs een blinde kip kan zien dat die wietverslaving maar een klein deel is van de problemen die hij heeft. Denk dat hij vooral bezig was met ‘inwoner worden’ i.p.v zijn problemen echt aan te willen pakken.

 5. yasmine at 18:49

  Wietverslaving maak de kat wijs hij had wel meer dan een wietverslaving. Ken genoeg mensen die wiet roken nou die zien er niet zo uit.

 6. A.Rigters at 18:09

  Groot gelijk Robert, dat je daar bent weggegaan per direkt.Je was daar totaal kansloos.
  Buiten die poort kiun jij je beter ontplooien dan binnen die poort.Goeie beslissing van je!!! Het gaat je goed Robert!!!! Jij komt er wel; zonder die 15 inwoners daar.Die heb je niet nodig want IK denk, dat jij sterk genoeg bent het in de buitenwereld te redden!!!

 7. Cookiemonstertje at 16:40

  Utopia is geen plek voor verslaafdenopvang. Robert had duidelijk een complexe hoeveelheid aan problemen naast de wietverslaving waarmee hij werd geïntroduceerd. Utopeanen zijn vooral bezig met zichzelf en met navelstaren waardoor zij niet de Tools noch de kennis hebben om zich te profileren als ggz therapeuten. Hierdoor wordt eerder schade aangericht dan therapie geboden. Handen af van pseudo zorg!!

 8. Cookiemonstertje at 16:39

  Utopia is geen plek voor verslaafdenopvang. Robert had duidelijk een complexe hoeveelheid aan problemen naast de wietverslaving waarmee hij werd geïntroduceerd. Utopeanen zijn vooral bezig met zichzelf en met navelstaren waardoor zij niet de Tools noch de kennis hebben om zich te profileren als ggz therapeuten. Hierdoor wordt eerder schade aangericht dan therapie geboden. Handen af van pseudo zorg!

 9. Grumpy at 16:14

  Zo heb ik ook mijn bedenkingen over Noah. Volgens mij nooit vrouw/meisje geweest. Heeft een lichaam van een straatmaker.

 10. joke at 14:46

  Van af het begin vondt ik al er klopt iets niet je kan naar een paar dagen schoon zijn en afgekickt zijn .Hij was mij te gretig en eerst mee kletsend .maar al gauw zag je dingen bij hem ,ook toen hij een zogenaamde sollicitatie moest oefenen bij Billy,toen gaf hij al aan niet alles te willen doen .Dus dat zij mij al genoeg schandalig hoe hij vandaag de mensen behandelde en beschuldigde dat hij geremd werdt door hen en niet zij gang kon gaan . Hij is binnen gekomen met dat idee hier blijf ik want dit is wat ik wil,en niet anders en van zijn Vader klopt ook voor geen meter ,pech voor hem het is hem niet gelukt.

 11. Grumpy at 14:40

  Kort na zijn binnenkomst heb ik al gezegd dat hij het niet zou volrengen. De reden voor zijn verblijf in Utopia was niet in de eerste plaats het afkicken maar hij wil presentator worden en dacht dat via Utopia te bereiken. Het ging er steeds meer op lijken dat hij nog een aanleiding zocht om te kunnen vertrekken, die heeft hij dus nu gevonden. Zal vrijwel zeker in zijn oude leefpatroon terug vallen. Jammer.

 12. Johannes at 14:39

  Clean? Kom over een paar jaar maar terug. Behandeling van paar weken maakt je nog niet clean ook al gebruik je niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *