Wederom discussie tussen René en Jacco in het centraal

Wederom discussie tussen René en Jacco in het centraal

Een vervolg van het centraal. Het centraal, eerder vanmorgen was tijdelijk gestopt door alle commotie die ontstaan was door de ruzie van Jeroen en René. Jeroen wilde namelijk een nieuwe werkwijze presenteren maar dat verliep niet zo goed. Nu het weer wat rustiger is wordt het centraal hervat.

Romy laat de zoemer loeien en roept iedereen samen in de loods. Ze begint met haar zorgen over de financiële situatie.  We kunnen niets bestellen met geld dat we niet hebben benadrukt ze. Er wordt afgesproken dat Cemal en Chipp kritisch naar de bestellijsten gaan kijken, zodat daar kosten op kunnen worden bespaard. Daarna wil Romy het graag nog even hebben over de presentatie van Jeroen. Ik vond dat je het goed deed en ik stel voor dat je hier alsnog vertelt wat je van plan bent. En legt hem uit dat hij ook moet leren om kritiek en vragen te krijgen en wil graag dat Jeroen zijn ideeën nogmaals uitlegt aan de groep. Jeroen antwoordt dat hij graag wil horen wat de mening is over zijn idee. Het was een losse opzet, en niets staat nog vast voegt hij eraan toe. Bas zegt dat hij het niet eens is met de plannen en ziet het vooral niet zitten dat iedereen evenveel zal verdienen. Dit zal er volgens hem voor zorgen dat mensen scheve gezichten krijgen. Dit omdat niet iedereen even hard werkt maar toch evenveel verdient. Romy sluit zich hierbij aan. Ik ben het niet eens met het verdienmodel voegt ze eraan toe. Jeroen vertelt de groep vervolgens dat de groep het nooit eens zal zijn over het zakgeld maar dat er wel een keer iets geprobeerd moet worden. We kunnen blijven discussiëren, maar geef het eens een kans. Rustig legt hij nog uit dat met zijn idee, iedereen aan het werk kan worden gezet op een bepaalde plek. Pas na dat een tijdje geprobeerd te hebben kan de groep oordelen of dit werkt vindt hij. Ook denkt Jeroen dat mensen op deze manier beter hun taak in de groep kunnen vinden. De grootste kritiek komt vanuit Romy. Er zijn volgens haar bepaalde taken die niemand wil doen, en daar gaat Jeroen’s idee geen verandering in brengen. Toch denkt Jeroen dat zijn structuur alles makkelijker zal gaan maken, omdat er zo maar bepaalde mensen verantwoordelijk zijn voor bijvoorbeeld inkoop en verzending. Demi zou het vervelend vinden als anderen verantwoordelijk zijn voor de inkoop van haar producten.  Maar je moet ook het vertrouwen hebben volgens  Floor. Beau wil op haar beurt graag weten waar de processen op dit moment precies fout gaan. Jeroen zegt dat dit op veel verschillende vlakken is maar wil in plaats van problemen zoeken graag toewerken naar een oplossing. Jeroen wil het makkelijker maken voor iedereen vult Jacco aan. Laten we afspreken dat we vanmiddag nog een keer samenkomen om te gaan stemmen zegt Romy dan die de discussie wil beëindigen. Zo kan de groep met zijn allen beslissen of het idee van Jeroen voor een tijdje geprobeerd gaat worden.

Maar voordat de discussie beëindigd wordt, wil ook René een zegje doen. Wat bij mij in het verkeerde keelgat schoot, is dat jij ineens met dit plan op de proppen komt terwijl ik hier al maanden mee bezig ben legt hij uit. Als jij ineens zegt we gaan het zo doen, dan gunt de groep het je niet. Volgens René moet Jeroen zich focussen op wat hij echt goed kan en dat is bouwen. Jeroen wordt weer boos op René en de discussie wordt wederom persoonlijk. De twee verwijten elkaar dat ze niets doen maar verdedigen wel hun eigen functioneren binnen Utopia. Goed! Klaar, roept Jeroen terwijl hij zijn vuist op tafel slaat. Maar dan begint ook de rest van de groep zich er mee te bemoeien en laait de discussie weer op. René wil geen kritiek en kan het niet hebben dat de groep hem aanspreekt. Je moet echt stoppen René, dit kan niet  roept Romy. René stopt met zijn aanval op Jeroen. Ik heb mijn zegje gedaan, je weet dat je vindt dat je aan de bak moet zegt hij als laatste tegen Jeroen. Maar Jeroen wil het laatste woord hebben en begint weer met een verhaal tegen René. Romy is er helemaal klaar mee en wil dat de twee dit vanmiddag samen oplossen. Daarna gaat het centraal weer verder met normale zaken. Billy wil graag de webshop overdragen aan Beau en de komende tijd bij iedereen wat meekijken. Ik heb wat rust nodig en ik wil graag een vliegende keep worden legt ze uit. De groep reageert positief en gunt Billy haar rust. De komende tijd zal Billy dus nergens meer eindverantwoordelijke voor zijn.  Na Billy’s mededeling worden de standaard zaken besproken en lijkt de rust weer wedergekeerd in de vergadering.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 60    Gemiddelde: 1.8/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 6 reacties op dit artikel
 1. anneke at 23:09

  Rene die zegt dit was mijn idee , had het dan ook eerder gezegd dat jij dat wilde.
  Maar nee hij wil dat Jeroen meer moet werken.
  Net wat iemand al schreef wat Jeroen allemaal al gedaan heeft.
  Ben wel blij dat Jeroen nu mensen mee heeft.

 2. Grumpy at 14:18

  Billy ziet zich zelf als vliegende keep. Dat wil zeggen als er ergens hulp nodig is moet je maken dat je weg komt. Heeft ze goed van Jessie afgekeken.
  Jeroen werpt zich op als de nieuwe leader of the gang. Denk dat dat een hoop problemen met zich gaat mee brengen.
  En Jacco is een meeloper.

 3. Ria at 14:14

  Laat een prikklok weghangen dan kun je precies zien hoeveel iemand heeft gewekt .Werkte vroeger ook goed en na de gewerkte uren wordt je uitbetaald stelletje kleuters alleen veel geld uitgeven dat kunnen ze.

 4. Marja at 13:42

  Ach, nu Billy penthouse bewoonster is geworden gaat ze de manieren van jessie overnemen en de hele dag rondjes lopen en overal commentaar op leveren.

 5. maria at 11:42

  zo billy heeft het ook weer voor elkaar hoef ook niets meer te doen.
  dus rond kijken en overal commentaar opgeven wordt nu weer toegestaan.
  het zelfde wat jessie deed dus kijken en luisteren dan gelijk toeslaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *