Emil krijgt een brief, hij moet zelf ook Utopia verlaten

Emil krijgt een brief, hij moet zelf ook Utopia verlaten

Emil heeft een brief met zijn naam erop uit de brievenbus gehaald. Nieuwsgierig lopen alle bewoners op hem af als ze zien dat hij een brief bij zich heeft. Het is een brief met mijn naam erop zegt Emil. Dus misschien is het goed als we even bij elkaar komen gaat hij verder. Nieuwsgierig nemen alle bewoners plaats aan tafel. Daarna begint Emil met voorlezen:

“Beste Emil en Utopianen,

De afgelopen weken hebben jullie diverse oud-inwoners mogen verwelkomen in Utopia. Bas en Ivan blijven en doen mee aan de wedstrijd voor de eindoverwinning.
Dit geldt echter niet voor Emil. Hij zal dan ook vandaag Utopia verlaten. Emil was slechts bij jullie te gast en hij heeft alle vrijheid gehad om zijn verblijf in te vullen zoals hij dat zelf wilde. Emil heeft niet de macht om wie dan ook naar huis te sturen.  Deze heeft hij ook nooit gehad.

De finale van Utopia is een serieuze zaak. Één van jullie zal eind mei als winnaar uit de strijd komen. Dat is niet iets wat lichtvaardig opgenomen moet worden. De zwarte envelop en zijn boodschap waren bedoeld voor Emil. De instructie op de envelop was duidelijk: openen vrijdag om 13:00 uur. Als Emil deze brief, vandaag om 13:00 uur had opengemaakt, had alleen hij moeten vertrekken. Want in de brief staat, dat degene die hem als eerste leest Utopia moet verlaten. Inwoner Senna, jij hebt er zelf voor gekozen om de instructie naast je neer te leggen en de brief als eerste te lezen. Een zeer riskante keuze. Daarom moet jij, net als Emil, Utopia vandaag definitief verlaten.

Na het voorlezen reageert Senna nuchter. Dan lopen we samen de poort uit zegt hij tegen Emil. Dan neemt Emil het woord. En vertelt dat hij het heel leuk vond om weer voor even in Utopia te zijn en dat hij blij is om te zien wat er allemaal is gebouwd. Ik ben van jullie allemaal een klein beetje gaan houden en ik weet zeker dat jullie Utopia de finale geven die het verdiend drukt hij de groep op het hart. En Senna, jij gaat de geschiedenis in als de meest nieuwsgierige Utopiaan aller tijden besluit hij lachend. Na deze woorden heeft Emil nog één toevoeging. Hij komt nog eenmaal terug in Utopia namelijk voor de bokswedstrijd tussen Ivan en Ruud. Ik ben de scheidsrechter zegt hij blij, waarna er een luid gejuich klinkt uit de groep. Het is tijd voor Emil om afscheid te nemen en samen met een groepje loopt hij richting de poort.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 31    Gemiddelde: 3.2/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
  1. ROb at 15:15

    Zo zie je maar dat de bewoners hebben niets te vertellen.
    Tevens wordt er opgedragen wat ze moeten doen. En wij maar denken dat ze echt een soort samenleving in elkaar hebben gezet.

  2. Els at 15:01

    Emil ik vind en vond je een toffe gozer al van het eerste uur dat je utopia betrad je bent een sociale jongen en je hebt je hart op een goede plek zitten. Ik heb je ook ontmoet in Amsterdam bij het concert van Isabella en we hebben daar ook nog gelachen ik wens je een gelukkige en gezonde toekomst toe

    Liefs Els

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *