De groep stemt José weg uit Utopia

De groep stemt José weg uit Utopia

Gisteren hebben de bewoners te horen gekregen dat er vanaf nu elke maandag genomineerd zal worden. Twee bewoners worden vervolgens genomineerd en op dinsdag zal er een van hen naar huis toe moeten. Wie naar huis moet, dat is aan de bewoners zelf. Gisteren zijn Baldr en José genomineerd en vandaag zullen de bewoners over hun lot moeten beslissen. De bewoner die de meeste stemmen krijgt mag blijven. De ander moet per direct Utopia verlaten.

Alle bewoners verzamelen zich in de loods voor dit belangrijke moment. Wie mag er in Utopia blijven? En wie moet per direct zijn spullen pakken en naar huis? Chipp spreekt de groep toe over wat er gaat gebeuren. We gaan positief stemmen legt hij uit, waarna hij José en Baldr uitnodigt om tussen twee houten zuilen te gaan staan. De bewoners moeten vervolgens motiveren op wie zij stemmen. Dit is dus een stem op degene die ze vinden dat er moet blijven. Elke bewoner heeft een amulet, dat ze daarna aan de zuil moeten hangen die naast degene staat op wie zij stemmen. Als alles duidelijk is, gaan we beginnen besluit Chipp zijn praatje.

Linda is de eerste die stemt. Haar stem gaat naar José. Dit omdat zij haar een sterke vrouw vindt die veel doet voor Utopia en omdat het haar vriendin is. Na Linda volgt Madilia, die ook op José stemt. Ik geef heel veel om jou legt ze uit. Billy is de volgende. Ook zij stemt op José dit omdat zij hard werkt en veel voor de samenleving doet. Dan is het de beurt aan Romy. Ook zij stemt op José. Ik denk dat jij hier nog niet klaar bent legt ze uit. Fay is de volgende en ze is de eerste die op Baldr stemt. Ik zie dat je na je huwelijk vrolijk bent geworden en je bent hier nog niet klaar benadrukt ze. Daarna is Demi, die zonder veel uitleg ook op Baldr stemt. De laatste vrouw die aan de beurt is is Beau. Kies ik voor gevoel of verstand vraagt ze zich hardop af, waarna ze op Baldr stemt.

Chipp is de eerste man die mag stemmen. Ik denk dat het beter is voor José als ze weggaat legt hij uit, waarna hij zijn amulet bij Baldr neerhangt. Na Chipp komt Cemal. Hij heeft met beide genomineerden een goede band maar stemt op Baldr. Dit omdat Baldr hem erg gemotiveerd heeft in het behalen van zijn doelen. Dan is het de beurt aan Mehmet. Mijn amulet is overduidelijk, ik heb gisteren Baldr drie stemmen gegeven, dus ik stem nu op José legt hij uit. René stemt op Baldr, omdat het zijn vriend is die volgens hem nog niet klaar is. Ivan is na René aan de beurt. Hij stemt op José, omdat zij heel belangrijk is voor de bv. Bas is als laatste aan de beurt en heeft de doorslaggevende stem. De spanning is voelbaar en José en Baldr houden elkaar stevig vast. Nu bepaal ik weer of iemand blijft of iemand gaat begint hij zijn verhaal. José jij kan prachtig zingen maar Baldr jij kan nog niet zingen dus je mag nog wat lessen nemen zegt hij, waarna hij zijn amulet bij Baldr ophangt.

Hiermee heeft José dus zes stemmen gehad en Baldr zeven. Dat betekent dat José haar spullen moet pakken en Baldr mag blijven vat Chipp vervolgens samen. Het woord is daarna aan José. Ze vertelt dat ze graag had willen blijven maar dat ze de keuze accepteert. Ik vind het voor Baldr heel erg fijn. Mijn tijd is gekomen, niks aan te doen besluit ze kalm. Linda valt haar huilend in de armen en de groep kijkt stilletjes toe. Het is tijd voor José om haar spullen te pakken. Eerst wordt er nog flink geknuffeld. Vooral haar vriendinnen Linda en Madilia hebben het zwaar. De twee lopen al snel boos naar buiten waar ze hun beklag doen over de eliminatie. In de loods neemt José ondertussen afscheid van haar maatjes. Ze vertelt dat ze niemand iets kwalijk neemt en dat ze oké is met de beslissing. Nadat ze iedereen heeft geknuffeld loopt ze naar René. René begint ze. Ik vergeef je alles gaat ze verder, waarna ze hem een dikke knuffel geeft. Dan is het tijd voor José om haar spullen te pakken.

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 32    Gemiddelde: 3.7/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 4 reacties op dit artikel
 1. Mirian at 17:12

  Jammer dat Jose weg is, zij was iemand die veel werkte aan haar schilderijen. Nu moet de rest maar geld gaan verdienen !

 2. bert at 16:50

  Waarvoor moet Bas altijd zo nodig als laatste stemmen. Ik denk dat hij zich erg belangrijk vind om zo de beslissende stem te geven. Volgende keer maar eens als eerste stemmen dat is denk ik eerlijker.

 3. Ruud at 16:38

  Heerlijk gewoon dat Baldr mag blijven omdat Billy volgende week de uit wordt gestemd door een paar bewoners, doei Billy ik geniet nu al voor de stemming volgende week

 4. Willeke at 16:35

  Nee, dat had ik echt niet verwacht.
  Jose naar huis,,,,jammer
  Fijn voor Baldr dat hij nog ff mag blijven.
  Maar vind hij dat zelf ook fijn !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *