De bewoners uit Utopia 2 discussiëren over de hobbelpaarden, de markt en opruimen

De bewoners uit Utopia 2 discussiëren over de hobbelpaarden, de markt en opruimen

Alle bewoners zijn bij elkaar gekomen om de markt te evalueren. Dit keer is er geen vergadering in de silo maar buiten in de zon. Een aantal bewoners zitten op houten bankjes, maar ook de hobbelpaarden zijn erbij gehaald. Ik denk niet dat het iemand is ontgaan waar we nu op zitten begint Jessie. In principe hebben we de hobbelpaarden gekocht voor 1400 euro maar aangezien we het geld niet kunnen missen heb ik het voorstel gedaan om het in consignatie hier neer te zetten. Over alles wat we verkopen, betalen we de inkoopprijs. Alles wat we overhouden, kunnen we gewoon weer teruggeven voegt hij eraan toe. En vertelt verder dat hij erover na zat te denken om een Utopia plaatje op de paarden te plaatsen en handtekeningen erop te zetten. We zouden ze voor 50 euro kunnen verkopen. Christel knikt. Maar sorry, je wilt toch geen hobbelpaard op je webshop hebben gaat ze verder. Een aantal bewoners lachen. De man in kwestie wilde eerst zijn hobbelpaarden gratis meegeven en later tegen een deal hier laten. Dan denk ik, als alle standhouders dat doen, wat moeten we met al die spullen? Erik antwoordt dat de paarden in de silo moeten staan. Mijn gevoel zegt dat het wel leuk is zegt Jessie. Ik had er wel een gekocht als ik kinderen had. Christel geeft aan dat ze het van tevoren had willen overleggen. Ik vind het helemaal niets die dingen hier. Ik zie nu allemaal mooie dingen staan in de webshop, en dan staan er hobbelpaarden tussen. Ik vind ze cute, maar ook ordinair benadrukt ze. Gerrit knikt en legt uit dat ze er wel winst mee kunnen maken. Ze zullen vast wel worden verkocht. Mylène knikt. Ze staan hier nu, laten we het positief bekijken. We gaan gewoon proberen om ze te verkopen.

Wat later spreekt Hiske Jessie aan. We verkopen een product, omdat we daar als groep achter staan. Bij andere dingen moeten wij altijd toestemming vragen en nu opeens worden de hobbelpaarden spontaan gekocht. Lotus is het ermee eens en benadrukt dat ze ook niet achter de truien met #TeamJessie staat. Gerrit knikt maar als je een product op de webshop wil zetten, kost dat geld. Dit hebben we op een andere manier binnengehaald en kunnen we toch gewoon proberen? Hiske is het ermee eens maar geeft aan dat iedereen dus blijkbaar een vrijbrief heeft om zomaar te gaan investeren. Dan kunnen Merel en ik gewoon flessen witte wijn gaan inkopen voegt ze eraan toe. Timothy heeft op zijn beurt meer zorgen over hoe ze de hobbelpaarden heel en netjes kunnen houden. Ik zie nu ook drie volwassen mensen erop zitten. Gerrit antwoordt dat ze er prima op kunnen zitten, zolang er maar niet gehobbeld wordt. Jessie knikt. Maar jongens, dit is toch een supermooie deal als je het zakelijk bekijkt? Hier lijken de meeste bewoners het toch wel mee eens te zijn. Ik kan dit niet serieus nemen lacht Merel. Laten we er voor zorgen dat we ze heel houden en niet kapotmaken eindigt Jessie.

Vervolgens wordt de markt besproken. Het resultaat is 3996,93 cent zegt Jessie. Maar laten we voortaan alles met geld erin persoonlijk overhandigen. Tasjes, kassa’s, et cetera. Jens knikt en legt uit dat in het geval ze ervan uitgaan dat al het geld is overgedragen, ze toch een mooie 4000 euro winst hebben gedraaid. We moeten alleen even nadenken of we de afterparty willen doorzetten of teruggaan naar de basis. Jessie voegt eraan toe dat ze moeten nadenken over wat ze willen doen met de markt. Een van de opties is bijvoorbeeld om het aantal bezoekers voor de markt op 500 te zetten en maandelijks een muziekevenement erbij te organiseren. De bewoners lijken wel wat in het plan te zien maar vragen zich af waar ze dit muziekfeest dan kunnen gaan houden. Timothy stelt voor om een sportevenement neer te zetten, zoals beach volleybal. Dan kunnen mensen als team komen en kunnen we sponsors binnenhalen. Lotus ziet wel iets in een silent disco. Ja, tof zegt Mylène. Dat is echt leuk benadrukt ze. Merel vertelt daarna dat ze wel een evenement voor kinderen en hun ouders zou willen organiseren. Eventueel als je daar hulp bij nodig hebt, wil ik je wel helpen reageert Mylène. Hiske laat weten dat de volgende markt op 31 maart zal worden gehouden met het thema lentekriebels.

Even later begint Adriaan over de ruzie over het opruimen afgelopen avond. Voor mij was de dag gisteren geslaagd, behalve de avond zegt hij. Ik vond het jammer dat er weer een kleine groep aan het schoonmaken was. Ik had het mooi gevonden als we dit samen hadden gedaan en vervolgens samen een biertje konden drinken. Dat was voor mij de kers op de taart geweest benadrukt hij. Mylène knikt en laat weten dat ze ervan uitging dat er een draaiboek was. In principe maak je deze vooraf, zodat er geen discussies hoeven te komen over wie wat doet. Volgens haar hadden ze in de tijd dat ze ruzieden makkelijk kunnen opruimen. Ik vind dat wanneer je je werkplaats verlaat ervoor moet zorgen dat het schoon is. Jessie is het ermee eens en geeft aan dat iedereen voor zijn of haar eigen kraam verantwoordelijk is. Hiske ziet wel iets in het idee om een afbouwrooster te maken, maar vraagt zich af of het zou werken. Daarna zit de vergadering erop.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 7    Gemiddelde: 4.7/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *