De vergadering loopt uit de hand als de veiligheid in de groep besproken wordt

De vergadering loopt uit de hand als de veiligheid in de groep besproken wordt

Alle bewoners zijn bij elkaar gekomen om te vergaderen. Zullen we beginnen met de financiën? zegt Jessie. En legt uit dat hij een aantal facturen heeft betaald en de kas nog geteld moet worden. Maar ik gok dat we nu rond de 14.000 euro in de min staan. Hij vervolgt zijn verhaal dat de bv vanmiddag gaat brainstormen over nieuwe producten en diensten.

Daarna begint Hiske over de markt en stelt voor om deze meer te promoten. Dus denk mee over ludieke acties om het evenement op de kaart te zetten gaat ze verder. Vervolgens komen de Happie happie hamburgers ter sprake. We hadden het idee om meer betrokkenheid met de kijker te genereren en het was een nieuwe manier van een product in de markt zetten zegt Jessie. En legt uit dat hij er de les uit heeft getrokken dat de interactie met de kijker werkt maar er nog een hele hoop andere manieren zijn om dit toe te passen. Ik heb besloten om alleen vanavond nog eraan mee te doen, maar erna stopt het voor mij. Volgens hem denkt hij dat er leukere en betere concepten mee te bedenken zijn. Ik ben blij om dat te horen antwoordt Adriaan. Gerrit knikt maar vindt dat het concept wel moet worden doorgezet. Het brengt geld in het laadje en mensen vinden het leuk. Ik zie geen reden om het te stoppen benadrukt hij.

Wat later komt de ruzie van Jens en Timothy ter sprake. Het ging voor mij veel te ver zegt Erik. Er is een grens benadrukt hij. Adriaan vindt op zijn beurt dat in het geval mensen ruzie hebben, er geen tweede of derde personen bij gehaald moeten worden. Het moet normaal blijven. Jens knikt maar vond dat Timothy niet open stond voor een goed gesprek. Op basis van emotie kies ik er dan voor om woorden te gebruiken die ik niet had moeten gebruiken, dat erken ik. Maar de manier waarop je me benaderde, was ook niet normaal. Jessie laat weten dat er gekeken moet worden naar hoe dit soort dingen in de toekomst kunnen worden voorkomen. Maar hoe kan je dat vertrouwen opwekken? antwoordt Hiske. Dit gebeurt namelijk al veel vaker. Gerrit vertelt dat mensen prima een goed gesprek met elkaar kunnen aangaan maar mensen er altijd op doorgaan. Timothy knikt en zegt dat hij Jens wakker heeft gemaakt vanmorgen omdat hij hen de uitslaap club noemt. Maar dat is precies wat we bedoelen met doorgaan zegt Gerrit. Toen jij modder in mijn bed had gegooid, heb ik ook niks gedaan. Dat is puur volwassenheid en het laten. En adviseert Timothy dan ook dingen eens te laten zoals ze zijn. Je blijft altijd maar prikken. Jessie voegt eraan toe dat Timothy ook eens kan kijken naar andere manieren om zichzelf te profileren. Ik vind dat we elkaar met respect moeten behandelen zegt Erik. In plaats van elkaar uitschelden.

Even later mengt Lotus zich ook in het gesprek en vertelt dat ze het idee heeft dat de veiligheid in de groep heel laag ligt. Iedereen is continu geprikt en op z’n hoede. Dat is continu hier. Ze is van mening dat ze zichzelf niet kan blootleggen omdat er angst is dat het tegen je wordt gebruikt. Zoals mijn post die jullie hebben gelezen? reageert Jessie. Post is de grootste veiligheid die je hier hebt. Dit valt Hiske in het verkeerde keelgat. Moet je dit nu weer erbij halen als ze zich kwetsbaar opstelt? Niemand hier is heilig en jullie hebben ook slechte dingen gedaan. Lotus besluit weg te lopen van de vergadering. Ik vind het hypocriet zegt Jessie. Ze brengt dit punt naar voren, terwijl ze zelf mijn post heeft gelezen. Daar mag best iets van gezegd worden gaat hij verder. Timothy is het met Hiske eens en zegt dat niemand heilig is. We moeten allemaal eens naar onszelf gaan kijken benadrukt hij. Hiske legt uit dat in het geval iedereen constant verwijten aan elkaar blijft maken, het nooit wordt opgelost. We moeten eens een streep zetten achter daden die zijn gedaan. Jessie knikt maar vertelt dat haar woorden nutteloos zijn aangezien ze constant zichzelf tegenspreekt. Jullie hebben geen idee waar dit over gaat. Dat komt omdat het over mijn post gaat. Jessie lijkt emotioneel te worden en loopt de silo uit. En daarmee zit de vergadering er ook op. Hoe zal dit verder aflopen?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 14    Gemiddelde: 3.6/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel
  1. Heidy at 15:04

    Wat een zeur is die Jessie, hij doet hetzelfde bij zijn mede Utopianen, hij leest ook alles van iedereen. Waarom legt iemand zijn post zo neer bij het koffieapparaat , open en bloot, zodat iedereen het kan lezen? Het is gewoon een val opgezet door Jessie! Hij vergeet zeker dat hij constant wegloopt bij discussies die hij niet aankan. Hij had zijn post gewoon in zijn boot moeten laten liggen, daar komt nooit iemand en had ook niemand zijn brief gelezen.

  2. Ruud at 14:51

    J essie heeftwel gelijk lotus had dit gewoon niet mogen doen en nu is deze dame boos omdat hij de wat over zegt..zo gaat het altijd bij haar als het niet in haar straatje komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *