Erik is kwaad op Shelley, ook Jens is niet over haar te spreken

Erik is kwaad op Shelley, ook Jens is niet over haar te spreken

Shelley zou Erik knippen voor zijn crematie, maar ze blijkt haar afspraak niet te zijn nagekomen. Ze heeft gewoon niets gezegd zegt Erik wanneer hij met Jens, Mylène en Franny zit. Een egoïst is het benadrukt hij. En voegt er vervolgens aan toe dat hij haar gisteren nog heeft geholpen met het ophangen van een kastje. Maar wanneer ik iets vraag, is ze het ineens vergeten. Wat later loopt Shelley voorbij. Aan Shelley moet je nooit iets vragen begint Erik. Lui kreng dat je er bent. Dit valt niet in goede aarde bij Shelley. Oh, en wat ben jij dan vraagt ze verontwaardigd. Jij doet gewoon bijdehand. Erik zucht. Ik heb gelijk en jij niet. Achterlijke.

Wat later besluit Shelley verhaal te halen bij Erik. Je zegt gewoon kreng tegen mij begint ze het gesprek. Erik knikt. Ja, je flikkert gewoon die aansteker hier neer. Je kunt toch ook gewoon hierheen lopen vervolgt hij. Shelley vindt dat hij dan niet het recht heeft om haar een kreng te noemen. Ik ben niet lui, ik had gewoon geen zin. Oké, dus je bent gewoon onverschillig reageert Erik. Ik vind jou een lui kreng. Jens mengt zich dan ook in het gesprek. Op het moment dat iemand zijn of haar aansteker aan jou uitleent en jij flikkert ‘m zo weg. Dan lijkt het er echt op alsof je geen manieren hebt. Shelley is het er niet mee eens. Ik gooide ‘m gewoon benadrukt ze. Erik legt uit dat ze niet met spullen moeten gooien. Als je kleding hebt geleend, gooi je het toch ook niet? Je laat continu zien dat je schijt hebt aan iedereen behalve aan jezelf zegt Jens even later. En er lijkt ook geen greintje motivatie in je te zitten om dat te veranderen. Shelley knikt. Dat mag jij vinden. Jens legt uit dat hij nog excuses had verwacht van haar omdat ze hem een aantal dagen geleden wakker maakte toen hij lag te slapen. Je bent alleen maar bezig met jezelf te verweren, in plaats van dat je naar diegene luistert. Shelley is het niet met hem eens. Als ik heel erg met mezelf bezig zou zijn, was ik al veel verder geweest benadrukt ze. Jens vraagt zich daarna af of het feit dat Shelley nog steeds niet weet wat ze wil daadwerkelijk iets te maken heeft met haar groepsgevoel. Ik vind dat het nergens uit blijkt en dat je jezelf eens in de spiegel aan mag kijken. Jens laat weten dat hij haar voortaan direct zal aanspreken in het geval hem iets stoort. Misschien dat dit mijn frustraties weg kan nemen. Je kunt dit andersom ook doen. Misschien komen we er wel sterker uit eindigt hij…

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 16    Gemiddelde: 3.8/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *