Jessie verspreidt aan bepaalde mede bewoners het nieuws over de achtergehouden computer

Jessie verspreidt aan bepaalde mede bewoners het nieuws over de achtergehouden computer

Hiske en Christel lopen over het terrein wanneer Jessie en Gerrit naar hen komen lopen. De mannen willen graag iets aan hen vertellen maar dit moet wel in hun huisje. De belangrijkste vraag begint Gerrit wanneer ze eenmaal binnen staan. Kunnen we jullie vertrouwen? Dit is voor een sociaal experiment voegt hij eraan toe. Hiske knikt en laat weten dat ze dat wel leuk vindt. Ook Christel is in, waarop de bewoners elkaar de hand geven. Nou Ger, dan denk ik dat de eer aan jou is zegt Jessie. Dit is onder acht ogen, dus jullie mogen je speciaal voelen benadrukt hij. Gerrit legt uit dat er een nieuwe gast in de boot zit sinds een aantal dagen. En die gast heet computer. Hiske begint al snel te lachen. Daarom zei je destijds dat ik weg moest gaan uit de boot voegt ze eraan toe. Christel had al het gevoel dat er iets niet klopte. We vonden het leuk om te kijken wie achter de tweede computer aan zou gaan gaat Jessie verder. Maar het valt best tegen benadrukt hij. De twee mannen drukken de vrouwen op het hard dat ze de enige zijn die er van af weten en beloven hen dat ze af en toe op de computer mogen. Dan moeten we wel een verhaal afspreken samen zegt Jessie. Hiske knikt. Oké, dat is goed zegt ze.

Wat later loopt Jessie alleen over het terrein en spreekt Brandon aan. Kan je een geheim bewaren vraagt hij. Brandon knikt. Ger en ik hebben in het kader van een sociaal experiment de tweede computer weggesluisd toen jij aan het sporten was. En voegt eraan toe dat de computer al een kleine week in de boot staat. Het sociale experiment is dat heel veel mensen de computer willen, maar geen actie ondernemen. Dat vind ik een hele leuke reageert Brandon. Ik vind het mooi benadrukt hij. Als Jessie even later richting Shelley loopt om haar in te lichten, reageert ze ook enthousiast. Tof zegt ze. Ik zeg niks. En waarom heb je mij gekozen om dit mee te delen? Jessie lacht. Omdat ik benieuwd ben of je een geheim kunt bewaren. Shelley lacht. Oké, ik weet van niks verzekert ze.

Niet veel later wandelt Jessie richting Andrea om ook met haar het geheim te delen. Je moet het wel voor je houden benadrukt hij. Andrea knikt maar legt uit dat ze dan ook een uurtje erachter wil. Ja, dat is goed zegt hij. Even later legt hij eerlijk uit dat er al een aantal mensen zijn die ervan af weten. Als je nu geen argwaan had gehad, waren we in de situatie beland dat iedereen het weet, maar niet weet dat anderen het ook weten. De nieuweling lacht. Waanzin zegt ze. Jessie knikt. Maar jij bent nu de enige die weet dat meerdere mensen het weten. Hoe zal dit aflopen?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 4    Gemiddelde: 3.3/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *