Dit zijn de zaken die de bewoners besproken hebben tijdens de vergadering van 22 juli

Dit zijn de zaken die de bewoners besproken hebben tijdens de vergadering van 22 juli

De vergadering begint met de financiën. Er is genoeg geld om de Katie knuffels te betalen maar de bv staat wel 5000 euro in de min. Jordie komt met het idee om pennen te bedrukken met Utopia 2 die ze enerzijds zelf kunnen houden en anderzijds aan klanten mee kunnen geven als souvenir. Het idee wordt niet heel enthousiast ontvangen, omdat de bewoners het grootste deel van de pennen zelf zullen gebruiken althans dat denkt Jessie. Ook komt Jordie met het idee om bloemen te kopen om wat meer sfeer en levendigheid in Utopia 2 te brengen. Het laatste punt van Jordie is dat de Utopia Pride shirts er binnenkort aan komen.  Volgens Mylène gaan de zaken bij de B&B goed, aanstaande vrijdag zijn er namelijk twee huisjes nodig voor slaapgasten. Ook Hiske komt met leuk nieuws. Aanstaande woensdag komt er een gast die Syrisch gaat koken voor Eten op Woensdag, dit is alvast een kleine promotie voor de volgende markt want deze persoon gaat ook eten verkopen tijdens de foodmarkt.

Ook wordt er een rondje gemaakt door de groep om te kijken wie wat gaat doen tijdens de aanstaande markt. Het volgende is besproken. Mariska gaat pizzapunten en wijn verkopen, Jens gaat drankjes inschenken maar verkoopt niks. Alexandra gaat haar spijkerbroeken verkopen en Jordie wil de Pride shirts verkopen. Mylène gaat weer bij de friet staan als dat er weer is, verder komt ze er later op terug. Hiske wil wel dat het woensdag bekend is wie wat doet. Gerrit gaat weer verder met de bakkerij. Hij gaat onder andere stroopwafelcake verkopen en er komt waarschijnlijk een nieuwe mok, maar verder houdt hij alles nog even geheim. Het wordt fantastisch benadrukt hij. Franny hoopt nagels te gaan doen maar ze moet nog wel even kijken naar een goede plek. Ook gaat ze t-shirts verkopen. Adriaan laat weten dat hij niks gaat verkopen. Dylan gaat voedsel tatoeëren en shirts verkopen. Brandon gaat weer aan de friet maar doet verder niks. Andrea gaat weer ice tea verkopen en gaat proberen de empenada’s nieuw leven in te blazen. Shelley wil haren knippen en ze gaat Survivor Jackets verkopen. Merel gaat voor WRTW en Donny & Diva werken. En Jessie gaat Donny & Diva en team Jessie weer verder oppakken. Hiske benadrukt dat het een wereld foodmarkt is en vraagt zich af of er nog meer ideeën zijn om meer diversiteit in het voedsel te brengen. Brandon wil voorstellen om de snacks meer te scheiden zodat de rijen meer verspreid worden. Jessie brengt als idee naar voren om de loempia’s weer uit de kast te trekken. Ook wil hij even benadrukken dat het eigen voedsel het niet altijd even goed doet. Het is geen cashcow voegt hij eraan toe maar dat merchandise het juist wel goed doet. Jessie wil dus voorstellen om het voedsel over te laten aan experts om risico’s te vermijden.

Alexandra is niet te spreken over de kleding die ze binnen heeft gekregen en gaat kijken naar verbetering, ook gaat ze ideeën uitwerken zoals een fitness evenement en fitness videos met een challenge. Ook gaat Jessie de btw nakijken hoe dat werkt bij de Katie knuffel, deze moet namelijk uit het buitenland komen en de regels daarvan zijn anders. Jessie laat ook weten ontevreden te zijn over het feit dat de sproeier soms zonder overleg is uitgezet. Het gras is overigens niet groener bij de buren, want het groeit in Utopia 2 hartstikke hard. Er is dus een grasmaaier nodig.

Het volgende punt is de Carbon Peeling. Merel komt met het idee om tijdens de markt Carbon Peeling en laserbehandelingen te gaan uitvoeren om de verkoop van de dienst een boost te geven. Er wordt druk over gesproken. We kunnen het proberen merkt Gerrit op. Anders gaat het waarschijnlijk weg voegt hij eraan toe. Hiske heeft de voorkeur laten weten om het niet op de markt te doen. Kun je niet vloggers of influencers hiernaartoe halen? stelt Andrea voor. Dit idee wordt met groot enthousiasme ontvangen.

Mylène heeft ook nieuws. Ze heeft visagie scholen benaderd, er is iemand die haar les wil geven tegen reiskostenvergoeding. Mylène wil graag weten of de groep het goed vindt. In principe is de groep akkoord maar wel onder voorbehoud van de uiteindelijke kosten. Jens spreekt vervolgens het schoonmaakrooster nog even door. Dit wordt aangepakt om alle irritaties omtrent het schoonmaken ook te bespreken. Jessie komt met een ander punt, zijn shirt is namelijk gebruikt als kwastendoek bij het schilderen van de bar. Daar is hij natuurlijk niet blij mee en hij wil weten wie dat heeft gedaan. Niemand geeft aan er verantwoordelijk voor te zijn geweest. Shelley geeft aan samen met Jens een draaiboek te hebben gemaakt voor de filmavond op 1 september. Het draaiboek is uitgeprint en wordt uitgedeeld aan alle bewoners. Tijdens de filmavond wil Shelley naast entreekaartjes ook snacks verkopen. Het idee is dat Hiske en Shelley een openingsspeech gaan houden en dat Gerrit misschien muziek gaat draaien. Shelley hoopt op goedkeuring, zodat de kaartverkoop zo snel mogelijk kan beginnen. Ook melden verschillende bewoners dat ze tijdens de markt mensen hoorden die enthousiast waren over de filmavond, dus de bewoners zijn niet bang dat er niet genoeg kaarten worden verkocht. De filmavond is akkoord en zal na de vergadering op de webshop verschijnen. En daarmee zit de bespreking van vandaag erop!

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 12    Gemiddelde: 3.3/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *