De verkiezingsagenda van augustus is bekend!

De verkiezingsagenda van augustus is bekend!

Een nieuwe verkiezingsperiode gaat weer van start. We hebben de belangrijke datums op een rijtje gezet en leggen nog eens uit hoe het allemaal werkt.

Maandag 19 augustus
De verkiezingstijd gaat van start. Je hebt 24 uur de tijd om te nomineren. Om 09:00 uur gaan de lijnen open en vanaf dan mogen alle premium paspoorthouders (betalende leden) stemmen op één van de huidige bewoners die zij het liefst zien vertrekken uit Utopia 2. De drie bewoners met de meeste negatieve stemmen krijgen de volgende dag, een extra stem tijdens de nominatieronde. Stemmen gaat via de officiële website of in de app.

Dinsdag 20 augustus
Om 09:00 uur sluiten de lijnen en zullen de bewoners ’s middags beginnen aan de nominatieronde. Allen mogen drie stemmen uitbrengen, de stemmen mogen worden verdeeld over twee of drie verschillende bewoners maar zij mogen hun stemmen bijvoorbeeld ook inzetten op één bewoner.

Ook wordt er duidelijk gemaakt welke drie bewoners het minst populair zijn volgens de online stemmers. In totaal worden er dus 48 stemmen verdeeld, 15 bewoners maal 3 stemmen + 3 publieksstemmen. De bewoners met de meeste stemmen zijn de genomineerden. Dit zijn er minimaal drie maar dit kunnen er ook meer zijn als hun punten gelijk zijn. Het lot van de genomineerden ligt in de handen van de nieuwe bewoner die zondag 25 augustus wordt gekozen door de groep.

Woensdag 21 augustus
Er arriveren twee potentiële bewoners. Vanaf dan staan de lijnen open op de website en in de app. Tot zondag 25 augustus 10:00 uur kunnen alle premium paspoorthouders (betalende leden) stemmen op hun favoriete potentiële bewoner.

Zondag 25 augustus
De dag dat één van de potentiële bewoners Utopia 2 moet verlaten. Om 10:00 uur sluiten de lijnen om te stemmen op jouw favoriete potentiële bewoner. De bewoners moeten vervolgens beslissen welke potentiële bewoner mag blijven en wie Utopia 2 moet verlaten, ook de twee stemmen van de premium paspoorthouders worden dan bekend gemaakt. De persoon die Utopia 2 moet verlaten, moet direct naar huis. De blijvende potentiële bewoner wordt dan vaste bewoner van de huidige groep. De blijvende visumhouder beslist de volgende dag over het lot van de genomineerde bewoners.

Maandag 26 augustus
Welke genomineerde bewoner moet Utopia 2 voorgoed verlaten? Dat beslist de nieuwe bewoner. Nadat de genomineerde bewoners zich vier dagen lang van hun beste kant hebben laten zien, moet de nieuwe bewoner zijn keuze bekend maken en stuurt één iemand naar huis.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 8    Gemiddelde: 3.4/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *