De tv uitzending, de finale: wie is de winnaar van Utopia 2?

De tv uitzending, de finale: wie is de winnaar van Utopia 2?

Tijd voor de grote finale, de live streams gingen eerder deze week offline waardoor we niet weten wie de grote winnaar van Utopia 2 is. De finale wordt namelijk alleen op televisie uitgezonden. In dit bericht beschrijven we wat er tijdens deze televisie uitzending gebeurd en welke bewoner zich natuurlijk de winnaar mag noemen.

Allereerst wordt er teruggekeken op Utopia 2. Wat er het afgelopen jaar er allemaal gebeurd is in de mini samenleving. Daarna worden de belangrijkste gebeurtenissen van die ochtend nog eens vertoont, maar daar hebben we uitvoerig over geschreven. Billy neemt de presentatie op zich en gaat alle families even af. Daarna gaat ze naar de finalisten om te kijken hoe het met hen gaat. Met iedereen gaat het goed, er is spanning en iedereen ziet er volgens Billy erg goed uit. De finalisten hebben er zin in. Iedereen geeft een high five en dan is het tijd voor de finale. Dit is echt een afsluiting laat Gerrit nog weten.

Billy heet iedereen welkom bij de allerlaatste dag van Utopia. Het is een avontuur wat zes jaar geleden begon. Het is een deel van uw en ons leven geweest. We gaan er met deze finale een eind aan maken. Daarna kijkt Billy terug op Utopia. Utopia 2 was niet zo;n gespreid bedje als de eerste editie. Vanavond is alles voorbij. De avonturen blijven hier liggen en daar mag iedereen trots op zijn. De finalist die de meeste punten heeft krijgt de prijzenpot en mag zich winnaar geven. Elke bewoner heeft tien stemmen verdeelt. Billy neemt de tussenstand eens door. Brandon heeft 4 stemmen  en staat op de laatste plaats. Op de vierde plek staat merel met 6 stemmen. Op plaats drie staat Franny met zeven, de tweede plek is voor Gerrit en de eerste plek met 24 stemmen is voor Hiske. De publieksstemmen gingen naar Brandon. Daarna is het tijd dat de finalisten komen. Ze worden met luid applaus onthaalt. Per finalist wordt hun tijd in Utopia 2 kort doorgenomen.

Daarna krijgt elke finalist de tijd te vertellen waarom hij of zij moet winnen. Brandon heeft vanaf dag 1 een hart voor Utopia en alle bezoekers. Ik heb alles mogen bouwen. Ik hoop jullie Utopiaan te zijn. Franny laat weten dat ze als onzeker en depressief meisje binnen kwam en daar nu bovenop gekomen. Ik heb advies aan mijn mede bewoners gegeven. Heb meerdere dingen met dansen mogen doen en zelfs banen aangeboden gekregen. Gerrit is voor een sociaal experiment binnen gekomen. Ik heb mij overal mee bemoeid. Ik ben dj geworden en een plaat opgenomen met zelfs Corry konings. Ik heb een bakkerij gerund met Hiske. Je kunt hier doen en laten wat je wilt en je droom realiseren. Ik heb mijn humor ook laten zien, dank jullie wel. Hiske zegt dat campagne voeren haar ding niet is. De titel wordt je gegund. Ik heb met iedereen een mooie samenleving gebouwd. Ik heb geprobeerd er voor iedereen te zijn maar ook voor mij zelf. Merel vindt zich de finalist die zich op alle facetten ingezet. Ik heb de bv naar hoger niveau getitl. Ik heb me ingezet voor seksuele uitbuiting. Ik kan heel de wereld aan.

Billy neemt het woord weer, er kan volgens haar maar 1 winnaar zijn. Jullie hebben hard gewerkt om de pot zo groot mogelijk te maken. Maar wie gaat er met dit bedrag naar huis. de 55 procent zijn verdeelt en de 45 procent moet vergeven worden. Het antwoord ligt in de handen van de notaris, hij komt de zwarte envelop brengen met de uitslag. Voordat ik bekend maak wie de winnaar van Utopia is gaan we kijken waar we het voor doen, gaat Billy verder. Het bedrag van de prijzenpot wordt bekend gemaakt, namelijk €69.202,80 euro!

Billy gaat de zegel open maken van de laatste zwarte envelop. Met 0,54 stemmen is op de laatste plaats Franny geëindigd. De vierde plaats gaan met 2,64 stemmen naar Gerrit. De derde plaats met 9,50 stemmen naar Merel. Het gaat dus tussen Brandon en Hiske. De winnaar van Utopia 2 is met 14.31 stemmen Hiske! Hiske wordt door de groep finalisten en familie geknuffeld. Yes roept winnaar Hiske blij uit. Daarna is het tijd voor champagne en een laatste woordje. Van harte gefeliciteerd zegt Billy en overhandigd de trofee. Hiske laat weten dankbaar te zijn, ik wil iedereen bedanken. Billy bedankt ook iedereen. Hiske is de laatste winnaar, een ontzettend groot applaus voegt ze eraan toe. De familie, fans en vrienden lopen de poort uit. Billy feliciteert nogmaals de winnaar en laat weten dat ze al voor Hiske was. Daarna gaat ze ook het terrein af.

De groep van vijf bewoners staat als laatste op het terrein. tijd om de spullen te pakken. De belangrijkste spullen gaan in de kisten en worden bij de poort neergezet. De Utopia vlag word naar beneden gehaald. Er wordt voor de laatste keer bij de poort geproost. Daarna gaat iedereen een voor een de poort uit. Brandon mag als laatste de poort dicht doen. Utopia bedankt ik ja je missen, zijn zijn laatste woorden en daarmee eindigt Utopia definitief.

 

 

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 17    Gemiddelde: 3.9/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 5 reacties op dit artikel
 1. Ria at 10:11

  Niet kritisch zijn want dan wordt je geweigerd.Doorgestoken kaart heb ik altijd al geroepen alleen op het eind konden ze het niet waarmaken.

 2. Lisa at 21:02

  Wat een feestelijk einde.Gun het Hiske.Zij was de stabiele factor in Utopia.Had het Brandon en Merel ook gegund.Zal het missen maar ja aan alles komt een eind.Ben wel benieuwd hoe het ze verder vergaan

 3. Margaretha at 19:42

  Wow , echt geweldig zeg dat Hiske gewonnen ? heeft en utopiaan van utopia2 is geworden . En met nog een mooi bedrag ook ; € 69,202,80 die zij mee naar huis mag nemen . Het is Hiske van harte gegund

  ? Van Harte Gefeliciteerd ?

  Volgorde van de eind uitslagen van de finalisten is perfect ?

  Bedankt voor het aanvullen van deze topic ( ivm de eind uitslagen van de 5 finalisten )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *