Bemiddeling door Gio

Bemiddeling door Gio

Gio heeft eerder bezoek gehad van Jochem van Gelder. De heren hebben van alles besproken, zo hadden ze het over een tv programma en presenteren. Maar ook om Patrick en Wilco bij elkaar te krijgen. Jochem gaf wat tips om Gio als bemiddelaar op te laten treden. En Gio heeft zojuist de eerste stap gezet! Hij is met Wilco in gesprek gegaan…

Bemiddelaar Gio neemt eerst Wilco even apart om eens te praten over Patrick. Gio legt netjes uit dat de sfeer tussen Wilco en Patrick niet goed is voor het groepsverband. Ook vraagt hij wat Wilco van Patrick vindt en waarom dat zo is. Uiteraard wordt het akkefietje van gisteren besproken en Gio vraagt of hij een hekel heeft aan Patrick. Wilco antwoordt een hekel te hebben aan de manier waarop hij werkt. Alles wordt op de lange toer geschoven. Hij zou een vakman zijn maar dan ga je niet zo te werk. En dan moet je niet tegen mij zeggen je bent een k*t bouwer, ik zit al 35 jaar in het vak. Ik negeer hem gewoon en dat stuit hem tegen de borst denk ik. Gio merkt op dat er vanaf de binnenkomst strijd was. Volgens Wilco was het de manier van binnenkomst. Hij pakt dingen verkeerd op, ik praat anders tegen mensen dan hij. Hij ergert zich op allerlei manieren hoe ik me uit. Wilco denkt dat Patrick bepaalde dingen bij Wilco neer legt. Hij geeft het voorbeeld dat hij beter in de groep ligt en goed kan communiceren. Dat wrikt waarschijnlijk ook bij hem. Gio vraagt of Wilco dan geen frustraties heeft. Maar Wilco antwoordt geen irritaties te hebben over Patrick. Als ik met iemand niet door een deur kan blok ik hem voor mijzelf. Anders ga ik me wel irriteren en krijg je die wisselwerking, nu is het van één kant. Ik weet niet wat ik moet doen, want ik doe niks! Gio begrijpt niet waarom ze niet goed kunnen samenwerken. Volgens Wilco gaat het gewoon niet werken. Hij denkt gewoon heel anders en werkt anders dan ik. Ze praten nog even verder maar de kern van het verhaal is dat de heren nogal verschillen van elkaar.

Gio heeft ook nog als bemiddeling even met Patrick gepraat. Ook Gio vroeg wat de reden is waarom ze vaak botsen. Patrick antwoordt het niet te weten, maar wel dat hij de slimste van de twee is. Vervolgens begint hij over gedrag wat Wilco van hem kopieert met een heel verhaal erom heen. Gio heeft begrip voor de timmerman, maar of hij het ook op zou kunnen lossen?

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 13    Gemiddelde: 3.3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *