Het centraal van 30 maart

Het centraal van 30 maart

Het luchtalarm wordt aangezet en dat kan maar één ding betekenen centraal! Hier lees je alle besproken punten van 30 maart terug. En zodra er video(‘s) beschikbaar zijn kun je het allemaal nog eens terug kijken.

Opening centraal
Mark begint en wil het positieve centraal starten. We staan sinds tijden in de plus! Om precies 1647 euro, alle kosten zijn er al in verwerkt. We gaan de goede kant op en verwacht dat we steeds meer omhoog gaan. We hebben de eerste maanden investering gedaan, wat de oorzaak waarschijnlijk is. Ik wil iemand in het zonnetje zetten, Laura! Door haar mutsen, hoodies, tatoeëren en de B&B hebben we veel geld binnen gehaald, 6500 euro binnen een week. De markt komt eraan. Ivan vindt het knap van Laura dat ze steeds verder denkt aan mogelijke nieuwe producten. Daar kunnen we allen een voorbeeld aan nemen.

Beloningssysteem
Joey zegt dat er vorige week gebrainstormd is over een beloningssysteem. Het werkt in schalen van netto winst, als jij in een maand tijd 100 euro verdient krijg je een 10tje. Je kunt het schema aflopen op het papiertje voor jullie. Als je 10 K opgehaald krijg je bijvoorbeeld 4K terug. Ook zijn er evenementen, Wij hopen dat de evenementen voor de groep zijn, met als we goed draaien een leuke beloning voor de groep. Dezelfde schalenstelsel worden gehandhaafd. Als je een product aanbied met 2 tallen wordt de winst door 2 gedeeld. Hoe meer je verdient, hoe hoger je bonus wordt! Vanaf 1 april wordt ermee gestart, we kunnen één maand proberen. Chris is wel een uitzondering, hij doet de rondleidingen en wat ons betreft telt de tuin ook mee. Maar Chris wil graag ook geld verdienen, en is van alles aan het verzinnen. Zo komen de posters van Chris binnenkort uit. Over de bonussen wordt later terug gekomen. Je moet ervan uit gaan dat je niks mee naar buiten mag nemen. Hoe moet ik geld verdienen vraagt Wilco zich af. Laura antwoordt dat hij kastjes kan bouwen, Wilco is niet zeker van zijn zaak. Het moet wel gaan lopen, hij is meer voor gelijkheid. Je kunt ook samen gaan werken waardoor de winst hoger wordt. Tineke wijst erop dat ze momenteel nog niks heeft. Laura en Laura bieden allebei geld aan. Laura heeft nog een mooie aanvulling je kunt mij mee helpen met de B&B en dan heb je er ook recht op. Wilco vindt het apart dat er gelijk een bonussysteem komt, ze staan immers net in de plus. En al snel ontstaat er een discussie.

investeringen
Er zullen waarschijnlijk veel investeringen zijn. Maximaal mag er 500 tot enkele uitschieters van 1000 euro aangevraagd worden.

Markt
Mark oppert dat er voortaan weer lijsten bijgehouden moeten worden met wat er verkocht is. De afrekenlijsten gaat Bjorn voor zorgen.

Hoe nu verder?
Het systeem wordt voorlopig ingevoerd, geldzorgen hoeven er niet te zijn enkele bewoners stellen hun geld beschikbaar. Alles wordt nog eens zwart op wit gezet. Er wordt de volgende keer op terug gekomen. Een beetje het zelfde verhaal als gisteren dus.

Mega mee zing spektakel
Het spektakel gaat goed, de kaartverkoop staat op 92 in totaal.

Negativiteit kinderfeestje
Afgelopen zaterdag was er een kinderfeestje. De klantvriendelijkheid waren de mensen niet echt over te spreken. Gio stelt voor om voortaan enthousiaster te zijn en dat iedereen zich netjes voor kan stellen. Zo bleef Ivan in bed liggen werd als voorbeeld gegeven. Er moet beter gecommuniceerd worden aldus Ivan.

Utopia open
Er is gesproken om een opendag in Utopia deze dag is van 11:00 tot 17:00 uur. Er zijn bepaalde vaste activiteiten zodat niet alle bewoners beschikbaar hoeven te zijn. De activiteiten die er standaard zijn voetbalclinics, dans workshops, pannenkoeken en schilderen.

Spirituele beurs
16 mei vindt er een spirituele beurs plaats, er zijn verschillende mediums en paragnosten die hun kunsten laten zien. Entree is 5 euro. Op deze dag zal er dus geen Utopia open zijn. Gaby zou er graag bij aanwezig zijn ook al spreekt de spirituele beurs haar een beetje tegen.

Rectificatie
5 April vindt er geen inzamelingsactie plaats in verband met eerste paasdag waar Gaby moeite mee heeft. Het wordt dus tweede paasdag.

Plannen met Pasen
Gaby verteld dat ze er mee bezig is geweest, ze hoopt dat er een spreker komt. Als hij niet komt ga ik het paas verhaal nogmaals uitleggen op een leuke manier. Een soort academie maar dan wat interactiever. Het zal ergens in de middag plaats vinden en duurt een uurtje. LauraB maakt een eind aan een discussie die net start. Wilco en Chris snappen niet waarom er moeilijk over gedaan en Chris vind het centraal te langdurig. Chris besluit te vertrekken en in de tuin te werken. Daarna zegt LauraB dat ze het gewoon uit respect doen voor het geloof. Ivan vindt dat hij niet vergeleken moet worden met Gaby. Mensen deden met mij mee tijdens de ramadan omdat ze het zelf wilde. Je moet dingen niet gaan opleggen. Gaby wil mensen niet in de weg lopen, het was alleen een vraag of het kan. Het geloof is iets moois en dat kun je delen met een ander. Ivan antwoordt er mee eens te zijn, maar hij kan zich ook voorstellen dat mensen het er niet mee eens zijn. Joey antwoordt respect te hebben voor het geloof. Maar als ik iets plan op een dag en jij zegt dat het om een uurtje gaat heb ik zoiets van…. Ik zou graag wel willen zien dat ik het niet zou verschuiven.

Le Luifel
Mark vertelt dat Le Luifel weer op de webshop staat. De oven is al besteld en woensdag komt er een container. Vandaag wordt er een bestelling voor hout gedaan. Ondertussen loopt Le Luifel gewoon door in de kitchen van Vanessa. De heropening vind hopelijk 10 april plaats, tijdens de verjaardag van Mark.

Promofilmpjes
Bjorn is bezig met de promo filmpjes en wil er geld mee genereren voor de gemeenschap. Ik ben nu bezig met iets waardoor we ermee geld mee zou kunnen verdienen. Wat laat ik later weten.

Dromendoosje & afsluiting
LauraB en Gabriëlle hebben een leuk idee. Gabriëlle vertelt dat ze bezig zijn geweest met een dromendoosje. We willen iedereen zijn droom hierin hebben. Hierin kunnen allerlei activiteiten om samen te doen in gedaan worden. Het kan van alles zijn aldus LauraB, zoals cursussen bungeejumpen etc. Doe je dromen in de doos, en dan kunnen we tijdens een groepsactiviteit plannen. Het is niet verplicht. En één droom per persoon, en mag geen geld kosten. En daarmee is het centraal ten einde gekomen!

 

Filmpjes worden later toegevoegd zodra deze beschikbaar zijn.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 13    Gemiddelde: 4/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *