Tineke lucht haar hart bij Ivan

Tineke lucht haar hart bij Ivan

Waarom voelt Tineke zich zo beroerd? En waarom verloopt het herstel minder snel? Ivan is benieuwd hoe het met zijn mede bewoonster gaat en besluit het gesprek aan te gaan.

Tineke ligt nog op de slaapplaats die Chris heeft afgestaan. Hier ligt ze om nog meer tot rust te komen, op deze manier heeft ze geen last van alle herrie die in de loods is.  Ivan gaat naast haar zitten en gaat het gesprek aan. Hij vraagt hoe het met haar gaat. Tineke geeft aan dat ze de manieren van sommigen buitensporig slecht vindt. Met name de schreeuwende geluiden van de jongere bewoners zitten haar dwars. Ik had het toch een beetje anders verwacht. Toch een beetje meer respect naar elkaar toe. En dat schreeuwen de hele tijd… Schreeuwen is eigenlijk onmacht he, als je geen normaal gesprek gaat voeren dan ga je schreeuwen voegt de zieke eraan toe. Maar dat is nog niet alles, ze heeft hierdoor de hele week geen rust gehad door het geluid dat anderen produceerden. En niet alleen zij heeft er last van, ook de afspraak die ze had met de man die in Utopia zou willen trouwen stoorde zich aan het geluid.  En dat was aan de andere kant, in de keuken. Er werd er zo’n kabaal gemaakt. Ze kunnen er ook bij stil staan, er is een klant! Ivan luistert aandachtig en probeert uit te leggen dat dat door de verdeeldheid in de groep komt. Door verschillen in leeftijd ontstaan er verschillen in waarden en normen. Maar dat heeft ook wel weer zijn charmes. Het gesprek gaat nog wel even door en Ivan biedt een luisterend oor. Mocht er een filmpje beschikbaar zijn zullen we deze spoedig plaatsen!

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 35    Gemiddelde: 3.9/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel
  1. Marja at 10:28

    Tineke wil de boel naar haar hand zetten. Lukt dat niet, dan is ze ziek,zwak, en misselijk. Had ze allemaal van te voren kunnen weten.

  2. joyce madarie zweers at 03:25

    waarom is tineke ziek ? gewoon heimwee , die hoofdpijnen komt door stres en spanningen .
    omdat ze heimwee heeft , ze mist thuis en familie . nu is ze naar huis gegaan , begreep ik , wel tijdelijk , maar moet je zien , dat het gauw over is , maar ja , om haar borg te houden , moet ze toch weer naar utopia als ze beter is , en dan komt die stres en spanning net zo hard weer terug , is ze weer terug bij af .
    maar ik denk wel , dat ze als nog eruit moet , maar of ze de borg houd?tja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *