Mark wil morgen een geldsysteem voorleggen

Mark wil morgen een geldsysteem voorleggen

Het geldsysteem in Utopia, een veel besproken onderwerp naast de nominaties. Geld is toch erg belangrijk in Utopia en de meningen over een geldsysteem zijn dan ook verdeeld. Zo vertelde Mark eerder dat hij broedt op een nieuw geldsysteem. En daar heeft hij het vanavond ook weer over. Hij wil bij de groep gaan peilen hoe ze over het nieuwe systeem denken. Of we gaan naar mijn systeem of we gaan door met het oude systeem. We moeten morgen echt knopen doorhakken. Ik ga liever niet terug naar alleen zakgeld. Colinda hoort het verhaal zo eens aan en is het er niet mee eens.  Ik ben zeker wel voor een beloningssysteem, daardoor kun je misschien wel mensen motiveren en activeren, maar ik houd van gelijkheid. En aan elk systeem zit wel iets dat ongelijkheid creëert. Ik ben niet van die trapsgewijze bonussystemen. Het systeem moet in haar ogen voor iedereen met een gelijke winstpercentage zijn. Dan gaat iedereen op elk evenement hard te keer. En wens je niet aan zoiets mee te dragen, dan krijg je ook die winst niet en dan krijg je gewoon een basis. Wat mij ontiegelijk vermoeid heeft is dat er aan elk systeem zoveel regels hangen. We moeten terug naar de eenvoud. En denkt dat het misschien al voldoende is om de bewoners te voorzien van alleen hun levensbehoeften. De rest van de inkomsten kunnen naar de bv. Mark is het daar dan weer niet zo eens. Ik ben aan de ene kant voor het geld verdienen. Maar aan de andere kant wil ik ook wel kleertjes kopen. Zal het Mark lukken om mensen over te krijgen voor zijn systeem?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 10    Gemiddelde: 4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
 1. Mjo at 09:09

  Dat er blijkbaar wederom een voorstel komt voor en ander geldsystem, komt doordat de bewoners blijven zeuren, dat ze niet genoeg geld krijgen. Terwijl ze er wel mee hebben ingestemd. Als het dan in de praktijk niet werkt beginnen ze te morren.
  Altijd is er ruzie over geld. Of wat er besteld moet worden.

  En dat volgens jou, Mark hierdoor terecht een stem van Wilco krijgt, vind ik grote onzin. Dat Wilco maar oppast, voordat hij het weet zit hij op schopstoel. Want niet alleen de kijker maar ook de bewoners beginnen zich te irriteren aan zijn gedrag. Nooit is iets goed bij hem en dan nog die belachelijke actie van hem, hij vertrekt en dan weer niet.

  Zijn kinderen waren niet voor niets kritisch. Dat hij daar maar eens over nadenkt.

 2. Mjo at 08:15

  Dat er weer veranderd dient te worden van het geldsysteem komt, doordat de bewoners nooit tevreden zijn over hun verdiensten en het geld wat ze krijgen. Ze stemmen telkens in met een voorstel om vervolgens tot de conclusie te komen dat het voor hun (individueel) in de praktijk niet goed uitpakt. En Mark moet dan maar weer zien, hoe de bewoners tevreden te houden en te stellen.

  Is daar Mark dan schuldig aan?? Neen, ik vind die conclusie te kort door de bocht.
  Dan Wilco, ook hij is toch niet tevreden, ook hij heeft steeds andere ideeën en vermeende oplossingen. Dus ook hij maakt zich schuldig aan het feit dat er steeds gewijzigd moet worden van het geldsysteem. Daar heeft hij kortgeleden nog een hele discussie overgevoerd.

  Je zult maar boekhouder zijn, bij en van dit ongeregelde zooitje, neen als ik Mark was bedankte ik voor de eer. Altijd gezeik en je doet het toch nooit goed.

 3. Ladybug at 03:27

  Alwéér een nieuw geld systeem!!? Geen wonder dat hij een stem van Wilco krijgt. Wat een
  flut boekhouder om steeds weer de boel te wijzigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *