Bjorn en Ivan weer in conflict

Bjorn en Ivan weer in conflict

De heren hadden gisterenavond hun ruzie weer goedgemaakt maar vanmiddag hadden de twee weer een conflict. Dit keer ging het over de inkoop.

Ivan eist dat er strakker wordt ingekocht, dus dat je niet meer inkoopt dan je daadwerkelijk nodig hebt. Dat klopt antwoordt Bjorn maar in een BV werkt dat grotendeels anders.  Met eten verplaats je het gewoon naar een ander project. Ivan is het daar duidelijk niet mee eens,  je kunt de besloten vennootschap van Utopia niet vergelijken met de buitenwereld.  Je hoeft mij niet te vertellen hoe je zoiets in een normale BV moet runnen, maar je weet waar je nu bent. Dan ga je hier dingen niet moeilijker maken dan dat ze zijn. Dus we gaan gewoon strak genoeg inkopen, zodat er niks overblijft wat voor eigen gebruik is of voor een ander project. Gewoon strak. Zo weet je aan het eind van elk evenement wat je netto hebt verdiend en niet wat er is overgebleven voor een ander evenement. Bjorn snapt Ivan, maar denkt wel verder dan dat. Dat vlees dat we nu over hebben kan morgen verkocht worden, want er zijn barbecues of het kan aan Baas Beach verkocht worden tijdens de opening. Er is eenmalig geïnvesteerd en vervolgens haal je er toch die winst uit. Je maakt een risico-analyse.Maar Ivan houdt voet bij stuk, volgens hem hoeft er helemaal niet zoveel ingekocht te worden. Je hoeft hier niet in zulke grote aantallen te denken, want we krijgen hier niet zulke grote aantallen mensen binnen.Ook vraagt Ivan zich af waarom het zelf maken van bijvoorbeeld sate niet gedaan wordt om zo te besparen. Volgens Bjorn is daar geen tijd voor aangezien er nog veel evenementen, inclusief barbecues, aan zitten te komen. Hij zou het zonde vinden als kleine hoeveelheden voedsel, vanwege de kleine inkoop, na een evenement overblijven en dan uiteindelijk weg worden gegooid. Bjorn denkt dat het beter is om groter in te kopen en dan het eten, dat in grotere getale overblijft, door te schuiven naar het volgende evenement.

De heren blijven in disussie en kunnen het niet met elkaar eens worden over de inkoop. Gozer ik ga hier niet over discussiëren zegt Ivan. We komen er niet uit. Je bent koppig op dit moment.  Je maakt het altijd mooier dan dat het is. Bjorn roept al snel dat dit de feiten zijn en hij  realistisch is. En met de volgende woorden eindigt Ivan het gesprek, was dat maar zo, dan zaten we nu op een lijn. Nu ben je optimistisch aan het doen.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 16    Gemiddelde: 3.8/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 9 reacties op dit artikel
 1. Ruud at 01:37

  Ik zal me echt schamen als mijn zo een grote mond heeft tegen over andere mensen .
  IVAN`s Moeder en zussen zullen zich echt schamen nu Als Moslim sta je juist goed tegen over de mensen en niet als een dictator,,,,,,,,,,heb respect voor je mede mens.

 2. Jan at 18:09

  Wanneer gooien ze die Ivan eens een keer over de schutting. Wat een idioot die denk dat hij alles en iedereen naar zijn hand kan zetten. Dan rot je maar op naar je eigen land en ga daar dictator spelen, mafkees.

 3. joyce madarie zweers at 17:47

  ivan moet eens een pofferd tussen de ogen krijgen , met dat rotgedrag van hem , is hij helemaal gek geworden , iedereen moet eens hem negeren , als ik daar was , had ik een goeie ruzie gemaakt met hem , en vanaf dat moment hem totaal gaan negeren , totaal . doen andere dat ook automatisch en dat gaat hem uit balance brengen , dat doet zeer als iedereen hem gaan negeren . zwijgen doet pijn . heel veel pijn . eikel er zijn geen regels , dus hou je muil ivan , hun zijn je slaafjes niet , wilt hij wat , prima , doet hij het zelf maar . veel plesier ivan met alles zelf doen , andere moeten met hem kappen , ook nicole . nicole laat hem barsten , ik moet zeggen nicole , die ex van je , een lekker gozer , dat je hem ook heb laten gaan , is het een surinaams/hindoestaans vent , zo ja , laat hem maar komen . ik weet er wel raad mee. daar is ivan niks bij , daar zou ik ook niet warm of koud van worden

 4. Maria at 15:58

  Ivan zou zichzelf eens terug moeten zien als tie zo,n grote muil heeft tegen Bjorn, hij doet net of heel Utopia van hem is, en waarom moet er altijd gedaan worden wat Ivan zegt, hij zou eens goed op z,n plaats gezet moeten worden, maar volgens mij zijn de meeste bang van hem, ook Nicole zit er dan maar een beetje bij te kijken en durft al helemaal niks te zeggen, vast een voorproefje als je met Ivan verder gaat, je zit dan onder de plak van Ivan, z,n moeder vooral, en de zussen.
  Nicole, ga lekker naar huis en laat dat hele Utopia achter je, je ogen stralen niet meer zoals toen je binnenkwam.

 5. MarieJoan at 15:04

  Inderdaad, iedereen is bang voor Ivan.
  Meneer speelt een beetje de baas, weet alles beter en heeft iedereen al zo’n
  beetje zijn excuses aangeboden.
  Het wordt tijd dat hij opstapt, maar ze durven hem niet eens te nomineren,want dan krijgen ze het moeilijk na de tijd.
  Of moet er eerst de pleuris uitbreken met alle gevolgen vandien.
  Vroeg of laat gaat het fout.
  Arrogante, agressieve kwal!
  En Bjørn laat je niet kisten,jij hebt net zoveel rechten als hij.

 6. Ronald at 14:41

  Er is maar een manier die de dames en heren aan de gang krijgt en dat is diegene die na twee maanden te weinig heeft verdient of teveel heeft gekost vliegt er uit! Iedereen moet voor zichzelf zorgen wat eten en drinken betreft, wedden dat ze zuinig worden en kreatief om geld te verdienen omdat ze niet als laatste willen eindigen.
  Dan krijg je vanzelf dat de rotte appels er tussen uit vallen en bestaat er geen vriendjes politiek, als het nodig is zou ik de spelregels aanpassen anders is Utopia ten dode opgeschreven!

 7. anneke at 14:32

  Hoelang is dat goed gegaan met die twee ,niet lang dus heeft alleen Ivan wat te vertellen mag Bjorn geen mening hebben en waar zijn de andere om Bjorn te helpen nergens ze zijn bang voor Ivan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *