Bewoners houden een interventie voor Jessie omdat hij drank heeft genuttigd

Bewoners houden een interventie voor Jessie omdat hij drank heeft genuttigd

Afgelopen avond werd duidelijk dat Jessie eergisteren drank heeft genuttigd. Victoria sprak hem hier al op aan maar de bewoners hebben besloten hiervoor bijeen te komen en een interventie te houden.

Opening interventie
Victoria begint de interventie en laat weten dat ze zich verantwoordelijk voelt voor Jessie. Als groep hebben de bewoners namelijk een afspraak gemaakt en belooft dat ze Jessie zouden helpen. Ik heb hem in de gaten gehouden en al eerder vermoedens gehad, maar dit keer is het voor mij te ver gegaan. Daarna richt ze zich op Jessie en vraagt hem op de man af waarom hij heeft besloten om nu wel te drinken.

Jessie’s reden om weer te drinken
Jessie zegt dat hij heeft besloten om af en toe een drankje te drinken. Ik ben is er een tijd geleden mee gestopt, omdat het vaak vervelende situaties veroorzaakte. Niet omdat ik te vaak dronk. Ik kan zelf bepalen wat de grens is en heb in de laatste twee maanden goed nagedacht. Ik geeft toe dat ik deze keuze eerder had moeten vertellen, in ieder geval voordat ik het drankje had gedronken legt hij verder uit. Victoria antwoordt dat ze nu het gevoel heeft alsof hij zijn gedrag goed probeert te praten. Wat je nu zegt voelt als mosterd na de maaltijd. Waarom ben je nu wel volwassen genoeg om deze keuze te maken?

Niet de eerste keer
Ruud merkt op dat Jessie vaker heeft gedronken en eergisteren niet de eerste keer was. Hij vindt het raar dat ze samen een paar dagen geleden nog over het stoppen met drinken hebben gehad. Terwijl hij toen dus al de keuze had gemaakt om wel te gaan drinken.

Balans vinden
Bas begrijpt dat het stoppen met alcohol niet de oplossing is. En stelt dat Jessie een balans moet zien te vinden. Hier is Ramona het mee eens. Ze herkent haar eigen situatie in die van Jessie. Ook zij heeft problemen met een balans vinden. Ze vergelijkt Jessie’s alcoholgebruik met haar eetgewoontes en legt uit hoe moeilijk het is om je te weerhouden van iets wat je graag wil doen.

Jessie bedankt Victoria
Jessie geeft toe dat hij eerder aan de groep had moeten vertellen dat hij weer wil gaan drinken. Hij bedankt Victoria voor haar oplettendheid, en waardeert het dat ze hem wil helpen. Victoria vertelt daarna dat ze het liever niet had gedaan, maar wijst hem erop dat hij dit zelf heeft gevraagd. Ondanks het feit dat hij nu deze keuze maakt, zal ze alsnog hem in de gaten houden. Bas voegt eraan toe dat hij voortaan ook eerlijk en open erover moet zijn, want dit is niet de manier waarop de bewoners met elkaar omgaan.

Verleiding
Victoria spreekt dan de andere bewoners toe en laat weten dat zij ook mede verantwoordelijk zijn. Zij moeten ook Jessie niet in de verleiding brengen en hem helpen bij dit proces.

Rowena heeft twijfels
Rowena hoopt op haar beurt dat Jessie de goede keuze maakt, maar heeft wel haar twijfels. En vraagt zich af wat er gaat gebeuren als het wel weer een keer verkeerd gaat. Ook Gina wil dit graag van Jessie weten. Jessie verzekert de bewoners dat dit niet gaat gebeuren. Ik wil niet dat ik telkens op de vingers wordt gekeken. Ik ben 25 en kan zelf de juiste beslissing maken voegt hij eraan toe.

Vertrouwen
Dan laat Billy weten wat zij van deze situatie vindt. Ze vindt dat Jessie zich genoeg bewezen heeft en met een bepaalde wilskracht zich heeft weerhouden van alcohol. Deze wilskracht kan hij gebruiken om op een juiste manier om te gaan met alcohol.

Zorgen
Victoria vindt het prima dat Jessie niet op zijn vingers gekeken wil worden. Maar alsnog zal ze op hem letten, want ik maak me zorgen. Ik hoop dat hij in de toekomst eerlijk zal zijn. Vooral het liegen vind ik moeilijk om te accepteren, dit was een grote teleurstelling voor mij. Jessie begrijpt dit en is blij dat ze de bewoners bij elkaar heeft geroepen. Hiermee zijn de bewoners uitgepraat en eindigt de interventie.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 23    Gemiddelde: 3.4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel
 1. Ria at 13:38

  Ik zie Billy in mijn gedachten bij alles wat er wordt gezegd instemmend knikken.Maar wie loopt er stiekem met twee drankje naar Jessi toe.Als hij maar goed aangeschoten is mag ze blijven slapen jammer dat hij haar niet door heeft.

 2. Druif at 10:11

  Hilarisch ???. Vooral van gina . De grootste dronken tor die er rond gelopen heeft maanden lang.
  Best goed bedoeld hoor van sommige mensen .
  Maar er zitten er tussen die zijn zo schijnheilig als wat , ook zweefteefje.
  Dat ramona zich beetje kan verplaatsen in hem is lief gezegt . Hij zal het inderdaad zelf moeten doen.
  Zou helpen als ze Billy er zo snel mogelijk uit zouden stemmen.want zij is zeker een grote reden van zijn stress

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *