Het centraal van 23 maart

Het centraal van 23 maart

Een nieuwe dag is weer aangebroken in de mini samenleving die Utopia heet. De bewoners hebben deze morgen alweer van alles besproken in een centraal. Hier lees je alle besproken punten terug.

Jessie start met de financiën, hij is erg positief want de bv staat ruim 19000 euro in de plus. Een groot deel is afkomstig van de ondernemers maar ook de minimalisten hebben niet slecht gepresteerd. Het gaat goed, dat is positief voegt hij eraan toe.

Daarna krijgen alle bewoners één voor één het woord om te vertellen waar zij mee bezig zijn. Na een kort rondje zijn ook nieuwe bewoners Demi en Fay aan de beurt. Iedereen is benieuwd waar zij mee bezig zijn. Zoals gisteren al duidelijk werd zijn de twee druk in de weer met hun gedenkkettingen. Ze hebben al veel aanvragen binnen gehad dus het loopt goed. Daarnaast willen de twee polaroidfoto’s gaan maken op de markt als aanvulling op de digitale foto’s die er altijd al gemaakt worden.

Vervolgens heeft Ramona wat belangrijks te melden. Ze vindt dat er de laatste tijd weinig wederzijdse interesse is voor elkaar. De langer zittende bewoners en de nieuwe bewoners gaan vaak niet hand in hand. Daarom wil ik iedereen meegeven beter samen te werken en naar elkaar te luisteren. Er wordt nu vaak tegen dezelfde problemen aangelopen en dat is onnodig voegt ze eraan toe. Victoria is het daarmee eens en laat weten dat ze samen met Rob een document heeft gemaakt waarin staat welke problemen de bewoners zijn tegengekomen. En ze raadt iedereen aan daar eens in te kijken.

Dan is Romy aan de beurt, ze vertelt dat ze al een jaar lang verantwoordelijk is voor de koeien en ze heeft besloten een stapje terug te doen. Ik wil graag met de groep overleggen hoe we nu verder gaan. Bas biedt meteen aan dat hij wel drie dagen van Romy wil overnemen. Ook Demi en Fay bieden aan te willen helpen. Zelfs Jessie biedt aan dat wanneer niemand anders wil ook hij zijn bij zal dragen. De groep begint hard te lachen maar Jessie laat merken dat hij geen grapje maakt. Ik wil niet vast ingepland worden, maar als het nodig is wil ik Romy helpen met de koeien voegt hij eraan toe.

Victoria neemt als laatste het woord. Morgen zal zij Utopia verlaten, en ze wil daarom graag haar verantwoordelijkheden overdragen. De bar wordt overgedragen aan Romy, die vanaf nu verantwoordelijk zal zijn voor onder andere de inkoop van de drank. Daarnaast heeft ook de liquor store een nieuwe eigenaar nodig. De sleutel van het winkeltje legt Victoria daarom op tafel, en het is aan de groep om te bepalen wie de nieuwe verantwoordelijke wordt. Rob, René en Kevin bieden zich aan en zullen onderling overleggen wie deze taak uiteindelijk op zich zal nemen. Daarna begint Victoria over het koffiezetapparaat. Ze maakt deze vaak schoon, en Karin zal dit vanaf nu van haar overnemen. Als jullie nog vragen hebben, dan kunnen jullie vandaag nog om hulp vragen. Ik ga straks mijn spullen inpakken voegt ze eraan toe. Morgen is natuurlijk het echte afscheid, maar wil iedereen alvast wel vast wat meegeven. Geloof mij, Utopia is meer dan wat jullie er op dit moment van maken. En met deze positieve woorden sluit het centraal van vandaag.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 10    Gemiddelde: 4.6/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *