Het centraal van 1 juni

Het centraal van 1 juni

Een nieuwe dag is weer begonnen en de bewoners zijn vroeg bij elkaar gekomen om van alles te bespreken in een centraal. Hier lees je de belangrijkste besproken punten terug.

René opent het centraal en vertelt over de financiën. De winst van de ondernemers staat op dit moment op 6545 euro en die van de minimalisten op 1221 euro. De groep is tevreden over deze bedragen en vinden dat ze goed hebben gedraaid deze maand. Billy geeft René vervolgens een compliment, aangezien hij heeft uitgezocht voor elke bewoner welke producten nog verzonden moeten worden. Dit vond ze erg fijn omdat ze zelf het overzicht kwijt was.  Cemal neemt het woord en laat weten dat ze een btw rekening zullen krijgen van 8000 tot 12000 euro. Daarom hebben ze besloten dat vanaf nu de boodschappen voor 250 euro worden gehaald om zo geld te besparen. Dit geldt voor het avondeten en brood, het beleg moeten de bewoners vanaf nu zelf betalen. Iedereen krijgt hier 100 euro zakgeld voor.

Billy vraagt zich af of dit ook betekent dat Bas zijn structuur nog niet ingaat. Bas is het hiermee eens en laat weten dat met oog op de huidige status van de financiën, de nieuwe structuur pas na de markt in delen wordt ingaat. Na de markt zullen de bewoners beginnen met het betalen van belastingen over ongezonde producten die voor de bv zijn. Maar Billy wil nog meer kwijt. Aangezien het penthouse van Boyd veel meer geld heeft gekost, dan in eerste instantie werd gedacht, lijkt het haar wel zo eerlijk om de benedenverdieping te gebruiken voor Utopia bv. En roept de bewoners op om na te denken over hoe de ruimte kan worden gebruikt, zodat er ook geld mee verdient kan worden. Kevin merkt op dat deze situatie ook een les moet zijn voor allemaal. Hij wil meer transparantie over bouwprojecten in Utopia. Het is zonde dat er zoveel extra kosten zijn gemaakt terwijl hier niemand van afweet.

Kevin gaat verder over de Utopia markt. En geeft de groep een compliment over de marktdag van een paar dagen geleden. Iedereen hielp mee en ging aan de slag met het terrein. Waar wel nog aan gewerkt moet worden, is de Candyshop. Deze moet nog geverfd worden en de binnenkant moet nog veranderen. Bas voegt eraan toe dat hij een geld boom heeft gemaakt van hout, die nu bij Baas Beach staat. De bewoners zijn benieuwd naar zijn nieuwe kunstproject en besluiten vanmiddag een kijkje te nemen. René zal binnenkort naar Egypte gaan en heeft laatst een oproep geplaatst aan kijkers om mee te gaan. Karin laat weten dat er verschillende e-mails zijn binnengekomen, hieruit heeft René vier kandidaten gekozen. Deze vier zullen worden uitgenodigd in de loods en dan zal hij uiteindelijk de keuze maken wie hij zal meenemen.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 50    Gemiddelde: 1.2/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel
  1. Else at 16:44

    NU lees ik ineens pas over een btw rekening van 8000 tot 12.000 euro!??
    Hoe zit dat dan, we hebben het er regelmatig over gehad dat er geen btw betaald wordt, en nu ineens tussen neus en lippen door alleen deze mededeling. En dan een marge van 4000 euro? in de te verwachten btw?
    graag meer nieuws hierover…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *