Klinisch psycholoog Iva komt een presentatie geven over seksueel misbruik

Klinisch psycholoog Iva komt een presentatie geven over seksueel misbruik

Aan het eind van de middag is klinisch psycholoog Iva Bicanic in de mini samenleving gearriveerd om te praten over seksueel geweld. Ik ben echt blij dat je er bent, zegt Merel terwijl ze haar een hand geeft. Ik ga de bel even rinkelen, zodat iedereen komt. Even later zitten alle bewoners in een kring in de silo en begint Merel met praten. Ik wilde graag hier over het onderwerp praten, om mensen te laten zien dat er echt wat te doen is aan seksueel geweld, zegt Merel. Ze vertelt dat ze naar aanleiding van het onderwerp haar kledinglijn WRTW heeft ontwikkeld. Iva is het met haar eens dat er iets te doen is aan seksueel geweld en ze stelt voor dat ze gewoon begint met haar verhaal. Ik werk mijn hele leven al met slachtoffers van seksueel misbruik, begint de klinisch psycholoog. Ik weet dat het onderwerp veel oproept en mensen het eigenlijk niet willen horen. Volgens Iva is het belangrijkste kenmerk van seksueel misbruik dat mensen er niet over vertellen. Er zijn veel mensen die misbruik hebben meegemaakt zonder dat je dat weet, legt ze uit. Sommigen houden het zelfs hun hele leven geheim. Iva vertelt dat de reden hiervan te maken kan hebben met schaamte, angst en schuldgevoelens. Wat er vaak gebeurt als mensen er mee naar buiten komen, is dat mensen er iets van vinden, zegt ze. Ben jij ook zo benieuwd naar de rest van de presentatie?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 4    Gemiddelde: 3/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *