Lotus krijgt veel respect van haar mede bewoners wanneer zij emotioneel haar verhaal doet

Lotus krijgt veel respect van haar mede bewoners wanneer zij emotioneel haar verhaal doet

Klinisch psycholoog Iva praatte deze middag met de bewoners over seksueel misbruik. Wanneer de presentatie op zijn einde loopt en de klinisch psycholoog  de bewoners de ruimte geeft om vragen te stellen, grijpt Lotus dit moment aan om iets heel persoonlijks over zichzelf te vertellen. Ik ben als dertienjarig meisje aangerand door iemand die zwaar onder invloed was en mij ook niet herkende, vertelt ze. Het wordt muisstil in de silo. Ik heb toentertijd voor mezelf gehouden, omdat ik me heel erg schuldig voelde en ik niet het contact wilde verbreken met diegene, gaat Lotus verder. De tranen rollen over haar wangen. Wat moedig van je om dat de delen, zegt de klinisch psycholoog. Lotus herkent zich in de presentatie van Iva. Ik had nergens meer zin in, legt Lotus uit. Niks boeide me meer. De vrouwelijke bewoonster vertelt dat ze na het verschrikkelijke moment geen hulp wilde. Ik deed het zelf wel, zegt ze. Uiteindelijk heb ik mensen om me heen verzameld die heel sterk en heel afbijtend waren en daar heb ik een veilig gevoel bij gevonden. De klinisch psycholoog vraagt of Lotus de verschrikkelijke gebeurtenis ondertussen heeft verwerkt. Ik denk dat je zoiets nooit echt kan verwerken, reageert Lotus. Iva vertelt Lotus dat ze altijd bij haar mag komen als ze denkt dat de klinisch psycholoog haar kan helpen. De woorden van Lotus lijken de groep te raken. Super stoer dat je dat durft te vertellen, zegt Merel. De vrouwelijke bewoonster denkt dat Lotus door haar verhaal te delen een drempel wegneemt voor andere slachtoffers van seksueel misbruik. Ook Hiske is trots dat Lotus de stap heeft genomen om haar verhaal te delen. Ik vind het echt heel krachtig, zegt ze. Direct na het afronden van de presentatie wordt Lotus omhelsd door Merel en ook Mike slaat niet veel later een arm om Lotus heen.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 21    Gemiddelde: 3.9/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
  1. Heidy at 08:27

    Knap van Lotus om zichzelf zo bloot te geven over iets wat vroeger is gebeurd. Zeer aangrijpend lijkt mij voor een meisje van 13 jaar. Het zal je maar gebeuren. Ik wens haar heel veel sterkte toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *