Een mediation coach voor Wilco en Patrick

Een mediation coach voor Wilco en Patrick

Vanessa is eerder bezig geweest om de problemen tussen Wilco en Patrick op te lossen. Echter leek het haar wel handig om een deskundige hiervoor uit te nodigen, zojuist is er een mediation coach voor Wilco en Patrick gearriveerd. Gisteren hebben de heren de opdracht gekregen om hun irritaties op te schrijven, zullen ze eruit komen?

Wilco heeft gisteren ook al benoemd dat hij geen interesse had in deze therapie, echter zit hij er toch bij! Wel eens waar schudt hij Martin een beetje afstandelijk de hand. Wilco lijkt niet overtuigd of dit echt wel gaat helpen en dat merkt de mediation coach op. Hij vraagt is er vanuit jou ook echt behoefte om eruit te komen? Wilco komt vervolgens met een duidelijk antwoord, Nee iedere keer als je probeert eruit te komen ga je op je bek. Ik heb geen relatie met hem, ik hoef ook geen relatie met hem. Ik heb gisteren gezien hoe hij met z’n relatie omgaat en dat hoeft voor mij ook niet. Daarom wil ik ook niet meer met hem praten, ik ben er een  beetje klaar mee. Alles wat ik zeg wordt verdraaid en dan heb ik zoiets van zoek het dan maar uit. Als zij wil sparren dan geef ik wat tegen gas antwoordt Patrick. Wilco vertelt dat hij zijn “gevoelens” uitschakelt voor Patrick. Toen hij net in Utopia kwam ging het wel, maar zodra er een grapje gemaakt wordt dan gebeurd het gewoon weer. Ook komt het gesprek even aan de orde wat Patrick eerder met Wilco heeft gehad, hij had toen ook al zijn irritaties opgeschreven en voorgedragen. Echter is daar volgens Patrick niet veel verbetering van gekomen. Er staan veel verwijten in aldus Wilco. Patrick vindt dat Wilco met name kleinerend doet naar mensen toe, zo noemt hij vrouwen wijf of wijffie. De heren komen er niet echt uit en de mediation coach ziet ook in dat het niet gaat. Hij wil per persoon hun ervaringen weten.

Patrick zegt bang te zijn voor Wilco, en bang op de manier waarop hij spellen speelt. Hoe hij achtermans rug om verhalen creëert en hij kopieert gedrag. Ik ben hier in Utopia om harmonie, creativiteit en rust te creëren. En sinds de dag dat Wilco er is is dat veranderd, ik weet niet of je daar gelukkig om moet zijn. Als ik bang beng stagneert mijn creativiteit en humeur. Ik ga een agressievere taal spreken anders kom je niet mee. Het beïnvloed mensen en meerdere.

Wilco zegt Patrick te negeren, alles wat ik zeg wordt omgedraaid en ik voel me er zo wel goed bij. Dit is mijn Utopia en blijf met mijn eigen Utopia door gaan. Ik kan het uitzetten want ik heb daar helemaal geen zin in.

De heren kibbelen vervolgens even verder zoals we dat gewend zijn. En volgens mediation coach verspillen de twee veel ernergie om alles goed aan elkaar uit te leggen. Maar het zou mooier zijn als je elkaar een vraag stelt en wacht op een antwoord. Soms is het handig om elkaar de gelegenheid te geven wat diegene zelf ervaart. Jullie zijn twee verschillende mensen en dat mag toch. Jullie praten vanuit jullie emotie als reactie op een ander. Jullie leggen uit wat de andere verkeerd heeft gedaan om daar mee uit te leggen wat je eigen emotie is. Volgens Wilco is dit gesprek een beetje nutteloos, Patrick moet met zichzelf aan de slag. Jullie hebben allebei jullie Utopia maar je hebt wel met elkaar te maken. En Wilco vraagt zich nogmaals af wat hij in dit gesprek doet. Ik heb geen probleem met Patrick dat heb ik vanaf het begin aan gegeven. Ik denk dat het meer om Patrick gaat om mij. Ik ben klaar met dit soort dingen, ik heb het al vaker mee gemaakt en aan tafel gezeten. Je moet zelf iets doen aan jezelf. Patrick zegt het wel te begrijpen hij denkt namelijk dat Wilco niet de capaciteit heeft om hem te begrijpen. Ik wil hoe dan ook met een schone lei verder gaan, er moet een nieuwe pagina komen waarin het andere losgelaten wordt. Wilco vindt het de zoveelste nieuwe pagina en wil het niet aan gaan. Ik ben Wilco en ben zoals ik ben, dit is verloren energie. En besluit Wilco het gesprek te verlaten. Wel praat de mediation coach even met beide personen maar of deze therapie ook geholpen heeft?

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *