Het centraal van 4 januari in Utopia

Het centraal van 4 januari in Utopia

Na de komst van nieuwe bewoner Bjorn is het gelijk even tijd voor een centraal. Hier lees je alle besproken punten van 4 januari terug.

Rust ruimte
Colinda wil de schuur omtoveren tot rust ruimte, zodat ze daar haar readingen kan geven. Ze geeft er nog een extra argument bij, ik word van hot naar her gestuurd.

Meer geld
Laura vindt het belangrijk dat de bewoners weer geld gaan verdienen. Ze wil dat er meer gefocust wordt op de B&B. Hier kunnen namelijk veel inkomsten mee gegenereerd worden. Ook de andere bewoners zijn het er mee eens dat er geld verdiend moet worden en hoe ze geld moeten gaan investeren moet ook over nagedacht worden.

Niet delen
Het leek Joey een goed idee om Colinda’s rust ruimte te combineren met een soort van kerk voor Gaby. Colinda twijfelt of dat wel zo handig is. En Chris lijkt het wel slim om de ruimte te combineren met de B&B. Colinda is heel stellig in haar antwoordt ze wil niet delen.

Nog meer afzonderen
Patrick heeft een flink bedrag besteed van zijn eigen bonus voor timmergereedschap. Het gaat om 1500 euro aan gereedschap en hout, ter waarde van 8000 euro. Verder wil Patrick meer ruimte krijgen om zijn eigen hut te bouwen. Gaat Patrick zich nog meer afzonderen?

Waar komt de B&B nou?
Laura wil de B&B heel graag blijven doen, maar waar is er plek voor de B&B? Ze wil stappen gaan maken en met zijn alle brainstormen. Ze vindt een B&B in een sportzaaltje erg slordig, dus wil ze het Cordwood huis van Nicole gebruiken. Echter moet dat nog wel even opgebouwd worden…

Kerkdienst
Gaby wil graag zo snel mogelijk een kerkdienst uitvoeren. Ze heeft niet erg veel nodig en heeft alle contacten al. Ook wil ze dansworkshops geven. Het enige wat ze daar voor nodig heeft is een beetje ruimte en een grote spiegel. LauraB is wel benieuwd wat de kosten van zo’n kerkdienst zijn. Gaby zal aan het einde van de kerkdienst een gift vragen. Voor alle drankjes na afloop wil ze een klein prijsje vragen. Verder denkt Gaby dat er veel mensen op af zullen komen.

De patatkraam
De patatkraam kostte zo’n 2000 euro. Dit heeft Mark van zijn eigen geld betaald. In de loop van de week wil Mark gaan beleggen. En Mark wil de financiën een tijdje laten liggen, het is onduidelijk wie het dan gaat doen…

Studeren
Gio heeft zijn schoolboeken binnen en is druk bezig met studeren. Ook houdt hij de koeien en kippen nog in de gaten. Het gaat volgens hem helemaal top! Binnenkort zal hij ook nog kaartjes online zetten voor de markt in Utopia.

Fotoshoots en Cabaretiers
Naomi heeft een licht set besteld, deze is gisteren avond gearriveerd. Ze wil nog steeds verder met fotoshoots geven. Naomi heeft hier tot nu toe niet echt een plek nodig, behalve als er veel aanmeldingen komen. Ook vertelt Naomi dat ze verschillende cabaretiers gemaild heeft om in Utopia te komen optreden.

Tattoostudio
De tattoostudio is bijna af. Martin komt morgen weer om Joey en Laura verder te helpen en dan gaat de studio bijna open!

Ownen!
Wilco is erg enthousiast en is druk bezig voor Utopia 2.0 En is ook nog eens bezig met het zoeken van nieuwe leveranciers. We gaan het ownen!

Cordwood huisje
Nicole is druk en serieus bezig met het Cordwood huisje. Ze heeft al een begroting gemaakt en ze denkt dat het huisje half februari klaar zal zijn als alles mee zit. Ook heeft ze nog tekeningen die ze gaat verkopen op de webshop. Ook wil Nicole binnenkort het nieuwe geld-systeem en corvee-systeem bespreken.

Theehuisje & singer songwriter
LauraB wil samen met Nicole een theehuisje beginnen met een “blote voetenpad”. Laura is enthousiast en vindt het erg goed bij LauraB passen. Ook is LauraB van plan om een huisconcert te houden. Ze heeft een singer-songwriter benaderd en hoopt dat hij snel langs kan komen.

Het kantoor
Ivan en Mark hebben het kantoor verhuisd naar de loods. Ivan wil nieuwe merchandise inkopen ook zullen er wat dingen veranderd moeten worden. Ook vraagt Ivan aan de bewoners mee te denken over nieuwe merchandise.

Halal
Iedere dinsdag komt er een halalslager. Nicole heeft voor de groep besloten dat ze voortaan halal gaan eten, zodat Ivan ook lekker vlees kan eten.

Wassen
Laura geeft aan dat ze de was taken overneemt, maar dat de kleding zelf moet worden opgehaald. Ze weet immers niet van wie welk kledingstuk is.

Daarmee is het centraal van 4 januari ten einde gekomen. Bjorn nieuwe bewoner krijgt een rondleiding van Naomi. Zal hij zich snel thuis gaan voelen?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 3    Gemiddelde: 3.3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 5 reacties op dit artikel
 1. betweter at 15:46

  Nicole wil de rol van dictator op zich nemen door voor iedereen uit te maken dat er halal vlees moet worden gegeten.Ivan heeft er best recht op maar iemand anders kan dit toch niet verplicht worden.Gulden middenweg is er niet.De meerderheid moet zich maar aanpassen.

 2. Niek at 15:36

  Ga ook werken aan een NIEUWE samenleving i.p.v. het kopiëren van een samenleving die buiten de poorten geld. Ga daar eens over brainstormen. Laat geld niet altijd de opperhand hebben. Waarom moet je doen van huishouden belonen? De een doet wat voor de ander en dat respect krijg je op den duur weer terug. Lijkt mij een veel beter beloning dan constant maar weer een geld bonus.

 3. Niek at 15:33

  Als ik de bewoners was zal ik een plan opstellen over hoe je het terrein wilt inrichten i.p.v. allerlei verschillende dingen overal aan te leggen en te blijven schuiven met alles. Het huisje van Nicole lijkt me fantastisch om eens mee te beginnen: Maak een rij van huisjes met elk een eigen bedrijfje, zoals Chably (als ze daar mee doorgaan), de tattoshop en verhuur slaapruimte. Zo krijg je echt een beetje zo’n gezellig winkelstraat gevoel. Of ga zelf in de huisjes wonen en bouw de loods om naar een zaal waar verschillende evenementen kunnen worden gehouden, waar de boekhouding en tattooshop zit etc. Dit zal in mijn optiek een mooi gezamenlijk doel zijn om te bewerk stellige in 2015, waarbij iedereen zijn eigen stekkie heeft en iedereen zijn droom kan verwezenlijken. Een gezamenlijke aanpak om iedereens droom te kunnen laten verwezelijken en constant van inkomsten te blijven voorzien i.p.v. her-en-der geld uit te geven voor dingetjes die later geen bestemming meer hebben. Maak een plan!

  • Jeannet at 19:00

   Ik heb weinig toe te voegen. Wel bewonderenswaardig dat Laura het doen van de was volledig op zich neemt. (zou ik niet gedaan hebben, ik had wisseldiensten voorgesteld).

   Verder wil ik Niek complimenteren met het idee wat hij hierboven neerzet.

   SUPER

   Ik vind het een zo leuk idee dat ik je voor wil stellen Niek: mail dit leuke idee s.v.p. naar de inwoners van Utopia: inwoners@talpa.tv Doe dit het beste in de onderwerpregel t.a.v. Ivan.

   Ivan reageert heel serieus op zijn post. Ik had hem gisteren een verjaardagskaart gestuurd, waarvoor hij keurig netjes bedankte.

   Dit idee is zo leuk Niek, als ze dat in Utopia uit gaan voeren, wordt het dus echt een super Utopia, waar wij met veel plezier naar zullen kijken, volgen en ook heen zullen gaan.

   Dank voor dit leuke idee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *