Het centraal van 1 juni

Het centraal van 1 juni

Tijd om weer van alles te bespreken, het centraal van 1 juni is begonnen. Hier lees je alle besproken punten terug zodat je weer op de hoogte bent van wat de bewoners besproken hebben.

Opening centraal & Free a Girl
Colinda opent het centraal en vertelt over de e-mail van Free A Girl. Deze noodhulporganisatie zamelt geld in voor Indiaas meisje die worden gedwongen tot prostitutie. Twee vrouwelijke Utopianen (Naomi en Colinda) laten zich twaalf uur lang opsluiten in een klein hokje. Dit symboliseert de ruimtes waar de Indiaanse meisjes worden opgesloten. Morgen gaan de bewoners zelf de hokjes bouwen. Ze willen €2500,- per persoon inzamelen. Mensen kunnen naar het terrein komen en geld doneren. Ook kun je via lockmeup.nl geld doneren.

Een moeilijke kwestie
Naar aanleiding van de wens van Jonah  een jongetje van vier die kanker heeft en geld nodig heeft voor zijn behandeling  heeft Ivan een vraag. Is het leven van redden van een persoon belangrijker dan het leven beter maken van meerdere personen? Mark vindt het een moeilijke vraag. Als bijvoorbeeld Jonah niet wordt geholpen overlijd hij. Nicole denkt dat de meisjes in India elke dag wensen dat ze dood zijn. Bjorn vindt allebei de opties even moeilijk. En Ivan heeft er lang over nagedacht. Hij vindt het kwalijk dat de overheid niet de juiste zorg kan bieden voor bijvoorbeeld Jonah, maar wel veel geld uitgeeft aan ontwikkelingswerk. Colinda en Rob vinden dat er in Nederland te veel geld wordt verspild aan pietluttigheden. De groep is het erover eens dat ontwikkelingswerk belangrijk en goed is, maar wordt het geld wel goed besteed? Is er geen geld voor speciale gevallen, zoals Jonah? Hij is in Nederland uitbehandeld en moet uitwijken naar Amerika en dat kost veel geld.

De dag met Henk
Ivan en LauraB blikken terug op de dag van vandaag met Henk. Dit is de eerste wens die de bewoners hebben laten uitkomen. Het was heel bijzonder volgens Ivan. Erg inspirerend. LauraB vertelt dat Jonah de tiende langskomt en dat ze hem helemaal gaan vertroetelen. Ze zetten de actie met hem door, naast Free A Girl.

Reclame rondje
Tijd om even wat reclame te maken voor wat evenementen die op het programma staan. Colinda vertelt over de roze bingo van 13 juni, Giorgio over het 500-dagen feest wat 5 juni plaats vind en Bjorn over het Utopia-festival van 8 augustus. Uitgebreide informatie kun je vinden via de webshop.

Nagels en liefdesschommel
Nicole wil nog even duidelijk maken dat ze naast tekenen ook nog steeds nagels zet. En LauraB  vertelt dat de liefdesschommel voor geopend is en vraagt of de bewoners er iets moois op willen zetten.

De webshop & Massage
Bjorn en Gina zijn vanaf dit moment de enige twee bewoners die nog iets op de webshop mogen zetten. Rob vertelt dat hij geen eigen massageolie-lijn meer gaat opzetten. Hij heeft meerdere etherische olie waarmee hij je kan masseren. Je kan een persoonlijk verhaal naar Rob sturen of kijken op de webshop. Hij stelt dan een speciaal arrangement voor je samen.

De foto’s van Naomi
De foto’s van Naomi komen eraan. Door de lockdown heeft dit enige vertraging opgelopen.

Morgen is het weer een lockdown dag!
Morgen om 05:30 uur gaat alle elektronica achter slot en grendel en is het tijd voor een lockdown dag. Even lekker terug naar de basis.

Einde centraal!
De bewoners zijn trots op elkaar want ze hebben het centraal lekker kort en bondig gehouden. Het zit er weer op!

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 18    Gemiddelde: 3.1/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel
  1. betweter at 20:34

    Deze 2 niet al te sociale personen paden goed bij elkaar.Het erge is dat ik nu het risico loop om hen tegen het lijf te lopen bij culinair in Rooy.Snapte al niet waarom Vanessa uitgenodigd was als gastkok,wat m.i. de kwaliteit van dit evenement naar beneden haalt.Blijf daarom maar lekker thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *